Prijava
   

Krvavi pir

Bombastična novinarska floskula koja svojom bombastičnošću čini da rubrika crne hronike zasija svojim najcrnjim sjajem. Sintagma iz kategorije „Poetski termini nikada ostvarenog književnika“, bez koje se u trenutnom vremenskom kontinuumu maltene ni ne može zamisliti kakva vest o nasilnoj smrti dvoje ili više ljudskih subjekata. Pod ovim nasilnoj sigurno ne mislim na to da ih je neko terao da pročitaju sve zurlovan-ove defke unazad ili celokupni opus dr. Vojislava Šešelja u cugu...mada, iskreno govoreći, takve muke ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju.

Elem, utisak koji izraz iz naslova ostavlja na čitaoca utoliko je veći ako se uz njega iskombinuju 1. na šok terajući naslov, ispisan gotičkim slovima koja krvare preko celog teksta, 2. slika krvavog noža/pištolja koji se puši (navodno onog kojim je ubistvo i počinjeno; prim.prev.) i 3. još par slikovitih izraza i fraza koji sadrže reč „krv“ u sebi.

Jebiga. Ne kaže se džabe u svetu informativnih medija „Koji prilog ima krvi, emituje se prvi“...

''Ma hajde, Lignjoslave...Upotrebi M-A-Š-T...''

Živana Šaponja-NekiKurac: Prekidamo najnoviju avanturu vašeg omiljenog podvodnog junaka radi ove, upravo pristigle, vesti: D.M, pedesettrogodišnji vozač autobusa iz Ćićevca, usmrtio je udarcima sekire tri osobe i jednu domaću životinju. Kako saznajemo od našeg izveštača sa lica mesta, krvavom piru prethodila je žučna rasprava između D.M-a i A.J-a u lokalnoj kafani, posle čega je D.M. ustao i svojom Zastavom odjurio u nepoznatom pravcu...

Komentari

Još malo će i podatak da li neka zvezda ima mecu nazivati krvavi pir :)
+

Pročitaj poslednji link u telu defke...

Bajdvej, ako ova defka prođe kako očekujem, prestižem ti ženu, OPAAA!!!

Dobra defka. + Prohfe, đe ba zapelo, prikoči malo sa štancanjem defki da sustignemo prometanisati ove koje si skoro napisao - da mi pred očima ženska mlati sasisom, a baš volim sisu, posle šestog puta pitao bih je da malo obustavi, hoće da se zamanta, prim.prev ;-)

Prohfe, đe ba zapelo, prikoči malo sa štancanjem defki da sustignemo prometanisati ove koje si skoro napisao - da mi pred očima ženska mlati sa sisom, a baš volim sisu, posle šestog puta pitao bih je da malo obustavi, hoće da se zamanta

Ja mlatim nečim drugim, Lukse:)

Neću biti aktivan par dana od sutra, vraćam se za Berlin a tek treba da kupim novi komp...jebiga, malo da nadomestim predstojeći mi izostanak sa sajta.

Minus od mene zbog primera koji mi se ne sviđa.

I nije neki, da budem iskren...mrzelo me, bre:)

Ali da je idiom- jeste:)

Добро је то све, Профане! Мада морам признати да си нас све навикао на суви квалитет, па понекад читаоци твоју неку сасвим коректну дефиницију (која је опет на нивоу недостижном половини аутора) лоше приме. Мени је ова добра, примјер чак није ни био потребан. Срећан пут назад!

Živana Šaponja NekiKurac xaax
+++

Hvala, Mitke, javljam se otamo!

Добра је. Шта фали примјеру? Боље вијест како стварно стоји у новинама, него сладуњави полухумор.

Pa gde bas iz Cicevca.....

I nije neki, da budem iskren...mrzelo me, bre:)

Jesi lijen... :) +

Pa, meni se dopada i sa lenjim primerom. +