Prijava
   

Leto

Nepodnošljivo smirujuci zvuci harmonije harpe, klavira, gitare i oboe, odabrani namerno da ti jutro počne lagano i mirno, prekidaju noć na pola. Napolju je opet napadalo ono što se zadrži taman toliko da napravi kaljugu do članaka. Zašto me grebe grlo, jel suv vazduh od grejanja ili kolera? Gde si ti pošo? Dolazi ovamo da te obučem. Znam da ima još sat vremena, ali da počnemo proces. Moraš da obučeš 6 sloja odeće protiv hladnog i mokrog i 3 pari obuće pre nego što izađeš napolje. I meni se ništa od toga ne radi, ali inače se vratiš blago slinav kući. Znaš da me je onomad umalo ubila ta slinavica, današnji virusi. Vrati tu kapu na glavu padaju govna. Vrati kapu!

Dobro jutro kolega, gadan dan majke mu ga, jeste jeste, fino bilo za vikend, zašto kašlješ i pričaš na nos jebem ti mater? Zašto si koj kurac došao ovde konju jedan, koga impresioniras, zašto ovo radiš svima nama, jel te Soroš poslao jebem ti seme radoholičarsko, idi tamo u ćoše i diši u zid, iskašljo pluća dabogda.

Pišanje nakon prve kafe je hajlajt ovog dana. Šta ima napolje, vidi svanulo. Jel jeste? Izgleda da jeste, dolazi nam novi dan u svom sivilu, grad se budi, svrake grakću sa ogolelih grana i seru na kaljave automobile, žena lomi kuk na pešačkom, sunce svetli kroz oblake difuznom bojom neonske lampe, doći će valjda kraj i ovom danu. Mora zadnja da ispadne kad zakopcas kais. Valjda se ne vidi na ovim pantalonama preko 4 sloja dugačkih gaća.

Oćemo na pivo? Jeste, evo i mene nešto grebe grlo i kako nailazi mrak sve je jače, ako nastavi da raste ovom progresijom, najverovatnije ću do sutra da lipšem. Svi, a? E jebi ga, nezgodno kad se hladni front iz sibira pomeša sa globalnim zagrevanjem i koronom, srećom pa imaš blagu depresiju i nedostatak vitamina D.

- Brate al je vruće, više nepodnošljivo, jedva čekam zimu.
- Popušiš mi ti lepo kurac.

LF23

Komentari

Jedna od boljih, ako ne i najbolja. U skladu sa svemirom. ☕