Prijava
   

Lov u mutnom

Pokušaj da se iz neke nejasne ili nedefinisane situacije izvuče neka lična korist, često uz upotrebu sredstava upitne moralnosti. U suštini, ispitivanje vlastite sreće u nadi da će gospa Fortuna da vam se nasmeši radije nego li vam pokaže srednji prst. Ili vam taj isti srednji prst još iznenada nakoka u zadnjicu.

Izraz vodi poreklo iz ribolovačke terminologije. Često bi ribolovci u bistroj vodi videli ogroman primerak lokalne ihtiološke faune i naravno da bi odmah poželeli da isti ulove. Ali u bistroj vodi i riba može vas da vidi. Naravno, taj kapitalac nije doživeo tu starost toliko da naraste jer je glup. Verovatno je par puta i sa udice utekao i time je shvatio da kad kraj vode vidi čoveka, a zatim u vodi nešto izuzetno primamljivo, to treba izbegavati. Zato ribopecač čeka da voda bude mutna. Naravno, lako se desi da riba uopšte nije tu i da on džaba čuči na tom mestu, može se desiti da mu se posreći, pa je i ulovi. Možda ulovi i nešto deseto ili ništa.

Ulozi se podižu nelegalnim metodama lova. Ulov može biti i veći od očekivanog, ali i rizici su veći. Zanemarimo ribočuvare, ali ko zna šta iz mutne reke na domaćim prostorima može ugledati svetlost dana. Stare cipele, švapski vojnik nestao na ovim prostorima tokom drugog svetskog rata, kućni aparati i nameštaj, pacovi, po koji gmizavac (uključujući i otrovne), neeksplodirana ručna bomba ili štapin dinamita zaostali od tuđeg "ribolova"... Pa se ti snalazi sa tim što ti je naišlo.

- E, 'de nam je Ćomi?
- Niščuo?! Lovio u mutnom!
- Eeeee?! Kako to?
- Znaš da mu se diže na komšinicu Jocu, onu što joj muž stalno ide za inostranstvo?
- Ličim li ti ja na njegovog urologa, pa da me zanimaju njegove erekcije?
- Ma, jebi se, tako se kaže! Elem, po ko zna koji put se pročuje da se opet posvađala sa mužem pre nego li je taj otišao i Ćomi reši da oproba sreću...
- Da pogodim: upicanio se i izašao tamo gde zna da i ona oće da izađe. I? Je l' je naš'o tamo?
- Jeste. Samo što tad i tu bila i njegova bivša!
- ONA bivša?! Zar je pustili?!
- Jbg, zemlja Srbija... Zapao slučaj kod saosećajnog sudije. Ili sudinice, jebem li ga kako pravilno danas. Delila njene feminacističke stavove, uvažila njen argument da je to što ga jurila satarom da mu otfikari vršnjaka bilo zato što je emotivna i usled izliva emocija i pustila je.
- Uf, počinje da se zakuvava... Pričaj dalje!
- Pa, šta da se kaže... Pred komšinicom ga izvređala nasred lokala, zatim ga gađala pikslama i čime već stigla, pa mu naskočila na leđa k'o Glišićevo Crno dete na onog jadnička, grebala, pljuvala, psovala... Jedva se izvuk'o!
- Ma, kad se od one ludaje izvuk'o...
- Ne znam baš... Njene zadnje reči te večeri glasile "A sad kad te još tužim, pa kad ti moja nova drugarica sudinica odredi šta ti sleduje"...
- Eh...

Komentari

Haha, vidi se da si pecaroš.. sad me podseti na onaj vic kad otišao Stevča sa čaletom na pecanje i sad zabaci Stevča, vozi glistu kad zateže struna.. Borio se Stevčo dobrih sat vremena, i izvuče veš mašinu.. Ništa, skine udicu, zabaci.. upeca televizor.. ništa, aj zabaci treći put.. izvuče frižider.. kaže čale Stevči:
- Sine, bežimo odavde!
- Što bre tato?
- Pa vidiš da ovde neko živi!

Haha, dobar! Mada, bio nekad. Davno nisam išao na pecanje, pa ne znam da li se tu računam više :)

Treba odvojiti vremena, piva, roštilja i kolegu.. Ako i dalje imaš želju, onda se računaš :)

Haha, vidi se da si pecaroš.. sad me podseti na onaj vic kad otišao Stevča sa čaletom na pecanje i sad zabaci Stevča, vozi glistu kad zateže struna.. Borio se Stevčo dobrih sat vremena, i izvuče veš mašinu.. Ništa, skine udicu, zabaci.. upeca televizor.. ništa, aj zabaci treći put.. izvuče frižider.. kaže čale Stevči:
- Sine, bežimo odavde!
- Što bre tato?
- Pa vidiš da ovde neko živi!

Lolito

Фантастична дефка, једна од најбољих овог лета.

Dobar MrTestis, malo odužio ali ko sam ja da mu to prebacujem:)

честитам новокомпонованом модератору ZycloN, c1klon, zyclon, c:klon, zyclon, циклон, Hvirfilbylur, Dwarf Impaler, Khaos, Vortexonimous, Badass Farmer, Cyberchristsuperstar, Husa iz Bit Strita, на првом одабиру у новом ангажману!

Ako me Ciklon odbanuje sada, vraćam se na sajt

Ako ne, ciao ragazzi

Rochi Rochavella

Isto što rekoh i za Androsovu, Testis ima mogo boljih definicija.

A ovde naslov mora da glasi "Lov u mutnom" s obzirom da se objašnjava kao "Pokušaj...".

p.s. A, Ciklon odabirao... Onda ok, zaboravi sugestije. ;)

Ma Ciklon ne jebe sugestije, tera po svom. Ali, dobar je moderator, drago mi je da se vratio. Samo nemamo isti literarni ukus. ;)

Lepo argumenatovano; čekamo Ciklona da replicira.

Ne nadajte se staroj vukajliji...ciklona leraju prof i kožma...pritom se i dosta izbezobrazio...odbija saradnju samnom...nikad se više ovde neće vratiti legende sajta...jer vi naprosto ne umete da napravite tu prijatnu i primamljivu atmosferu na sajtu...bez bobolloma ovaj sajt ce umreti