Prijava
   

Majstorske fore

Raznorazne smicalice kojima pribegavaju majstori kada ih gazda ne ispoštuje onako kako oni očekuju.

1. So u čok malteru za kuhinju.
Plafon se lepo izmalteriše ali kada domaćica počne da kuva, vodena para se kondenzuje, so u plafonu upija vodu i posle nekog vremena ta voda počinje da kaplje...

2. Cigla iz nekog starog odžaka uzidana u zid dnevne sobe.
Takva cigla polako ispušta crnu smolu i na zidu se pojavljuje fleka. Ne vredi naknadno malterisanje ni krečenje. Jedini lek je razbijanje zida i vađenje cigle. Slična fora je loženje vatre na podu po sobama u toku gradnje. Fleka se naknadno javlja na plafonu.

3. Rasečeni šešir ugrađen u odžak.
Na vrhu šešira majstori naprave dva unakrsna reza. Odžak neće da vuče i kada gazda pozove odžačara, četka i kugla ladno prolaze kroz šešir i odžačar kaže da je sve u redu ali dim se i dalje širi po celoj kući.

4. Tikve ugrađene u temelj.
Vrlo podmukla fora. Temelj drži par godina ali kada tikve vremenom istrule, zidovi počnu da pucaju a moguće je i da kuća padne.

5. Ima još mnogo toga, ali baš da vam ne prodam sve fore.
Možda mi nekad zatrebaju...

P.S. Tatko mi beše majstor.

Komentari

Jel ima kaka zaelektričara majstor mi prevezo osigurač jebo mater?

Dobra!

Apsolutno tačno. +

Neurohirurga možeš da navataš ali majstora.....ne!!

Cetvrta zajebana, izaziva kucu na poklon

@Zelen Lukac, napisi sta je konkretno problem sa osiguracima, mozda znam kako da se opravis.

Ma ništa konkretno, vezao žice za šporet i bojler na isti osigurač, stalno iskakalo. Sredio sam i to a i kod frizera ne moram na duže vrijeme lololo

Ovo je odlično, brao.

Добра је, и нек је одабрана. Види се познавање, а и корисно је да се зна.

Ја сам пре неколико година писао о шеширу у оџаку и о мућку у зиду, избрисаше деспоти без образложења. Могло им се.

Auuuu ček

Saglasan si da moderator ima pravo da obriše tvoju definiciju ako proceni da je plagijat, uvredljiva ili nedovoljno kvalitetna da bi se nalazila na sajtu.

E jbg

A vanilin šećer u poludisperziju? Ne moš se odbraniš od mušice ceo život lolol

Знам правила, и не пишем да бих се жалио, Профе, или покретао некакву процедуру.
Њутнова дефиниција је добра, корисна, и нема ништа спорно око ње. То што нису сви модератори (били) дорасли свом послу, не треба да буде препрека за ауторе да пишу добре дефиниције. Мени оно није ни прва ни последња ликвидирана дефиниција, када бих их обилазио сваке суботе и свакој упалио по једну свећицу и оставио један каранфил, не би то био мали удар на мој скромни буџет.

Ако бисмо себи дали домаћи задатак да на силу извлачимо аналогије и по сваку цену тражимо потенцијалне плагијате, онда боље да се сајт одмах затараби. После толико миленијума постојања овог рода, и после толико милијарди људи који су живели, мудровали и кењали пре нас, немогуће је бити оригиналан и не поновити нешто што је неко већ рекао. То одавно важи и за Вукајлију, за све ове године ту се наталожило много археолошких слојева, па вероватноћа да се буде оригиналан и избегне нешто што је неко већ написао одавно тежи нули. А сложићеш се, велики је (а често непотребан) притисак на аутора да, пишући дефиницију, страхује да ли ће неко да гракне "плагијат!". Због тога су сигурно многе добре дефиниције остале ненаписане.

Свака ти је ко у Његоша Фрајкоре. Свака паметна реч давно је речена већ и ниједан песник не зна одакле му дар. Поента је писати и уживати у томе, е сад хоће ли читаоц уживати то је до њега и до његове перспективе и могућности да приђе перспективи писца под условом да је препозна.

I nije za.odabrane vise je za forum uradisam, ili majstori.com ali evo plusa

@Фрајкор, izgleda da jaje ispod maltera nisi smeo da pomenes. Ja sam bio taktican pa sam precutao automehanicarske fore sa jajca, krompiri, secer, ulje, brasno i vodu, spenadle i penu za brijanje. A tek sta sve moze da se uradi sa svajs aparatom ili autogenim... uh, bolje da cutim.
P.S. Drago mi je da na forumu ima ljudi koji se dobro razumeju u temu.

Ја то више теоретски, запало ми да растем у дунђерском комшилуку, а занимало ме да слушам. Никад човек не зна кад нешто може да му затреба у животу.

Зато поздрављам овакве дефиниције и увек волим да их читам. Мој коментар је био на рачун тога какви све модератори могу да буду.

Реално, ти наведени у дефиницији, и нису неки мајстори...
Више би могло да се каже да су то Џукеле, лоши људи...
Јер, под бр 1, у тренутку када су урадили та "осветничка" дела, још увек никако нису могли да знају да ће газда, тј домаћин да их изјебе, тј да их не испоштује.
Тако да су ти мајстори за сваки случај, унапред испали Џукеле...
Да не причам да су многи мајстори у Србији Џукеле и каада их домаћин испоштује, уважи...