Prijava
   

Marilyn Monroe

Prvobitno provincijalka po imenu Norma Džin Bejker, jedva imajući šta da jede, sa jednom haljinom i jednim parfemom, napravila je od sebe zvezdu. Kako? Lako, slikajući se za naslovnicu Playboya... Unela je u modu raskošne obline i ultimativni seksepil, i zato je i danas ikona stila, iako joj u suštini samo pripada titula seks-simbola. Svojim samoubistvom dala je mustru budućim razmaženim holuvudskim zvezdama, a stigla i da smuva Kenedija. Ipak, u poređenju sa Odri Hepbern je prilično ziljava, a mada muzikalna, kao glumica tek je za klasu bolja od Pamele u Čuvarima plaže. Ili su joj takve uloge davali? Nažalost, nikad nećemo saznati. Priča o njoj kao "ikoni stila" je malo nafurana, ali kao osoba ona je prva velika žrtva (zato je i ušla u mit) ružnog kulturološkog obrasca po kome je žena u kući fina gospođa a privlačna žena u javnom prostoru uvek kurva... Za producente a i većinu publike nije nikad bila ništa drugo nego zgodna cica, i nikog nije bilo briga za njena osećanja i da li ona zaista ima talenta... i tako su je ubili isti oni koji su kupovali njene kalendare. Kada je kasnije shvatila, bilo je kasno. Uzalud je govorila: "I have feelings too, I am still human. All I want is to be loved for myself and for my talent." Više odavno nije bila Norma Džin. Nije bilo nazad.
Rest in peace, Norma.

(Pogledati definiciju Ledena kraljica ako nekoga zanima još o ovome)

Komentari

Verovatnije je da su je "samoubili".

Poštovani gospodine,
Primila sam mejl i odgovorila. Žao mi je što ste se osetili toliko uvređenim, ali svako ima pravo na svoje mišljenje, a ovu definiciju neću ukloniti pa makar dobila -1000. Merilin jeste bila volšebno simpatična, ali stila je imala koliko i klasična sponzoruša, ma koliko se neki ne slagali s tim.

Meni je bila bas simpaticna u nekim filmovima, mada ne volim takav tip zene i glumice...Kad mi neko kaze glupa plavusa, odmah pomislim na nju, no ako bolje razmislis, imao je Kenedi na raspolaganju mnooogoooo zena pa je ipak izabrao nju. Da je bila tek glupa guska ne verujem da bi mu bila zanimljiva...bez detaljnijeg poznavanja njihovog odnosa ovo je moje misljenje...

Slažem se sa tobom - donekle... i ne znam zašto su svi shvatili definiciju tako lično, valjda su svi zaljubljeni u nju... Govorila sam samo o njenom stilu (tj. da baš i nema toliko stila). A što se tiče Kenedija, pa, oreol slave je čudo... A ona je ko što rekoh, svakako imala jaku harizmu. Samo sam podsetila na to da je cura lansirala "Diamonds are girls best friends"... mogla bih da pišem kilometrima o tome kako je upravo ona majka sponzoruša, ali vidim da će me pola sajta linčovati.

neceeee.....:))))

Написаћу онда пар редака теби за љубав... заправо, дефинисаћу Ледена краљица па ће бити јасније зашто су људи толико фасцинирани њом и зашто је она феномен.

merlin je preteča ziljavih pornićarki sa splavova i tu nema dvojbe... gospodžo, nisi ništa slagala...

Ааа, како ми је интересантно кад бацим овако антипротивну дефиницију, и сви мисле различито :)

možda grešiš samo u vezi odri, možda je i ona ziljava... hičkok je rekao da su svi glumci stoka... :)

Hahahaha :))))... aaaa... odbijam da verujem u to... mada ko zna.. i ona je bila nešto izgladnela u detinjstvu...

pa vidi, čovek koji može i svoj privatni život da podredi javnom mora da nije baš sasvim svoj... :)

Njena gluma je bila odlicna.Ako je Odri Hepbern bila toliko dobra, kako to da je pred kraj karijere, kad se pojavila Tvigi, dobila anoreksiju.Merlin je bila prava zena, inteligentna, senzibilna, iako to nije pokazivala na povrsini zbog glupih uloga koje su joj davali.Bila je vrlo obrazovana, za razliku od Odri koja je bila samo elegantna i cuteca dama.

A da uporedjujes Cecu sa Merlin, nije moguce.Ceca je lopovski oportunista,i prokleta zena koji samo grabi i krade, a Merlin je bila nesrecna i neshvacena.

Evo editovala sam. Možda sam malo preterala, pa je ispalo da pljujem na njenu ličnost ali nije mi to bila namera.