Prijava
   

Marko Vidojković

Izgleda da se skoro niko više ne seća kako je Marko naumio da postane popularan. Bilo je to pre 12-13 godina kada je uspeo da dođe do Vanje Bulića i ubedi ga da bi trebalo da gostuje u njegovoj emisiji "Biseri". Kada je Bulić nekako pristao da snime emisiju, mladi Vidojković je za tih sat vremena dobijenih na TV-u, odlučio da pripoveda o tome kako voli da pije i puši travu (iz nekog razloga mu je to zvučalo jako šmekerski, anarhistički i revolucionarno) te da sluša punk i želi da osnuje bend (kao da to isto nije činio svaki drugi klinac devedesetih godina). Verovatno je čuo da su skoro svi veliki umetnici bili skloni porocima, pa je odlučio da i on krene tim stopama. Doduše, obrnutim redom: prvo će piti i drogirati se, a talenat će posle doći sam. Automatski valjda...
Hvalio se i kako u školi nije čitao Tolstoja za lektiru (smelo zaista) niti bilo kojeg drugog književnog klasika i da mu uopšte ne pada na pamet da čita to đubre. Naravno da takvom talentu to nije potrebno.
Njegova popularnost više govori o nivou ovdašnje čitalačke publike nego o književnom daru pisca čije knjige ipak najviše poštuju neshvaćeni tinejdžeri.
Danas je Vidojković aktivni društveni delatnik, štaviše, on je glas savesti u moralno posrnulom srpskom društvu.

Komentari

E ja sam ti udario minus, da znaš.

Takođe. Ovakvim definicijama doprinosiš njegovoj popularnosti.

što ste surovi pa nije pisao o karleuši zar ne

upakovano sranje sad dal u knjigu ili materijal nebitno

Regrutovan da obavi svoj deo posla u rasturanju ostataka Srbije -- a uz taj posao ide popularnost i finansijska podrška odgovarajućih struktura. Lepo si ga opisao. Plus.

Svaka čast. Da oprostite, jebem ja književnika koji svoju knjigu počinje rečima:
"Ustao sam oko podne. Pristavio sam kafu i zapalio džoint..."
Zvuk zaklapanja knjige.

knjige su mu zanimljive i pune duha bez obzira na nacin zivota i pojedine stavove. Sprski Bukowski, zato dajem -

Novinarka: "Gospodine Vodojkovicu, na sajmu knjiga je pored vaše knjige veoma popularna i knjiga Radovana Karadžića, šta biste vi uradili ako bi vam tu knjigu neko poklonio?"
Vidojko: "Iscepao bih je na komade!! #&!@~%"

Pa majmunično jedna, ti si pisac?? Cepao bi knjige? A uostalom kakve veze ime što je knjigu pisao Karadžić, on piše neke ljubvne pesme, veze sa politikom nema!
Toliko o konju, a o njegovim nepismenim baljezganjem ne bih ni trošio reči. Ako je on Bukovski, ja sam Andrić Ivo! +

Ja nisam cito Tolstoja i mislim da to ne treba da se cita +

Ja sam citao ponesto od njega i bio mi je naporan, mada je nesumnjivo kvalitetan. Valda ce mi biti privlacniji kada malo omatorim.

Nije mi jasno, da li ovdje komentarisu ljudi koji imaju ikakve veze sa knjizevnosti, u smislu da su citali, pored propisanih, i neka duga djela ili sta je u pitanju...Tolstoja, Dostojevskog, Andrica, i ostale koje ovdje navodite sam uredno procitala(dosta ranije nego li je bilo predvidjeno ili nesto kasnije), a i mnoge duge, za koje vjerujem da vecina nije ni cula.
Naprosto, ne mogu da vjerujem da ste tako plitki i da ne shvatate poentu u romanima M. Vidojkovica?! Komentarisete ga kroz sintagmu, recenicu, jezicki izrazaj, pljujuci po tome kako znate i umijete, bez da se na trebutak zapitate odakle tom covjeku inspiraciija "za sva ta sranja".
"Regrutovan da obavi svoj deo posla u rasturanju ostataka Srbije -- a uz taj posao ide popularnost i finansijska podrška odgovarajućih struktura.", pa ovo je nevjerovatno!!! Djecace dragi, pa "rasturanje ostatka Srbije" nije moguce napraviti sa par pisanih romana,a to bi ti trebalo biti jasno dok znas da citas i pises.
PS.Ovo sve ovdje mi lici na jedan Anticev zapis:
"U stvari mi to u sebi slutimo
reci narasle u bezmerje,
pa nam je dosta i da cutimo
i lutamo kroz predvecerje."
Ostajte zdravo i zivo, ali zapamtite da i iza horizonta postoji horizont. :)))

@sinapsa, nisam siguran da se kaže: "_bez da se_ na trebutak zapitate..." (-:

Ne treba mali degenerik da silazi sa solje
posto se stalno
PROSERAVA!!!