Prijava
 1.    

  Moleraj

  Profesionalno ubedivanje ljudi da je vaša laž ustvari istina, istina i samo istina. Hirurški, do tančina precizno farbanje sive mase u proizvoljnu boju.

  - Što si mi razlupao kola, idiote?!
  - Ja tebi? Ja tebi?! Slušaj, kao prvo nisu mi dali dozvolu jer sam psihički neuravnotežen! Kao drugo, tvoja kola su toliko odvratna, da bolje izgledaju slupano! Kao treće...
  - Ali pozajmio sam ti...
  - Kao treće, koji kurac si mi davao kola? Oćeš da poginem? Da slomim ključnu kost? Oćeš ti da mi platiš saranu ili lečenje u Garmišpartenkirhenu? Je li?!
  - Ali...
  - Ma puši kurac! Bezosećajniče jedan!

 2.    

  Moleraj

  Ženska frizura u čijoj izradi je korišćena vaservaga, poliuretanska farba, mistrija i sve ostalo što po zakonima logike, ne bi trebalo da čini arsenal prosečnog frizera.
  Dizajn ovog ruha je nadahnut oblikom haube Volksvagenove bube, okrenute za sto osamdeset stepeni. Ovaj eksperimentalni šlem popularizovan je devedesetih godina prošlog veka, a testerke dobrovoljci su bile jeftine jahačice apokalipse sa železničke stanice. Danas je sve popularnija i prihvatljivija međ' omladinom sa prostora bivše Jugoslavije, time uklanjajući brojne stereotipe vezane za ovaj model kacige.
  Karakterišu je skamenjene šiške, koje su ravne do te mere da bi i crkvu u doba Galileja razuverile da je planeta Zemlja ravna. Mogu poslužiti za razbijanje leda na šoferšajbni, zaštitu od neprijateljskih projektila, pa i za struganje skorele moče sa tiganja.

 3.    

  Moleraj

  Naziv za šminkanje, tj. nanošenje abnormalnih količina šminke (čini mi se, na žalost) kod priličnog broja devojaka koje su ili toliko ružne da moraju da zamaskiraju svoju ''lepotu'' ili pak u tolikoj meri glupe pa tripuju da će svet pasti na dupe zbog količina svih i svakakvih sranja koje su one uspele da stave na sopstveno lice.
  Veoma je sličan izvornom molerisanju jer i pomenute devojke prilično vremena troše na obavljanje posla, a i prilaze mu sa ozbiljnošću majstora što podrazumeva pripremu zidova, prvi sloj, drugi sloj itd.
  Kao što kod pravog molera možete primetiti nedostatak znanja ili ošljarisanje po neravnomernim slojevima boje koji su vidljivi na zidovima posle moleraja, isto se da primetiti i kod nekih nesretnica koje su puderom uspele da naprave liniju koja jasno odvaja glavu od vrata.
  Jedino što im izgleda niko nije rekao da od toga nisu ništa lepše.

  Videti pod pevaljka, iako je rasprostranjeno i među običnim svetom.

 4.    

  Moleraj

  Prskanje po devojci.

  -Bilo dobro a?
  -Ma gde bre.
  -Šta je?
  -Bio bre moleraj, naljutila se.

 5.    

  Moleraj

  Pokušaj izvlačenja iz problema krajnje banalnim i providnim opravdanjima u koje niko ne veruje.

  -E moj Petroviću, pa zar opet kasniš na prvi čas?
  -Razredna nećete verovati komšija moj Dragan, što je dolazio par puta da opravi ogradu škole, klipan jedan zavario bravu na mojoj kapiji pa dok je odvalio mor'o sam da sačekam.
  -Sigurno Petroviću, sigurno. Mene si naš'o da farbaš tim tvojim fazonima. Ovo ti je tri'es treći neopravdani da znaš.