Prijava
   

Muž u supermarketu

Nesrećnik. Propast u najavi. Prepoznaje se po unezvjerenom pogledu, ovelikom spisku i telefonu koji drži u ruci non stop i zivka svoju ljepsu polovinu. Inače, dijele se u dvije grupe: početnici (prvi put samo u kupovini po naredbi) i iskusni (već su ih žene slale i znaju epilog poduhvata).

Pored opštih osobina, početnika karakterišu još i neprikriveni entuzijazam, jurcanje i vitlanje između rafova, neprestano virkanje u spisak, razgovori sa radnicama - slučajnim prolaznicama, čitanje deklaracija na pakovanjima i sveopšte uživanje u novom zadatku, koji će, bez sumnje, izvršiti savršeno.

Iskusnog, nasuprot početniku, karakterišu odsustvo damara, potpuna ravnodušnost, mlitavi koraci i beznadežan stav, jer on zasigurno zna da je osuđen bez suđenja, da mu pomoći nema i da neće kupiti ništa, ama baš ništa, onako kako treba. Umorno se vuče između rafova i zove ženu da pita da nije šta zaboravila.

Epilog, kao što iskustvo nalaže, je uvijek tragičan i prezentacija kupljenog sadržaja na trpezarijskom stolu biva ispraćena salvama kritika, vrisaka, uvreda i psovki.

Početnik dolazi kući, baca kese na trpezarijski sto i pobjednički odvaljuje: „Sve sam ti kupio! Evo!“.

Žena inspektor prilazi stolu, otvara kese jednu po jednu i počinje: „Pa dobro, imaš li ti oči? Šta je ovo? Jesam li ti lijepo da kupiš teletinu, da paziš na boju mesa? Vidi ovo, ova krava je umrla od starosti, slijepče jedan! Pogledaj kako je modro... Jao, treba svi da se potrujemo! A vidi hljeba! Sava, SAVA HLJEB??? Jel ti možda radiš na građevini? Vidi tečni sapun! Magarče, jesam li lijepo napisala DOPUNU za tečni sapun, samo dopunu, već imamo bočicu sa prskalicom, u šta gledaš, oči ti ispale!!!! Ma ne vrijedi, da sam majmuna poslala bolje bi kupio, nizašta te Bog nije dao, makni mi se s očiju!“, itd.

Početnik poluotvorenih usta i telećeg pogleda stoji skamenjen i ne zna šta ga je snašlo.
____________________________________
Iskusan dolazi kuci, tiho spušta kese na trpezarijski sto i sjeda ispred TVa.

Žena inspektor prilazi stolu, otvara kese jednu po jednu i počinje: „Pa dobro, imaš li ti oči? Šta je ovo? Jesam li ti lijepo da kupiš teletinu, da paziš na boju mesa? Vidi ovo, ova krava je umrla od starosti, slijepče jedan!....

Iskusan mirno i nezainteresovano gleda u TV i prilikom prve pauze u gospođinom monologu izjavljuje: „Ima pivo na dnu kese, u limenci, hladno, dodaj mi, molim te.“.

Komentari

plus ali da se zna da ja ne trpim sranja od žene

+ Kako god se okrenes, dupe ostaje pozadi.

Jako dobro opisan slučaj mnogih poznanika. Pluščina i omiljeno.

Već kod prve reči u definiciji si dobio plus od mene!

DobilA plus, hvala, hvala.

Uh, toliko dobro i osećajno napisano da sam pretpostavio da je iz muške perspektive, nisam ni pogledao nik. Izvini

svaka cast hahaha naravno * xDDD

he he nesrećnici smo baš... :+)

Mukice, ja naletela na jednog unezverenog u hipermarketu, odgovara opisu. Jadnicak je trazio neko g... za tepihe. Kad je video posto je, lepo rece - ne pada mi na pamet da to placam!!!! Ja bih to uradila muzu cisto da ga mucim.

Eh takve vidjam svaki dan, nesrecnici bas... A ovaj "kucni scenario" znam iz licnog iskustva :) Mislim, stvarno, koliko je tesko kupovati? ;)

Danke, trudim se :)

Plus, iako opisana vrsta više nije većinska, bar po viđenom u novosadskim supermarketima u poslednje vreme.

Drago mi je da su u izumiranju, vrijeme je da se nauce :) Hvala :)

Treba te odabrati. MODERATORI, ŠTO NE RADITE POS'O, DECXKI?! lololo

Hehehe, pa i ja se pitam, kako da se niko ne sjeti :)))

Možda je i bolje ovako, malamu...Naiđeš na neki odličan tekst i s vremena na vreme se vraćaš na njega da se nasmeješ od srca. Većina to ne zna da ceni :)

Ne uklapam se ni u jedan od primera, inače bi možda i odabrao :)

Hehehe, bracno iskusni Bruce uvijek ima neko novo rjesenje :DDD

Ma da, nije bitan odabir, nisam ja neki autor, nego eto tako... rekreativno :)