Prijava
   

Najgluplje scene horor filmova

Su one scene zbog kojih vam je zao sto gledate taj isti film,kada osoba koja treba da izgine uradi to samo zbog svoje gluposti umjesto da se aktivira i bori za zivot,kako bi bilo koji normalan covjek uradio,i nazalost,primjera ima mnogo.

Evo i nekih primjera,draga publiko,od kojih su neki kultni.

1."Ej,odoh u podrum/jezivu staru duhovima nakrkanu kucu/zombijima inficiranu prodavnicu po piva/sestru/patike."i uvijek zavrsi na neki nezanimljiv nacin,nabiju ga na ogradu,sjekiru,zub il sta god.
2."Ma boli me kurac za vas,idem ja sam!",kaze lik u sred zombi apokalipse i naravno bude rastrgnut zbog svoje gluposti.Ovo rade iskljucivo zato sto imaju nekakav problem sa nekom osobom iz te cete kojoj bi se trebalo pridruziti,pa izmedju kakvog-takvog odnosa i smrti,on bira potonje.Note:U ZOMBI APOKALIPSI NE MOZES SAM PREZIVJETI.
3.Cura bjezi kroz sumu,za njom se orkestralno ori motorna testera i manijakalni smijeh poput oporog zvuka sjece sume ciji je vlasnik serijski ubica koji joj je malo prije pobio cijelo drustvo,brata invalida i omiljenu grupu.Ona bjezi i vristi.Padne,zapevsi o korijen,ustaje,bjezi i vristi,da bi poslije nekih dvadeset minuta monotonije upala u njegove ruke.Note:zasto ga jednostavno ne bi sutnula u kurac?
4.Protagonista u rukama ima napunjenu pumparicu,mitraljez iz dvaesosmog vijeka,macetu,motorni mac i konanovu sjekiru,sve zajedno i ima priliku ubiti manijaka mutanta koji joj/mu je upravo pojeo familiju i psa.Sva/sav u krvi i suzama,shrvana suzama,odluci da mu postedi zivot,iz NEZNANOG JEBENOG RAZLOGA!Krepaj kurvo kad si glup/a.
5.Grupa prezivjelih istrebljuje zombije medju kojima je lik kojem je upravo zena poginula,ubija ih najbolje,sav krvozedan.Usred akcije vidi svoju zenu koja hoda ka njemu i potpuno zaboravi da se upravo povampirila/pozombila/poradikalila i pridje joj ne razmisljajuci o svojom zivotu,koji mu ona naravno oduzme.E daj!I majku bi zveknuo lopatom da postane zombi.
6.Duh govnjive djevojcice izlazi iz bunara kojeg TV prikazuje.Mala blene u gledaoca i prilazi mu,skremlovana.Tip bulji u nju i umre.Zasto ne bjezi?
7.Lik stoji pored prozora i urla na nekog od ostalih prezivjelih.Sotona ga zgrabi za glavu i rastrgne.Zasto stojat pored prozora(koji su,zaista nekim cudom i silom prilika VRLO krhki,pa se staklo na istim lomi i u slucaju jaceg vjetra),ako znas da te neko govno vreba vanka?
8.Tip oprezno seta sa pajserom u ruci po mracnom podrumu gdje su mu gomila drugova nestala(vidi primjer 1.),da bi odjednom viknuo:"IMA LI KOGA?"Pa koji se kurac sunjas druze?!
9.Gomila neke mladosti u podrumu kuce za koju se govori da je sagradjena na mjestu gdje su nekada ubijane vjestice(ma jes kurac!)naidje na crnu knjigu ukoricenu kozom(crnaca?)na cijoj naslovnoj bez izuzetka stoji PENTAGRAM i svi oni vrsni znalci i poznavaoci sumerskog/babilonskog/starogrckog pisma procitaju naglas jedni drugima sta u knjizi pise,ne bi li impresionirali jedni druge svojom poliglotskom vjestinom i bez izuzetka probude nekog demona(stani sad,zar zlo ne spava?),vjesticu,duha vjestice,mrtvu djecu,sotonu i Evu Ras.Ostatak scenarija vam je poznat.
10.Vojnici ginu ako ne prvi,a onda drugi,ali vazda ginu.Koji kurac ako su vjestiji od obicnih civila koji ginu mnogo kasnije,if at all?Jebes ga!

11.Itd...

Komentari

Sjajna definicija.To je ono sto me strasno nervira.Glupost horor filmova.+

super, sem ako nije copy paste :P

Jedi govna :P
Sinoc sam sa drugom gledao Od Sumraka do picke materine 3,pa smo raspravljali o ovome,pure work of MAJN.

Odlicna defka i zasluzuje plus....ali za pominjanje Eve Ras,zasluzujes jos mnogo pluseva!

Hehe, zasto idu u fu**** podrum?!
+++

Reč "poradikalila" bila je presudna za ovaj plus. Inače, kad pomenu ovo "Ima li koga?", neki prevodioci to sjajno prevode kao "Iko?" (Anyone?") :-)

Ма "Принц таме" је закон :)))) +

+ Браво!
Мада, мислим да објашење за овакве небулозне сцене које се јављају, је да одговарају једино логици сна. И гледалац малтене хипнотисан гледа све то, и прихвата здраво за готово.

+ Ma to ti je ono tipa, ovo, ovo, malo onoga... Bolji je Joker...

Hvala svima :)
@petroff-znam na sta mislis,ono,u snu je sve ok,sta god da je u pitanju,al ovo je ipak...ne znam,zato nema vise puno dobrih horora.
@Insolent Defender-prevodioci su zlo!Ima ponekad takvih bisera da je neobjasnjivo kako su dosli do te pozicije,pogotovo sa pojavom kablovske(Fox Life,HBO,itd)
@Urosbm-Karpenter je jedan od mojih omiljenih rezisera.

Sto se Eve tice,pao mi na pamet Nosferatu,koji je izlizan,pa...

moram da dodam i scenu kad ekipa donosi odluku da se razdvoji jel ce tako lakse preziveti!!!

Neznani jebeni razlog iz stavke broj 4. - Kad bi ubio negativca na kraju ne bi bilo materijala za nastavak...
+

Uz to najriba mora da se skine da se tušira usred uklete kuće.

"Anybody home? ..... I am gona get naked and take a shower!"

Uzmi odigraj Dead Rising 2, pa izmeni ono pod 2