Prijava
   

Nemoj da si naivan

Reči koje se upućuju mladom idealisti. Za razliku od njega, neiskusnog i lakovernog, osoba koja ove reči upućuje je u životu već mnogo toga preturila preko glave i zna da je u ovom pokvarenom svetu čovek čoveku vuk. Svesna je da su pokušaji pojedinca da popravi svet uzaludni i da je mnogo mudrije prilagoditi se na nesavršenost nego upropastiti život jureći ideal. Za ideale ginu budale.

Svaka ideja se može izopačiti teranjem u krajnost. Kada se to učini u ovom slučaju, dobije se cinični čovekomrzac koji je od realnosti podjednako udaljen kao i prostodušni dobričina koga pokušava da poduči.

Sem toga, događa se i da ideja o nenaivnosti obrne pun krug i pretvori se u sposobnost da se poveruje u svaki servirani trač. U tom slučaju, ova floskula postaje argument na koji odgovora nema.

- Ja jako cenim prijateljstvo. Evo, recimo, nikada mi ne bi palo na pamet da muvam devojku svog dobrog ortaka. To je valjda normalno.

- Haha! Ti bre nemaš pojma o životu. Taj tvoj ortak bi na tvoju devojku nasrnuo čim okreneš leđa, garant. Mnogo si naivan!
-------------------------------

- Svako ko vidi dalje od svog nosa svestan je da je ishrana u menzama loša zbog rusko-američko-milanbekovske zavere koja za cilj ima da cvetu srpske omladine onemogući unos kvalitetnih belančevina kako bi oni lakše ostvarili svoje judeo-masonsko-neoliberonacitemplarske planove.

- Brate, kontam ja da se iza kulisa odvija mnogo toga o čemu mi pojma nemamo, ali mislim da je ovo malo preterano.

- Nemoj da si naivan.

Komentari

Nema sta, fino, sto se kaze skolski ispisano,+

Nema sta, fino, sto se kaze skolski ispisano,+

I tako je nekako, pregledno i lepo napisano da prosto moraš da cepiš +

Nisam ja džabe u školu nosio svesku u male i velike linije. :)

Vidiš kako ljude mrzi da čitaju opširne defke, koje u uvodu nemaju urac i pičku. Ali ja ću ovo lepo da predložim za naslovnu jer je sociološka studija kakve obožavam!

:+D

Ox

Vidiš kako ljude mrzi da čitaju opširne defke, koje u uvodu nemaju urac i pičku.

Nemoj da si naivan!
23:1

Uuu, kako si sabio u drugom primeru.

nisam nikada razmisljao o ovom drugom primeru, ima tu neceg... :D

Jeli biste svi vi govna da nema menze...Samo prozivate ljude, a hrana je za te pare ne sjajna, nego...ne znam da navedem dovoljno dobar atribut!...-

nadam se da je drugi atribut u stvari bio sarkazam. -_-' nadam se uzalud, a?

primer, brate primer. to htedoh da kazem.

Обожавам алегоричне дефиниције, а ова је поприлично таква. Огроман плус.

Neoliberonacitemplari i ostali, ostav'te se naših bjelančevina!
Plusina.

Лепо, сасвим лепо. Плус. Од омиљене је дели само мало додатног хумористичког карактера.

Jeli biste svi vi govna da nema menze...Samo prozivate ljude, a hrana je za te pare ne sjajna, nego...ne znam da navedem dovoljno dobar atribut!...-

nadam se da je drugi primer u stvari bio sarkazam. -_-' nadam se uzalud, a?

Jbg ljudi, ne znam šta da vam kažem. Nisam umeo bolje. :)

Kakva su to opravdavanja, ej?
Razočarao si me i ko čovjek i ko tetka. :)

Kakva su to opravdavanja, ej?
Razočarao si me i ko čovjek i ko tetka. :)

Mora malo. Najebo sam ako me ultramenzičari uzmu na zub.

Svaka cast, svaki put kada pocnem neku pricu sa starijim osobama koriste ovaj argument. A ultimativni argument je americko-zlocinacka masinerija i nemoral zapadnog sveta. Kapitazam koji najeda sve pore naseg drustva i apsolutno je nemoguce njima objasniti da su isto tako naivni samo u drugom smeru. + i *

judeo-masonsko-neoliberonacitemplarski planovi

Brate pisac, ajde malo iskuliraj i idi veDŽbaj krasnopisanije negde drugde?! Važi?! Jbt, napisa čovek pola bukvara, hehehhe

Бра'о за други пример.