Prijava
   

Obezbeđenje u bankama

Lice sa maksimalnim količnikom cene odela i radne pozicije. Naime, ovaj obavezni inventar svake banke fura direktorski autfit: tamno parno odelce, košuljicu, kravatu i šimi cipele i u tom stilu se i ponaša, iako ima tri razreda metalokobasičarske škole, a rečnik mu staje na pola strane A4 (font 22). Ali, jebiga, dres-kod je dres-kod, odlična prilika da odelo sačini čoveka.

On suvereno vlada lokacijom, pogledom švalerskog senseija nadgleda popločanu regiju finansijske ustanove, šetka se odmerenim korakom i superiornim glasom preusmerava dezorijentisane bakute. I kada šalterušama prinosi kafu, to čini ponosno, sa stilom.
Ima i utokicu na kuku, povremeno je se nadmoćno maši, lagano vrhovima prstiju takne dršku, da dopuni moć. Ponekad zajebano puši cigaretu ispred objekta, istvudovski namršten.

U suštini, on nije pravo obezbeđenje, pare su osigurane i u slučaju upada bandita, njegovo je da pobriše pod i odradi turu meditacije sa glavom na pločicama, dok sve ne prođe. Do tada, on dominira.

- 'De si, Mićko! U, ala si se doterao, je l' ćeš to na svadbu?
- Ne, idem na posao.
- Gde radiš to?
- U banci.
- Znao sam da će od tebe nešto da bude. E, da mi središ za kredit..
- Krediti su na šalteru 3, preuzmite redni broj i sačekajte.
- Čekaj bre, šta si ti tamo?
- Sinior egzekjutiv menadžer materijalno-tehničkog obezbeđenja.

Komentari

Vrh!

Imamo isto mišljenje o njima, a ti si to odlično napisao. Omiljenujem ovo.

Hvala.
Znam, ima još defki sa sličnom tematikom, ali verujem da je ovo jedna od obimnijih :)

"lagano vrhovima prstiju takne dršku, da dopuni moć"

ahha bravo +

Бога ми, мали керу, опасно си кренуо! Од мене имаш првог пратиоца! Само настави!

kerche laje, prolama se selo :)
+

Odlična defka. Dobro opisan portir....izvinjavam se, Sinior egzekjutiv menadžer materijalno-tehničkog obezbeđenja jedne banke +

И претпоставио сам да имаш светлу будућност. Само нешто си ми стао Керче. Ајде пиши, пиши!

Odlično opisano i pomenuti svi bitni detalji, plus začinjeno sa par dobrih izraza.
Zaslužuje naslovnu...

Vuf vuf, odlična, ovo mi se itekako đa

njegovo je da pobriše pod i odradi turu meditacije sa glavom na pločicama, dok sve ne prođe

Pomislio sam na naslov da će biti reči o nekom starkelji pošto obično takve viđam po bankama. Vuf.

Hvala svima i hvala modu koji je štiklira (0:3

Мислио сам да ћеш на основу имена да камчиш плусеве, али овом дефиницијом си то демантовао.

uau, mesec dana a već odabrana... SVAKA ČAST!!!
+

Stvarno dobra :)
bravo mali kere

Ovo mislim da sam juče ocenila, čestitam na naslovu, dobra je defka.

Maći ćukice, odlična definicija +++

Oprez! Vaška na naslovu! ;) Zasluženo.

Svaka ti dala, plus i patrik! Jasno i koncizno o bukvalno svakom pripadniku obezbjeđenja banke kojeg sam susreo!

Дубоки наклон за ово. +

Lice sa maksimalnim količnikom cene odela i radne pozicije.

Da nisi ništa napisao osim ovoga trebalo bi je odabrati

Радио сам тај посао једно време, да бих зарадио за џепарац током студирања (државног факса, након гимназије). Доста си предрасуда и неистина изнео (које нисам схватио лично), али осећам потребу да те демантујем.

И да се деси нека пљачка, припадник обезбеђења не реагује из више разлога, а ниједан од тих разлога није чињеница да је новац осигуран:

- Србија и даље нема закон о ФТО (који би, између осталог, регулисао и како се поступа у случају угрожавања имовине клијента). Тај закон не доносе убоги припадници обезбеђења, него Народна Скупштина (у консултацији са стручњацима.... истим оним стручњацима који држе агенције за обезбеђење и којима тренутна ситуација одговара јер могу да приме сваку будалу са улице да им ринта за тепсију рибе).

- У таквим ситуацијама не вреди `глумити хероја` (само последњих година су се десила 2 примера за које ја знам.... један је онај пљачкаш који је упуцао клијента банке и пандура, а касније и сам црко у болници од рана задобијених у обрачуну са полицијом, а други је онај фајтер што је добио метак у фацу). Све непромишљене радње само угрожавају цивиле, запослене у банци, па и самог радника, а у једној Америци око 90% жртава при пљачкама банака чине управо пљачкаши. Чак и у Србији их углавном ухвате врло брзо, и пошаљу на дугогодишње робије.

Дакле, апсолвирали смо да им ни тај пиштољ не треба. Сврха службе ФТО је да усмерава клијенте, надгледа ред, пропушта преко реда мајке са децом, труднице, болесне итд. , да се појави као сведок у случају неке ванредне ситуације, да позове ватрогасце/полицију/хитну помоћ, да пружа прву помоћ, да угаси почетни пожар, да руководи евакуацијом, и сл. Сматрам да није ОК да особе које нису зарадиле ни динара у животу гледају са висине припаднике обезбеђења по банкама (не тврдим да је аутор такав, али много коментатора сигурно јесте).
Не знам каква је то врлина блејати код куће и пљувати људе који се боре за свој динар (а на сваки његов зарађен динар, бар још 1 иде послодавцу приватнику, јер му држава то дозвољава). Свима вама који те људе гледате са висине желим да проведете само један дан у том оделцету и ципелама. Од надрканих странака, преко баба које гласно јебу матер Динкићу (који наравно није присутан), других надрканих баба које џангризају што им је пензија 25000 (а том раднику обезбеђења који мора да их смирује је ПЛАТА још мања), сељачина које гласно причају на мобилни и тиме деконцентришу раднице на шалтеру које раде са бројкама, дебила који позајме туђу децу да би ишли преко реда, та иста деришта која родитељи нису васпитали јурцају по банци, претећи да сруше неку скупу опрему или инвентар (не пада ми на памет да вијам децу, јесам `глупи портир` али нисам васпитач). Овде сам навео само неке ствари са којима људи који то раде морају да се боре, а доста сам и позаборављао. Док сам радио тај посао, помисао на пљачку ми је била најмањи проблем. Већина људи који мрзе раднике обезбеђења или се спрдају са њима раде то зато што им је тај радник отелотворење омражене институције (нпр. банке) и први се налази на удару ("ако не могу да јебем матер међународном монетарном фонду, Рокфелерима, Ротшилдима, Динкићу, Лабусу, и осталим лихварима и паразитима, онда ћу да се издркам на несрећнику који стоји ту не зато што воли, него вероватно зато што не може да нађе бољи посао"). Постоји и друга група људи која изједначује раднике обезбеђења из банака са онима који стоје на вратима клубова.
Све ово сам написао у једном даху и говори о мојим искуствима која сам доживео давно, са непуних 20 година. Схватам да већина оних који треба да се нађу прозваним у дефиницији има по 40-50 година, али нема оправдања за овакво прозивање (не знам какав је њима био животни пут нити њихов ниво образовања, нисам се дружио никад са тадашњим колегама, поготово не из старије генерације). Кафе нисам носио, цигарете не конзумирам, а и да јесам пушач, не бих то радио на тај начин испред објекта, јер је непристојно. Знам да је овај коментар tl;dr, али морао сам да станем у одбрану нечега што сам радио, а и да се изјадам.

На саму дефиницију нисам дао ни + ни -. Да сам дао +, значило би да се слажем са изреченим. Да сам дао -, значило би да ми је дефиниција ударила на его, и да ми је аутор стао на комплекс. Ни једно ни друго није истина. Ајде људи сви мало више добре воље, и да не судимо тек тако о људима само да би се осетили супериорније.

grok grok

uze mi riječ iz ustaH

Au Groče, al ga napisa. Svaka čast na pismenosti pa i stavu, ali jebem li ga, ne mogu da se odlučim na čiju bih stranu stao ovde. Definicija je, onako, humor ipak, mislim, ovde se ljudi sprdaju i sa mnogo osetljivijim stvarima, ali ne verujem da je zloba pokretač. Svakako gotivan tvoj komentar, a definicija kao definicija dobra, sasvim u skladu sa humorom koji ovaj sajt neguje, a koji i meni lično nije baš uvek blizak, pogotovo neke scene gaženja biciklista i sl., što čak i po pravilima sajta samog ne bi smelo biti delom sadržaja. Da je bevezdva il' cbli, ''plusirao'' bih ti komentar.

Да сам дао +, значило би да се слажем са изреченим. Да сам дао -, значило би да ми је дефиниција ударила на его

Pravi primer kako ne treba da se ocenjuje.

Malo koja mi je za omiljene, ali ova jeste:) + Svaka cast!

Знам да није било лоше намере од стране аутора. Да јесте, казнио бих га предвиђен начин (лупањем минуса). И мени је дефиниција измамила осмех на лице, али није ми се свидео став појединих коментатора, из којих као да зрачи мржња. Испадоше радници обезбеђења по банкама дно дна, талог друштва, и највећи проблем у Србији.

ahahhahaah sjajno +

Dovoljan je letimičan pogled dok se čeka u redu pa da se napravi razlika između onog koji radi i onog koji radi i uživa u direktorskom autfitu.
Men' se čini da je definisan drugi tip FTO.

Odlična !!

na metalokobasičarsku sam dao +, videlo se da će biti dobra do kraja, a na kraju i zvezda.

Slazem se sa Grokom, ja sam trebao da radim u banci ali nisam mogao da uklopim radno vreme i faks. Niko ne radi ovo zato sto hoce nego zato sto nema sta drugo, znam dosta kolega koji su zavrsavali dobre srednje skole pa cak i fakultete a radili su ovaj ili neki drugi posao obezbedjenja jer nema drugog posla. Plata je mizerna, 20 hiljada, ali kad nema druge i ta je dobra. Pistolj je tu cisto reda radi, da zaplasi potencijalne pljackase. Po nasem zakonu privatno obezbedjenje sme da uzvrati udarac,pucanj ili bilo sta drugo jedino drugi, tj. u samoodbrani i to ako neko tebi udari samar ti njemu smes jedino da udaris samar, ako ga slucajno zveknes stolicom ti ispadas kriv. Sto znaci da jedino ako neko puca na tebe ti smes da uzvratis, cak ne i ako puca na pripadnike banke ili civile ti ne smes da uzvratis jer nisi policija.

Bravo... Ovo je odlično... +

Sto znaci da jedino ako neko puca na tebe ti smes da uzvratis, cak ne i ako puca na pripadnike banke ili civile ti ne smes da uzvratis jer nisi policija.

Vidite li vi na kojem ste sajtu? Šega, zajebancija i šašoljevitost su glavni ovde, bar bi trebalo. Nije ovo izveštaj iz Zavoda za statistiku, riport MMF-a, niti Enciklopedija Britanika. Ne očekujete valjda da u svakoj zajebanciji stoji "čast izuzecima", "važi za za x ako i samo ako" i sl?
Ima, dakle, ovakvih individua sasvim dovoljno da bi se malo udarila sprdnja. Jbg i šalteruše su nečije majke, zarađuju za platu i plaćaju porez, nisu sve oštrokondže, ali se često poistovećuju. O pandurima, političarima, profesorima i sakupljačima sekundarnih sirovina da ne govorim.
Ovo sa utokom, što se toliko pozivate, upravo i jeste poenta. Ono, kao, imam štoljpi, neću ga upotrebiti, ali lepo mi čuči, faca sam.
I tako.

NISU NI SVE MEDICINSKE SESTRE... ma... zaboravite.

Elem, sve si lepo objasnio.

И ја сам Керче данас поставио путање људима на ком су сајту. Често људи схватају буквално или лично ствари. То не ваља...

metalokobasičarske škole jebote!

Jes zezanje ali ne bih se slozio sa svim sto si napiso. Groktavi je otprilike rekao sta treba :D A da ima takih, ima ih :D

Odlicno je ovo bre. haha, a komentara majkooo
+