Prijava
 1.    

  Okrugli sto

  Sto (astal) bez i jednog jedinog ćoška, bez strane. Siva zona, jer ona može da sedne tako da nije naspram tebe, ali da nije ni do tebe. Na čemu ste onda vas dvoje, pitaš se? S obzirom da je čovek biće koje očekuje zastupljenost ćoškova u svom okruženju, često je zbunjen okruglim stolom. Čovek koji je pod teškim dejstvom alkohola, negde u kafani, nije zbunjen tim limenim kafanskim okruglim stolom, ali njega ćemo ostaviti po strani, jer on je previše pijan da bi bio zbunjen bilo čime. Spava. Sa druge strane, sama pomisao da sam ja glava kuće, a da nemam čelo stola za koje bih seo, čini me anksioznim. Ne želim da lupam šakom po okruglom stolu, koji sam po sebi odiše ravnopravnošću, kontradiktorno je.

  - Vitezovi okruglog stola, sastali smo se danas da razgovaramo o promeni nameštaja u ovoj prostoriji. Moramo da se modernizujemo. Ne zato što nikada nismo sigurni pod kojim uglom stavljati escajg na ovaj sto, već zato što želim da vam saopštim sa čela stola koliko poštujem našu jednakost.

 2.    

  Okrugli sto

  Prethodnica švedskog stola.

  Gospodo, pošto smo završili sa okruglim stolom, predlažem da pređemo za švedski sto.

 3.    

  Okrugli' sto

  Cena taman kol'ko treba da bude, da mušterija bude zadovoljna, prodavac na dobitku, a jedan i drugi oslobođeni stresa zbog kusura.

  - Kol'ko ove papuče?
  - Okrugli' sto dindži, b'nte.
  - E'o, taman mi tol'ko ostalo.
  - Ži'bio!