Prijava
 1.    

  Oni

  Imaginarna kategorija u čije postojanje su uvjereni teoretičari zavjera i polupismeni idioti. "Oni" su obično odgovorni za svako sranje u životu navedenih kategorija, pa čak i za to što je nestalo struje u momentu kad je Rodrigo trebao da sazna da je usvojen, te da mu je biološki otac u stvari tetka. Također su odgovorni i za većinu prirodnih katastrofa koje uzrokuju pokusima i željom da ovladaju planetom.

 2.    

  Oni

  Najozloglašenija tajna organzacija. Bavi se svim i svačim, od dizanja cene ulju, preko stvaranja nestašice mleka, kvarenja omladine, trgovine drogom, sve do promene globalne klime i vođenja sveta u propast.

  Oni, arhineprijatelji prosečnog Srbina!

 3.    

  Oni

  Nevidljivi, mrski i podmukli neprijatelji. Ne zna im se lice, ma ne zna se ni ko su oni, ali su krivci za naše nedaće i mrzimo ih iz dna duše.

  -ONI će meni da dižu cenu goriva, majke im ga steram!
  -ONI će meni da govore kako se igra košarka!!!
  -ONI su krivi sigurno, majčicu im krvavu! Nema k'o drugi, znamo svi kakvi su ONI.

 4.    

  Oni

  večiti neprijatelji paranoičara.

  Oni mi stalno prevrću stvari po kući, prate me dok idem u prodavnicu, uvek su tu. Zaustavljaju me na ulici da pitaju koliko je sati, a ustvari samo hoće da mi uz provokaciju, daju do znanja da ne mogu da živim normalnim životom u mome rodnom gradu.

  Oni me uzurpiraju na radnom mestu, služe se svim i svačim. U sred Beograda mi ne daju da budem Srbin, oni su dobro plaćeni da prolongiraju anti-SRPSTVO !

  Oni su umetnuti od strane dobro organizovanih špijunskih agencija i vrše ne priznavanje mojeg postojanja. Ne daju mi da napredujem. U interesu im je narušavanje moje privatnosti ubacujući koje kakve plaćene gradske provokatore, koji na razne načine remete moja prava. Tačnije, slobodna šetnja gradom za mene je nemoguća misija.

  Pored svega toga, oni su mi postavili kamere po celoj kući dok sam bio odsutan. Moje kretanje je svedeno na minimum. Oni špijuniraju i moga rođaka Svetozara, takođe preko mikro-piko-nano kamera.

  Dok postoje oni. Moj život nema smisla.
  Sava, Dunav, konopac.

 5.    

  Oni

  Glavni krivci za sve na svetu.Niko tačno ne može sa preciznošću da kaže ko su to "Oni",ali to je često i nebitno,bitno je samo istaći da je krivica njihova i automatski ste u pravu.

 6.    

  Oni

  U japanskom folkloru oni predstavljaju vrstu humanoidnih demona,đavola ili bauka karakterističnih rogova i oštrih kandži. Igrom slučaja,ili ne, u srpskom jeziku pored licne zamenice trećeg lica množine često se koristi za neodređeno zlo.

  -Sine, što si nervozan?
  -Ma ONI u školi me opet zezaju.

  -I šta, otpustili su te jer si pijan došao na posao?
  -Jok, more ONI su se urotili protiv mene.

  -Au, kako su naši izgubili od Turske 3 sekunde pre kraja.
  -To su nas sudije pokrale.ONI nikad ne bi dozvolili da igramo finale.

  P.S. Iako je protivno bontonu, ako prozivate nekoga oslovite ga imenom i prezimenom (ili nickom).

 7.    

  Oni

  Republički Hidrometeorološki zavod Srbije

  A: Al je za'ladnilo odjednom...
  B: Pa javili su da će kiša noćas.