Prijava
   

Optička varka 99

Fino podešavanje cena artiklima da bi oni izgledali jeftini nego što jesu.
Vizuelno i podsvesno se skida čitava desetica, stotina ili hiljada upotrebom ove metode. Tako ako nešto umesto 200 košta 199 dinara, to je, je l'te, za samo jedan dinar jeftinije. Ali oči vide prvo prvu cifru, pa um na brzaka skonta da je to samo 100 dindži. I tako bilo koji iznos da je u pitanju...
I onda dodaju u parama (para - kao apoen) još 99 (ili bar 90) para, iako se pare ne koriste već godinama, jer tako je primamljivije... Naravno, te pare ne mogu da se vrate kao kusur... a para po para, nov super-market...

AKCIJA
POMORANDŽE
69,99

AKCIJA
DVD PLEJER
4999,99

Komentari

Taj obicaj nije nastao zbog toga. U pocetku su se davale takve cene da bi radnici bili u obavezi da otvore kasu i vrate kusur i tako budu onemoguceni da potkradaju. Psiholosku vrednost takvih cena su shvatili tek kasnije.

Samo 4000 devede plejer?! :D :D :D

To sa psihologijom je cista glupost. Ja kad vidim 0,99 onda namerno necu da kupim.

Tulumbac, baš si zmaj... :D

A, bas sam zajeban. :)

Ovo je malo prevaziđeno jer su ljudi skontali foru, ali kad udare cijenu koja završava na 95, to je već nešto. Kod eura bi to bilo veliko spuštanje cijene, ali s dinarima savršenbo funkcioniše.

DVD plejer 4995 din.

Hahah koja fora.
@J.Z. taj komentar sto si napisao je bio 45995. po redu. :)) Izgleda da ti uspeva.

da,varka je dobra,samo nije optička nego psihička.I prime se samo oni sa slabijom psihom,takozvani povodljivi ljudi.Što reče ovaj gore, svako normalan namerno neće kupiti.Ja lično tako kupim samo ono što mi baš baš treba,ali kusur ne opraštam.Radije ostavim 10 dinara nego taj jedan. Jebo ih on.