Prijava
 1.    

  Osoba koju ne treba mnogo predstavljati

  Uvod u detaljno predstavljanje osobe

  - Dobro veče poštovani gledaoci. Našeg večerašnjeg gosta ne treba puno predstavljati, jer je našoj javnosti vrlo poznat. Reći ću samo da je rođen u Vrnjačkoj Banji, da se od malena bavio sportom, i još od srednje škole igrao profesionalno košarku. Počeo je u Kraljevu, da bi kasnije došao u Beograd, gde je uporedo sa studijama igrao za Crvenu Zvezdu. Poznate su njegove igre i u dresu reprezentacije one velike Jugoslavije za koju je zabeležio pregršt dobrih partija, ali je najpoznatiji detalj iz njegove bogate karijere kontroverza sa letnjih Olimpijskih Igara u Minhenu 1972. godine, kada je nakon poraza jugoslovenskog tima od Portorika utvrđeno da su Portorikanci koristili doping sredstva. Naš večerašnji gost je tada odbio da nastavi takmičenje što ga je koštalo nastavka reprezentativne karijere i gotovo medijskog linča u tadašnjoj državi. Karijeru je nakratko nastavio u Nemačkoj, a potom i u Staroj Pazovi, da bi zbog zdravstvenih problema ostavio profesionalni sport. On ne voli da ga predstavljamo kao bivšeg sportistu, jer se, možda čak i više iskazao na intelektualnom planu. Magistrirao je pravne nauke i doktorirao prava. Držao je predavanja širom sveta, a objavio je i gomilu knjiga, od kojih bismo izdvojili "Pobuna Robota", "Olimpijska podvala", "Sport-kapitalizam-destrukcija", "Novi svet je moguć" i druge. Veliki je protivnik modernog olimpizma, kao i profesionalnog sporta, za koji tvrdi da iscrpljuje čoveka i šteti njegovom zdravlju. Poznat je kao zagovornik komunizma, mada i njegov otvoreni kritičar. Iako sjajne akademske karijere, ovaj čovek nikada nije imao priliku da dobije posao u svojoj zemlji. Čest je i rado viđen gost u televizijskim i radio emisijama. Neka od njegovih gostovanja dostupna su ljudima na internetu, a neka čak i prevođena na engleski i druge strane jezike. ...

  ... i danas živi u naselju Braće Jerković sam sa svojim psom Becom, istražuje, piše i okopava baštu. Da ne dužim dalje, reći ću samo Ljubodrag Duci Simonović. Dobro veče.
  - Dobro veče.
  - Evo pošto smo probili termin, recite nešto za kraj.

 2.    

  Osoba koju ne treba mnogo predstavljati

  Osoba o kojoj se zapravo vrlo malo zna. U stvari, možda bi i trebalo da se zna, ali 'ajde da ne ispadnemo glupi. Napomenimo da verujemo da je svi ostali znaju i navedimo ih da misle da su prosti ako ne znaju.

  - Dobro veče poštovani gledaoci. Vi pratite emisiju "Utisak nedelje". Ja sam Olja Bećković. Sa nama su naš proslavljeni glumac Velimir Bata Živojinović. Dobro veče.
  - Dobro veče.
  - Pored njega predsednik Tomislav Nikolić. Dobro veče.
  - Dobro veče.
  - I na kraju jedna dama. Ona je pred... Nju ne treba posebno predstavljati, to je Sonja Liht.
  - Ja sam predsednica "Beogradskog fonda za političku izuzetnost".
  - Da, znamo to...