Prijava
 1.    

  pičvajz

  Analogno Clockwise (u smeru kazaljke na satu), označava stanje sistema koji je krenuo u smeru pogubnim za sebe. (U smeru pizde materine).

  Pičwise.

  Okreni se oko sebe.
  Molekularni pičvajz!

 2.    

  Pičvajz

  Tuča u kojoj učestvuju osobe koje zajedno nemaju gram muda, ali su htele da dokažu suprotno.

  x: Brate čujem da su se tukli Mirko i Aca?!
  y: Ma da pravi pičvajz...
  x: Što?
  y: Ma dobro se nisu za kosu vukli...

 3.    

  pičvajz

  Internacionalna složenica, sastavljena od reči "pič" (od srpske reči pička) i nemačkog izraza "weiß es nicht" (ne znati)- bukvalno značenje "ne zna se koja pička me je snašla"... odličan sublimat srpske prostodušnosti i nemačke preciznosti... U narodu prihvaćeno kao izraz koji označava veliko sranje i nevolju koja se korišćenjem samo ove reči vrlo lako objašnjava sagovorniku...

  Tip 1: Brate što kasnis...?
  Tip 2: Brate da znaš kakav je pičvajz bio u prevozu... Znači jezivo...
  Tip 1: Joj matori, skroz te razumem...

  U originalu bi odgovor na pitanje "Brate što kasnis...?" glasio: Brate čekao sam bus pola sata, onda sam jedva ušao, baba mi neka nabijala sve vreme neki sir pod nos, na to sve ušla kontrola, napisali mi kaznu, a bus stoji na Gazeli sat vremena, jebalo ih zatvaranje trake...

 4.    

  pičvajz

  Krajnje stanje stvari, kada je sve otishlo u pizdu materinu.
  Nered.
  Opsti haos.

  Verzije:
  Bichvajz, fuzija izmedju bitch i pichvajz, znachenje analogno originalnim pojmovima.

  "Napio se, ispovraco se i pravio pichvajz."
  "Kakav pichvajz."
  "Kakav bitchvajz"

 5.    

  pičvajz

  Haos koji se lako pravi, a tesko vraca u prvobitno stanje.
  Akteri pravljenja picvajza : deca uzrasta 1-18,djaci na ekskurziji, studenti, clanovi sindikata, radnici u drzavnim i privatnim firmama, ucesnici svadbi i ispracaja, sportisti posle pobeda, politicari pre pobeda, momci na momackim vecerima, devojke u Guci,... i... moj ujak kad nije ujna tu.

 6.    

  Pičvajz

  To je neko sranje koje je dete napravilo a može mu se istolerisati. Obično deca to znaju pa kad čuju tu reč samo se iskeze i znaju da je sve ok i nije tako strašno kao što je izgledalo.

  Otac: Sine opet si napravio pičvajz u sobi...
  Sin: :) Samo sam se igrao.
  ...

 7.    

  pičvajz

  Aaah stari dobri pichvajz...Nema dobre zurke ili izlaska u kafanu bez dobrog pichvajza.Ne ne nije u pitanju nikakvo meze niti aperitiv vec situacija u kojoj krecu da lete flashe i da se obrcu stolovi.U pichvajzu nema pobednika jer se ni nezna ko je pichvajz pocheo a kamoli ko na kojoj strani uchestvuje, vec se svi lepo drze pravila odalami budalu do sebe.Ako pichvajz malo duze potraje(a svi pravi pichvajzi se oduze) u celu prichu se ukljuchuju i kolege u plavom najceshce interventne orijentacije.Ako je neko do tog trenutka ostao na nogama iste koristi za bezanje u nepoznatom pravcu dok ostatak ekipe dozivljava zavrshnu fazu pichvajza - pendrečenje.

 8.    

  Pičvajz

  Kod mladih generacija popularan izraz koji karakteriše nedolično, destruktivno ili pak potpuno nekontrolisano ponašanje. Može se prevesti kao pravljenje sranja. Ako ikad primetite da se pičvajz približava BEŽITE GLAVOM BEZ OBZIRA!!!! Ili pak kupite pancir prsluk, policiski štit i pendrek. Razlog: Leteći inventar kafića, flaše, čaše, noževi, palice, možda čak radi i vatreno oružije!!!

 9.    

  Pičvajz

  Sok od breskve (eng. Peach juice).

  -Oćes kolu ili pičvajz?
  -Daj mi pičvajz, nešto me grebe grlo!

 10.    

  Pičvajz

  Dokaz da reč 'sranje' ne mora biti vulgarna .

 11.    

  Pičvajz

  Obicno se kaze za neko sranje koje napravite.

  Ja: Evo najboljeg tate na svetu!
  Tata: Kakav si sad pičvajz napravio?

 12.    

  Pičvajz.

  Izraz koji se koristi na selu,a značenje mu je 'belaj' ili 'verga'..