Prijava
   

Pobednik

Osoba koja svojim postupcima i ponašanjem vešto pronalazi granicu između lucidnosti i umerenosti, sejanja straha i stavljanja osmeha na lica u okruženju. Čovek koji svoj minus ili plus interpretira na taj način da se drugi saosećaju i opravdavaju njegove postupke i greške ali i da se identifikuju sa njegovim uspesima.

Izlazim iz busa, dijagonalno preko ulice posmatram stanicu koja vodi u suprotnom pravcu, odjednom pored mene protrčava zadihan mladić, trčeći na autobus koji se nalazi na nekih 50tak metara od njega. Na pola puta bus diže sidro i odlazi u nepovrat, sledeći dolazi tek za nekih frtalj sata. Pripadnik ljudske vrste koji je poražen, stvarčciom koju je izmislila masonerija - takozvano vreme, istrčava šmekerski još par koraka i podiže ruke kao da pozdravlja masu i palčevima pokazuje „broj“ na dresu alijas Mateja Kežman fazon. Sa druge strane sam morao da ga pozdravim aplauzom i uzvikom bravo pobedniče!

Dolazi ortak sa zatvorenim okom. Svi skaču zainteresovani za zbivanje koje kao posledicu ima podliv. Počinje žalopojku standardno litra žestine, posle ne zna šta je bilo. Ali je uveren da je svojim ponašanjem sebe izdigao iznad situacije tako reći pobedio je. Svi uz osmeh čestitaju na pobedi.