Prijava
 1.    

  Prase

  Car životinja!

  Dok ne probam lava, za mene je prase car životinja!

 2.    

  Prase

  Jedina životinja koja se posle smrti okrene 300 do 400 puta...

 3.    

  Prase

  Kada bi znalo da će da živi tako kratko, ne bi se jadno ni rodilo. Da to je prase. Ili bolje reći svinja u pokušaju. Čak i komarac živi duže a da to ničim nije zaslužio. Zato jadno prase žuri da se za kratko vreme najede za ceo život.

  Oni prasići koji se bolje probiju u gužvi do korita sa hranom, obično brže stignu i do noža. Oni koji ostanu pozadi imaju šanse da, onako mršavi, sastave još koji mesec. A ko na to misli kada ga vidi onako reš pečeno, s jabukom u ustima? Da li je jandras ili jorkšir, moravka ili mangulica, da li je belo, crno ili šareno sasvim je sve jedno. Niko ne pita koja je sorta, svi samo trpaju u kljun. Na slavskoj trpezi zauzima počasno mesto na stolu. Pored njega niko ne primećuje piletinu i ribu.

  Naš narod voli jaku dozu. Čvarci, pihtije, švargla, kulen, slanina, suva rebarca, krmenadle, pršuta, papci u saftu... hvala ti svevišnji što si stvorio ovakvu životinju. Osim u nekim manje bitnim zemljama, u celom svetu je svi naprosto obožavaju. U donjoj Saksoniji živi oko sedam miliona Nemaca, a broj svinja je za pola miliona veći. A, kod nas, usred posta, za Novu godinu se pojede oko četiri miliona kilograma prasetine. Po sistemu - menjam veru za večeru. Ko zna samo koliko se poslova sklopilo za kafanskim stolom na kojem se rumenilo vruće prasence! Neko se uz pečenje zaposlio, neko oženio, a neko samo dobio holesterol.

  U životu pazite da se ne ogrešite o ljude i kroz život sačuvate obraz i čast, najmanje će te biti grešni ako nešto pojedete, pa čak i pečeno prase! Ako se Evropa seti da je u devetnaestom veku uvozila najkvalitetniju svinjetinu iz Srbije, biće nam mnogo lakše što znamo da se i mi zdravo hranimo. Onomad je u Novoj Varoši postojao dečji vrtić "Paša i Nataša". Neki roditelji muslimanske veroispovesti su tražili da se deci izbaci svinjsko meso iz jelovnika, pa je Savet roditelja to pitanje i pokrenuo. Međutim, Upravni odbor te predškolske ustanove je to odbio, s obrazloženjem da se verski običaji ne mogu sprovoditi u ustanovama ovog tipa. Što je najgore, deca se ništa nisu ni bunila, već su kao i sva deca normalno jela i igrala se.

  nače, u ovom gradiću pod Zlatarom živi oko 18000 Srba i oko 2000 Muslimana i ostalih. Zamislite samo šta bi trebalo spremiti za jelo deci u internacionalnoj školi u Beogradu, na Senjaku. Indusi ne jedu govedinu, Muslimani svinjetinu, Japanci bi tražili ribu, Italijani žabe, Korejanci kučiće a Senegalci skakavce. Te žene u kuhinji poludele bi pre nego što prime prvu platu.

  Moj pradeda po majci, Miloš Pavićević, bio je najstariji solunac iz topličkog kraja. Umro je u 101. godini života. Ceo svoj dugi život pio je vino i jeo prasetinu. Pojeo je na tone mesa. I zamislite, nije umro od holesterola. Do poslednjeg dana bio je u pokretu. Umro je od starosti.

 4.    

  prase

  Srpska novogodišnja ćurka

 5.    

  prase

  prase je zivotinja koja se najvise boji Nove Godine. A volelo bi da ima barem 10 Bajrama.

 6.    

  prase

  skraćeno od "Prao sam se"

  Pra se s lonče!

 7.    

  Prase

  Izraz koji se nekada koristio za novogodišnju nagradu, koja se u državnim firmama linearno delila radnicima, od direktora do čistačice, a nije isto što i trinaesta plata, zato što je manja nagrada, obično koliko košta jedno osrednje prasence.
  Na nekim mestima još postoji, ali lagano izumire. Kako izraz, tako i bilo kakva nagrada.

  - Milane jel vam bila plata danas?
  - Jeste Ružo, taman da se pokrpimo i poplaćamo račune, pa možda nešto malo i pretekne da preživimo januar.
  - A prase jel pljun'o?
  - Jeste.
  - Odlično, taman da kupim suknju što sam videla juče, jednu bluzu, Petru i Maši neke igračke i slatkiše, a trebalo bi i materijala za neku tortu da se uzme.
  - Alo ženo, možeš li ti malo laganije to, dobio sam prase, a ne dinosaurusa.

 8.    

  Prase

  Sve što prosječan Srbin ne zna kako da definiše.

  veliki glodar sa bodljama - Bodljikavo Prase
  hrčak koji živi na kopnu - Morsko Prase
  jebena TRAVA - Popino Prase

 9.    

  prase

  Oličan izraz za čoveka koji je napravio "svinjariju" a ne želite da ga uvredite...

  Posle mog spremanja "ručka" iznenadjenja, žena mi se baš "iznenadila" i rekla "Kakav si haos u kuhinji ostavio-prase moje..."

 10.    

  Prase

  Ispred jedne prodavnice
  malo prase život shvata,
  gleda redom kobasice
  pa im kaže: mama, tata!

 11.    

  Prase

  Posrednik u zdravoj ishrani prosečnog građanina Srbije.

  - Mi sav taj zeleniš, što kažeš da je zdravo, damo prasićima, pa onda od njih pravimo pravu hranu, kao što su šunke i slanine.

 12.    

  prase

  Termin za oblik ponasanja za stolom.

 13.    

  prase

  najuredniji, najcistiji, naj, naj, najbolji kucni ljubimac !!!!!!!!!!!

 14.    

  prase

  Ptica, omiljeni kućni ljubimac naroda sa Balkana,Balkan. Ugrožena vrsta u vreme praznika,praznici.

  Nema tice do prasice!

 15.    

  prase

  Osnovna sirovina čijom termičkom obradom se dobija pečenje.

 16.    

  Prase

  Reč koja u stonom tenisu označava pogodak u ivicu stola, nakon čega loptica promeni smer kretanja. Ako se baš potrefi, može se postići čuveni zvuk ,,Skvvviii''.

  (Dvojica igraju stoni tenis)
  :ping: :zviz: :bong:
  -Prase!
  - Ko je bre prase? Pogledaj prvo sebe, pa onda pričaj!

 17.    

  Prase

  Srbinov, najbolji prijatelj!

 18.    

  Prase

  Biće kojem dođe iz dupeta u glavu tek posle smrti.

  - Deda, je l' ga posoli?
  - Gotovo.
  - 'Ajde onda da ga ražnjimo.

 19.    

  prase

  Najpametnija zivotinja koja je u stanju da u avgustu spremi matematiku,hemiju i fiziku tri dana pred polaganje popravnog.

  ...i to zaklana,ispecena i sa sve kolcem u dupetu.

 20.    

  prase

  Jako pametna zivotinja koju Srbi najvise vole na astalu, ne pokretnu, pecenu ili iseckanu na sitnije komade. Posto je prase jako pametna zivotinja, kao sto rekoh, neki Srbi na racun nje pokusavaju da nadomeste pamet koja im fali tako sto jedu njen mozak.
  Inace, dok ne stasa za trpezu, prase je jedna od najsladjih malih zivotinjica u prirodi.