Prijava · Registracija
 1. 90 : 5
  16 em plus     16 em minus
  91 : 5
  90 : 6

  Predgrupa

  Grupa marginalnih gostiju na slavi. NJih zoveš čisto iz kurtoazije, da ispoštuješ tradiciju, jer to su uglavnom neki dalji rođaci koje jedino i viđaš po slavama. Po difoltu dolaze između tri i pet popodne i zadržavaju se onoliko koliko im je potrebno da pojedu ono što izneseš pred njih. Takođe, njima tvoja žena/majka ne pakuje nikakvu hranu za poneti. Vreme provedeno u razgovoru, jelu i piću s njima svakako nije nešto što ti prija. Nije ni da ti smeta, ali svakako se može bolje potrošiti. Jednostavno rečeno, oni služe da te zagreju pred večernje goste, one koje željno iščekuješ.

  - Mi bi da krenemo, još malo pa će Slagalica.
  - I, bre, šurak, sedi, može i ovde da se gleda.
  - Ma neka, ionako deca sutra prva smena.
  - E, ako je tako, onda da vas ne zadržavam.

  Sledi kraće pozdravljanje i ispraćanje do vrata uz obavezno lažno smejuljenje.

  - Dobro, bre, Marko! Pa da l' si mogao toliko da nas izblamiraš?!
  - Što bre?
  - Pa šta ih pitaš gde im je treće dete, kad oni samo dva imaju!
  - Ma otkud znam, učinilo mi se da ih prošle godine tri bilo. Opusti se, izvukao sam situaciju.
  - Čime? Time što si rekao: "Ma, znam, šalim se". Obrukao si nas za sva vremena.
  - E, mnogo me boli kurac, znaš! Ti misliš meni je lako da slušam svake godine priču kako je Miloš upoznao Vladimira Jugovića na benzinskoj pumpi devedeset šeste.
  - Čovek se zove Milan.
  - Ma znam, šalim se. E, ionako su oni predgrupa, šta se sekiraš. Nego idi ti raspremaj ono, sad će pravi gosti da dođu!

 2. 28 : 6
  16 em plus     16 em minus
  29 : 6
  28 : 7

  Predgrupa

  Skupina manje bitnih (koalicionih) govornika na političkom mitingu, dok glavne baje ne izađu na binu i počnu da rade ono u čemu su nažalost najbolji. Smisao svega je valjda da pokažu napaćenom narodu da je tamo neki Petar Petrović, član gradskog odbora opštine Varvarin došao s kolegom istomišeljenikom iz Svilajnca po cičoj zimi kao i oni, običan svet, da podele svoju viziju i plan za bolje sutra u Velikom Gradištu, tj. ako njihova strana pobedi na predstojećim izborima. Međutim, fora je ipak u što dužem odigravanju tog javnog skupa, jer čak koliko god lideri bili dobri u besedništvu, ne mogu da održe kontinuitet kenjanja po mozgovima više od sat vremena pa da ih jebeš. Smori prosečnog čoveka i to posle pola sata. Stoga na snagu nastupaju dotične predgrupe, da se vidi da ima sličnih širom Srbije, a ujedno da se malo popali masa pred izlazak hedlajnera. Nešto kao Mašin Hed pred cert Metalike.

  - Vujadine, ko je sad pa ovaj što se ništa ne čuje? Onog pre sam i nešto razumeo, al ovog mutavka bre em prvi put vidim, em nikako da ga pohvatam šta 'oće.
  - E to ti je onaj inženjer, zamenik predsednika mesne zajednice Mali Vrganj što izmisleo valjda neku struju na vetar, bilo na televizor.
  - Nek se jebe i on i ta njegova struja, ruke mi izmrzle na ovu zimoću, čizme propuštaju, doš'o sam da vidim Tomu bre!

 3. 24 : 4
  16 em plus     16 em minus
  25 : 4
  24 : 5

  Predgrupa

  Vicešampion. Onaj nebitniji brat blizanac koji se ne ističe i time ne potura pod nos svojim roditeljima činjenicu da zapravo vredi više nego burazer. Možda ga boli uvo da se cima pa živi život od danas do sutra kao i većina nas kičmenjaka. A možda je i hendikepiran na neki način, pa i da želi da uloži krajnji napor kako bi počupao svoju lobanju iz živog blata, jednostavno ne može; jer je osakaćen u startu.

  Predgrupa je Felipe Masa dok u senci moćnog Šumija pokušava da se iskoprca za pol-poziciju, bar u svom timu, ne i ukupno. Ali, ne vredi. Da se razumemo, jede i on neka slatka životna govna. Ubode poneko zrno, samo ne u onoj meri u kojoj bi želeo. Kao što je i Škocki-Britanac Marej rođen onda kad ne treba, pa će zbog toga uvek da kupi mrvice, liže poslužavnike i bezuspešno se trudi da saplete one koji su iznad njega.

  To je mlada Zvezda Granda iz Ćićevca kojoj se svideo Šapketov triler u pesmi "Dođi da ostarimo zajedno" pa pokušava da ga "skine" misleći pritom da ukoliko je uspeo može da povuče Boga za kurac. A ustvari je podsetio na grebanje španskog zida kašikom za cipele, jbg. Obično ne odu dalje od drugog kruga.

  Termin iz naslova je Krilin, mali mrtvak koji našem šampionu Gôci, daje pokvareno jelo kako bi bio bolji i spremniji. E nećeš ga majci, ti šestotačkasti manipulatoru bez nosa!

  "Mater ti jebem, Betmene! Zar ja da ti popravljam gumu na mobilu?" reče Robin.

  ...

  - Muvala me ona Jelena ali mi se ne sviđa. Što ti ne probaš kod nje, a?
  - Da ti budem predgrupa? Nikako.

  ...

  Srbija: "O, Rujo, je l' da blajvim i dalje?"

  ...

  LG G3: Pogledaj kako sam lepo građen: lagan kao pero, Quad-core Krait 400, raširen u ramenima do 5,5 inča, vid perfektan 13 megapiksela, znam dosta stranih jezika.
  NOKIA 3210: Ja jedva i slova da znam, jedva me opismenili. A i debeo sam pa me ribe ne vole.