Prijava
   

Ruralna legenda

Ruralna legenda se dešava na selu, a pošto je selo malo, glavni junak legende nije "drug od druga momka s kojim idem na faks", već živ čovek sa imenom i prezimenom, čak znaš i gde mu je kuća. Za razliku od urbanih legendi, gde druga od druga pitaju panduri da li i kod kuće tako sedi na trafici ili ga penzioneri savetuju da je zdravije drogirati se nego sedeti na ladnom betonu, ovde nema ni betona ni trafika a nema ni sedenja - radnja se obično dešava na nekom proplanku ili u šumarku dok se nešto korisno radi.

Radojkinom svekru, Dragomiru, na sečenju drva jedne godine poleteo hrast nizbrdo da ga ubije ali udari hrast u jednu bukvu i prežive on. Spas'la mu ta bukva život. Dogodine, zatreba Dragomiru ona ista bukva da napravi direke za tarabu i uze on da je seče, bukva se prelomi, izlete iverka* i pravo ga u čelo, ostade ti Dragomir na mestu mrtav.

*iverka - parče drveta koje se otcepi od stabla kada ono pada; iverka može biti dugačka do pola metra i oštra je na oba kraja. Ne pada daleko od klade al' može da ubije.

Komentari

hahaha...kraljevski stil... :)))))

Najiskrenije, mene i ortaka je pandur davne '93. zaista pitao jel sedim i kod kuće na trafici. Svega mi! :)

Postoji i varijanta kad te u vojsci pitaju ''jel i kući sediš na sošci?'' Soška - Polica za puške

Dobra je, ali bajo, zar je stvarno neophodno da nam objasniš šta je iverka ? o.O
+

Pa ovo je odlično, baš volim ove 'ruralne' definicije :)