Prijava
   

Satanističke poruke na unazad puštenoj traci

Uvreženo verovanje da bendovi poput AC/DC, Iron Maiden i Black Sabbath šire satanističke poruke u svojim numerama i da se one mogu čuti ako se traka pusti unazad. Kada jednom ovakva priča stigne do naših roditelja, baba, deda, tetki, prvo se svi prisutni prekrste, a onda počnu da kukaju i galame u panici.
Tada ne pomaže nikakvo argumentovano prigovaranje da nisu u pravu, iako nisu ni čuli pesmu. Baš naprotiv, sve će više biti uvereni da tu ima nečega, jer iako mi ne prihvatimo svesno poruke koje nam je lično đavo uputio, crna magija (tri puta pljunuti i prekrstiti se) može uvek da deluje sa diskova i memorija naših omiljenih uređaja.
Ukoliko nas neko u porodici vidi da koristimo slušalice, stari će odmah razviti teoriju po kojoj mi krišom potpadamo pod uticaj satane i usput oštećujemo svoj sluh.

Ozzy Osborne: Has he lost his mind? Can he see, or is he blind? Can he walk at all, or if he move, will he fall?

Mama (upravo upala u sobu): Juu! Sine, kakve to sataniste slušaš? Odmah to ugasi.
Baba (upada odmah posle mame): Odmah se prekrsti i te đavole da više nisi pustio. To nije bogougodno.
Tetka: Juu! Moramo odmah da zovemo popa da okadi kuću! Sotona može nesreću da nam donese.
Mama: Ju, Sotona će mi uzeti dete!... kuku meni...

Komentari

+ за Ајрон мена,мада ценим да је благо хиперболизовано,нарочито у примеру :)

Iron man mi je jedna od omiljenih pesama. Prvo sam hteo da stavim 2 Minutes to Midnight od Iron Maiden, ali onda ne bi bila hiperbola. Ne bi me cudilo da ima baba i tetaka koje stvarno ovako reaguju.

nista nije preuvelicano, cela istina +++

Vise volim u izvodjenju Black Sabbath-a

Bez uvrede, ali defka ti je bas bajata. Ta prica je stara koliko i sam Rock. Necu ti dati minus, jer je pristojno srocena.

Мислим да Мејден није сатанистички бенд (додуше,вероватно нису ни верници) и да је то коришћење мотива,типа Number of the Beast и Flight 666 у чисто комерцијалне сврхе. Дикинсон је раније покушавао да објасни идеје иза Two Minutes to Midnight и Judas Be My Guide,говорећи да нису ни сатанистичке ни антихришћанске.А та прича постоји још одавно,сећам се да је неки лик био на РТС-у пре десетак година и безмало целу британску хард и хеви сцену сврстао у секте.Једна моја познаница од те емисије никад у животу више није пустила Stairway to Heaven.Замишљам Плента и Пејџа после напорног рада у студију,као "Који смо ми цареви,какву песм направисмо,чује се ђаво кад је пустиш отпозади".

@Beagle: Da, prica je stara koliko i sam rok i jos uvek je aktuelna i to u srpskoj varijanti.

Da, ljudi nisu imali pametnija posla nego da smišljaju dobar tekst koji će, pušten ,,naopako'', imati neku đavolsku poruku... Stairway to heaven na primer.. Beži bre, muzika se sluša kako treba da se sluša, od napred! +

@Sherman: Zdravorazumska konstatacija, sasvim na mestu, ali ajde sad to objasni jednoj prosecnoj srpskoj babi koja (kao i velika vecina drugih baba) ima potrebu da uvek bude u pravu i drzi se samo onoga sto je bogougodno.

@bluebird.i386: Jeste, u pravu si jbg..

Evo bas sam slusao Aces High dok sam citao definiciju.Pa u pravu si,samo ja to jos nisam cuo od svojih.

@bluebird

Ne bih znao, ne zivim sa pola familije pa da uzivaju u mom muzickom ukusu.

Nemam ni ja takav problem, ali moj drug ima.

Ja trenutno slusam Bullet For My Valentine - Hand of Blood, i sad ce neko da dotrci (kao i uvek) i da mi kaze da cu postati narkoman uz tu muziku (kao i uvek), a danas sam u skolu isla u Iron Maiden majci i pitali su me da li sam sotonjara i sektas (kao i uvek). :P
Plus od mene, jer mi je situacija veoma poznata.

Uz B4MV ćeš sigurno postati narkoman, u to nemoj da sumnjaš!

A ja znam da govorim unazad...

Al' najjače je što u komentarima svako mora da naglasi šta sluša i zbog čega to nije "satanističko".