Prijava
   

Srbenda

Svaki gastarbajter koji se nije vraćao u Srbiju više od dve trećine života, ruke su pune tetovaža kraljevog grba, 4 s, i kraljevih kruna, a kada se vrati on je veći ljubitelj Srbije nego oni koji su za to vreme prolivali krv za svoju zemlju.
Osim tetovaža možete ga prepoznati po ogromnom krstu koji mu visi do pupka, jer on je i veći vernik od ostalih.

Komentari

Господине Флипи, морам да вам скренем пажњу на то где грешите. Наиме, и Србенде, које су проливале крв за Србију, и које никад нису напустиле територију Србије, осим можда у рату, носиле би исто то злато, још веће крстове, зидали куће уске, а високе, само више од суседове. Носили би то, и зидали, али немају новца, па не могу да се курче. Иначе, и сви ти гастарбајтери имају право да троше свој зарађени новац на оно што они желе. Исто тако и ми, наш незарађени новац и не можемо да трошимо.
А наше је право да их онемогућимо да не поштују законе, само зато што имају новца.
Мада, не знам зашто не заустависмо и Мишковића да нам напраправи монополе.
У том смислу, ми који смо остали овде, заједно са Мишковићем и другим тајкунима смо највеће Србенде !

Za ovaj prvi deo mogu da kažem samo da je naravoučenije da ako imaš brdo para ostavi to za sebe i ne nabijaj drugima to na nos, mislim na ove Srbende. Kako piše u definiciji, da on više voli Srbiju od onih koji su ceo život tu proveli gušeći se u krvi, znoju, i ostalim ružnim slikama koje ih okružuju, to je glavna mana koju poseduju te nazovi "Srbende" osobe. U vezi Miškovića, pa kako sam do sada čuo i video, on to radi sve po zakonu kao i Beko, ali to su već stvari za koje se prave parole i spava se ispred skupštine. Sve u svemu DA mi smo veće Srbende od tih jadnika koji su pobegli odavde pognutih glava!

Ja ti kažem da te Srbende, koje si opisao, nisu mnogo drugačije od ovih ovde, razlika je jedino u imanju para. I svi to nabijaju nama na nos, i Beograd nam nabija na nos njegovo imanje para pomoću raznih mostova, tornjeva itd...
Mišković nam radi isto to...
I gastarbajteri nam rade to, ali na daleko nižem nivou, sa mnogo manjim novcima i mnogo manjim posledicama, tj, nikakvim posledicama, osim estetskih.

A ovi prvo navedeni nam ostavljaju i još neke posledice, ekonomske, egzistencijalne.