Prijava
   

Srbija

Za Srbe, zemlja u kojoj apsolutno ništa ne valja - vlast, opozicija, životni standard, infrastruktura, školski sistem, tajkuni, kriminalci. Jedino što vredi jesu sportisti i sportski uspesi za koje svi žive i koje prate sa neverovatnom harizmom.
Za strance, Srbija je zemlja fenomen. U Srbiji su ljudi od 1389. doživeli više ratova nego prestupnih godina. Infrastruktura se sruši pre nego što uspe da bude izgrađena i opet se ide dalje. Naše muzičare gotovo da ne slušaju, ali u julu i avgustu pola Evrope dođe sve skupa sa svojim muzičarima na Egzit, Guču i Bir fest.
Uprkos tome što u poslednjih dvadeset godina fudbalski klubovi služe za popravljanje gol-razlike, kad god postoji prilika, stadioni su puni, gore i impresioniraju ceo svet.
Sportisti su već posebna priča. Sa svojih par miliona stanovnika, Srbi redovno objašnjavaju neke stvari onima sa Zapada. Košarkaši dobijaju Amerikance u sred njihove Amerike. Nakon nekoliko slabijih godina, dolazi srebro na EP-u, sa sve Kostom Perovićem u ekipi. Odbojkaši već dvadeset godina dominiraju. Drugi menjaju timove, selektore, pozivaju strance, ali ne vredi. Gde god ode, Srbija je u vrhu, bilo da su u timu bile legende, Vanja, Nikola, Kvisko, Gerić i ostali ili klinci poput Mitića i Starovića. Slično je i sa odbojkašicama.
Posebna priča su vaterpolisti i teniseri.Teniseri su trenirajući u praznim bazenima napredovali, a danas su u vrhu svetskog tenisa. Uzimaju titule gde stignu i teraju ostatak sveta da se ozbiljno zapita šta to Srbi imaju, a oni ne. Pa jedna Amerika, nekih 50-ak puta veća od nas ne može da izbaci tenisera u prvih 15, a mi ih imamo trojicu.
Vaterpolisti su već fenomen. Da li zbog toga što su im teniseri zauzeli bazen, ne znam, ali oni već po pravilu nemaju gde da treniraju. Idu po komšijskim zemljama, spremaju se, a onda odu na takmičenje i počiste sve. I dovedu ostatak sveta do toga da stavi prst na čelo i zapita se šta ovi imaju u sebi, pa bez mora i bazena u državi decenijama deru sve ostale kao volove u kupusu.
I onda dođemo do one čuvene urbane legende, koja se proteklih meseci provlači kroz medije, što elektronske, što štampane. Srbin je: najbolji teniser sveta, najbolji odbrambeni fudbaler sveta, najbolji košarkaš Evrope, najbolji odbojkaš Evrope, najbolji vaterpolista sveta. Da ne pominjemo ko je izmislio struju, dobio Nobela za književnost, usavršio telefonske veze krajem 19.veka. I kako sve to?
Pa, jednostavno, svi su Srbi, drugog razloga nema!

Komentari

Od muke, eto kako

И из ината, Мрљо! :)

Uvek teramo uzkurac :)

Српски инат - то је феномен, то немају! ;) +++ и *

I onda dođe Olimpijada i shvatimo koje su sve zemlje ispred nas...

Inace, Fish je trenutno sedmi, Roddick je cetrnaesti, a Tipsarevic i Troicki su sedamnaesti i sesnaesti, tako da je u top 15 odnos 2:1 za SAD. I Amerika je veca preko 100 puta od Srbije.

Zaboravio si da napomenes i da su Srbi najstariji narod...

brate...svaka ti cast za text, za trud i sve ostalo, patrik i plus od mene...:)

inat a i turci su nam usadili taj pozitivan gen. da se ne lazemo, nije da nije. :)

Не могу да провалим да ли си инспирисан оним говнетом што се развлачи по фејзбуку већ дан-два, или си ти то и покренуо, или је неко то прочитао код тебе у дефиницији и развлачи по горе споменутом. Зачарани круг, јебени.

Ковач, ништа лично мајке ми. Ал ово је једна толко очајно-патетична дефка. Невера.

Srbin nije izmislio struju nego naizmenicnu struju...

Murinjo zna. Patetika do kurčine.

E zbog ovakvih genijalaca kao što je autor ove definicije, Srbi imaju taj problem da realno sagledaju svoju poziciju na ovom božijem dunjaluku. :)

Ma mi smo baksuzi bre,inadzije , pijemo rakiju , jedemo prasetinu i nista ne radimo , da nije ratova mi bi propali sami od sebe zbog ne rada , ali to je kljuc uspeha :D

svaka cas` :D + i patrik :)

Jedna je Srbija, kurvi je mnogo :) a ovi jadnici sto misle da je ovo pateticno, nek se tornjaju!

metallicaboy slazem se sa tobom...plus za text.... +

Па, једноставно, сви су Срби, другог разлога нема!

Zbog ovoga sam ti prelep minus zalepio. A i ostatak defke je govno, ali ovo posebno upada u oči.

Svaka ti cast! Ja bolju defku ovde nisam procitao i verovatno necu duze vreme! +++++++