Prijava
   

Svire

Definitivno najinteresantniji i najmisteriozniji lik iz kultne crtane serije “Mumijevi”. On jebe i leti.
Radi se o vrlo kompleksnom liku kojeg ne može svako da voli. Klinci kojima je on bio omiljeni lik obično su bili zreliji od svog društva baš kao i ovaj misteriozni ploditelj u odnosu na Mumija i ostatak kompanije, jer da bi se uvažio njegov lik i djelo potrebno je imati nešto viši koeficijent inteligencije od tetkinog Miška kojem je glavna zanimacija ultimejt fajt sa svojom mlađom sestrom.
Od njegovog prvog pojavljivanja u seriji, po njegovoj pojavi se vidi da je za svoje godine mnogo toga prošao.
Uvijek je u istoj pocjepanoj odjeći dugih rukava kojom možda pokušava prikriti tragove uboda igle nastale dugotrajnim intravenoznim drogiranjem. Ovu teoriju dodatno potkrijepljuje i činjenica da Svire ima jako proširene zjenice. Romantičari pak tvrde Svire nije ćoman, već da želi prikriti tragove sječenja vena za nekom nepoznatom ženom koju je sreo na svojim putešestvijama. U svakom slučaju odjeća ga dodatno izdvaja od ostatka Doline Mumijevih jer uprkos tome što se nikada ne presvlači, makar ne ide go okolo.
Svire je mršav, i često djeluje izmoreno. Izmorenost se osjeti u njegovom glasu i pogledu ali nije ona nastala svakodnevnim istovaranjem Tamića sa tatom Mumijem, već od burnog I teškog života. Ponekad se učini da je Svire razočaran u svoju sudbinu i da se povukao u izolaciju koju mu pruža Dolina Mumijevih kako bi se odmorio od svega.
Sviretov glas nije pretjerano muževan ali je ipak dovoljno dubok i misteriozan da stimuliše lučenje izvjesnih tjelesnih tečnosti kod pripadnica ljepšeg pola. Svojim boemskim glasom govori polako i rijetko ali mu je svaka ka’ Njegoševa.
Uočljiva je i sličnost između njega i Male Mu. Neki smatraju da je sestra Male Mu dovoljno stara da ima dijete njenih godina i da je Svire rano ušao u pubertet pa bi odatle bilo moguće da je džangrizava stanovnica Doline Mumijevih začeta u jednoj od Sviretovih veselih noći.
Obzirom na sve opasnosti koje vrebaju u divljini koju on često posjećuje (naročito zimi) a koje on uvijek izbjegne ili pređe na neki dovitljiv način opravdano je smatrati da je Svire već odslužio vojsku. Neki idu tako daleko da smatraju da je dotični kao rezervista išao na ekskurziju Hrvatska-Bih ’91-’95 pa da je vrlo moguće da je razvio post-traumatski sindrom koji ga je i natjerao da se povuče u vukojebinu u kojoj sad boravi.
Svire je i značajan klimatski faktor u Dolini Mumijevih. Krajem jeseni, on odlazi na jug gdje ostaje do pred sami kraj zime, kada kreće da se vraća nazad kako bi svojom usnom harmonikom označio dolazak proljeća. Kako se Mumijevi u tom periodu bude iz zimskog sna i time ponovo postaju aktivni članovi društva Doline Mumijevih, može se reći da je Svire na taj način i značajan socijalni faktor u istoj.

Sin: Tata, tata, prebaci na trojku.
Otac: Ne može sine, vi'š da pratim tiket.
Sin: Ali tata, proć'e mi Mumijevi. sprema se da zaplače
Otac: Ko ti je omiljeni lik iz Mumijevih?
Sin: Svire!
Otac: prebacuje kanal Gledaj sine! Bićeš ti jednog dana tatin nasljednik, najveći jebač u selu!

Komentari

Ооо да. Свире бачје, шмекер. Добра +

iz kultne crtane serije “Mumijevi”

kultne crtane serije

“Mumijevi”

ŠKK?!

EDIT: splu na trud, šta ti je, jebote? :)

iz kultne crtane serije “Mumijevi”
kultne crtane serije
“Mumijevi”
ŠKK?!

Pa zar nije kvltna serija? :D

Hvala na ocjenama.

Jel' to TO sa tvog avatara, bre?!

Jes'!
Gledam od komšije đecu gdje gledaju na TV-u sad maloprije pa me povukla neka nostalgija. Zar ima ko da nije gleda' Mumijeve? Pa ja mislim da ih zadnjih 30 godina minimum daju.

e ako ovo ne uđe u odabrane režem vene. plus i patrik

Ipak Svire jebe malo više još uvijek ali život je pred nama. JEBAĆEMO!

E, dugo je mnogo a sad žurim, ali trebalo bi na naslovnu samo zbog teme.

Dobar je Svire, al se usere ko pička kad ja prodjem dolinom. BUHAHAHAHAHA

KULTNA, BRE!
Svireeee <3
Doduše, Groka i Smrdo su zakon, al' Svire je tu neđe!

Nisam pratio mumijeve ali plus jer je dobro napisano i fino si ga docarao

mene je uvijek nervirao, al + u svakom slučaju.

Svire hipster. Odrastao sam uz Mumijeve. +

Genije, i autor i mistični Svire

gle, ideja je dobra, mogla je da ispadne vrh defka. ali plus ipak.

Bra'o. Htjedoh da napišem nešto o Sviretu odavno ali preteče me.I dobro je što jesi. +

Jel moglo krace? Jeste, čemu sve ovo proseravanje? Samo ćeš da izgubiš pola glasova koje si mogao da dobiješ, a ništa nisi rekao više nego što si mogao da kažeš u 3 rečenice, osim što si išao na neka poređenja koja nisu ni bitna za izraz...

Minus od mene

Dobar je Svire decko,mora plus...

Boskе
Jel moglo krace? Jeste, čemu sve ovo proseravanje? Samo ćeš da izgubiš pola glasova koje si mogao da dobiješ, a ništa nisi rekao više nego što si mogao da kažeš u 3 rečenice, osim što si išao na neka poređenja koja nisu ni bitna za izraz...

Minus od mene

Izvini Boske, ali vrlo glup razlog za minus, onaj ko ne može da se potrudi da pročita čitavu definiciju prije nego što ocijeni i ne treba da ocjenjuje. Ja lično kad vidi dugačku definiciju odmah dajem plus za trud, a takve volim i da pišem.
Realno, definicija je kobjasn, i ako to vrlo rijetko radim stavljam zvezdicu pored plusića.
Svaka čast puzzlefox i čestitam na naslovnoj (: !

hhhahahhahaa o jebem ti život šta ja pročita upravo hahahaa

Stvarno sjajna definicija, odlično napisano, a i dočarao si je ovim poređenjima. I meni je ta pajdomančina bila draga! Dao bih i zvezdicu da mogu (preko moba sam) :P

Haha, baš maloprije gledah Mumijeve i bila jedna epizoda u kojoj je Svire ultra pametan. Epizoda kad Mumka umisli da je kraljica. Svire pogodi broj koji je zamislila, riječ koju je zamislila, a za jedan promaši zbir brojeva koje je zamislila. :D
Inače, na jednom kanalu se evo 10 godina (ako ne i više) vrte Mumijevi, kao mala sam ih gledala, a i sad kad šaltam kanale, nekako mi ostane TV tu ako nema ništa zanimljivo. :)

Свире ! Још памтиш имена хаха ја се не сећам.. једино памтим да ми је она девојчица са кикицама била много фрики.. и да су стално причали "ми нисмо нилски коњи, ми смо муууми!"

Rijetko se logujem, rijetko komentarišem, ali za ovo svaka čast meštre!

Inače, na jednom kanalu se evo 10 godina (ako ne i više) vrte Mumijevi, kao mala sam ih gledala, a i sad kad šaltam kanale, nekako mi ostane TV tu ako nema ništa zanimljivo. :)

Tv Montena (:

onaj ko ne može da se potrudi da pročita čitavu definiciju

Ja nisam rekao da nisam pročitao.

Profesorice, ja moram ,,navoz"! Ali ja moooraaam...
Defka sabila.

jebeni mumijevi, najdepresivniji crtani, mrzeo sam ga iz dna duše. ali defka jebe

Šta da kažem ljudi. Ova defka je više bila zajebancija al' drago mi je da se većini dopada. Znam da je moglo bolje al' šta ću sad.
Zahvaljujem na odabranoj i vama na ocjenama i komentarima.
I za kraj da poručim da jebete nekog i neko će jebati vas.

Tv Montena (:

Da, da, čuvena Montena. :D

Ojebao si. Nastavi ovako. Ko jebe ove sto ne vole kratke definicije... Ja citam duge, i najbolje su. Pogledacu sta jos imas, mozda iskopam nesto.

Ko jebe ove sto ne vole kratke definicije...

Cijenim da si htio reći "duge definicije."

Jebi ga, pisao sam ranije češće duge definicije al' vidim ljudima dosadno da čitaju pa odma šinu minus ili mi daju "plus na trud" i ostave me da mislim jesu li uopšte čitali :D
Hvala u svakom slučaju ;)

Cijenim da si htio reći "duge definicije."

A mozda sam hteo i ''ove koji vole kratke definicije?'' :)

TJebi ga, pisao sam ranije češće duge definicije

Pogledacemo.