Prijava
 1.    

  Trampa kišobrana

  Redovna situacija u klubovima, kafićima i drugim mjestima gdje se ostavljaju kišobrani, obično veliki broj njih u jednu zajedničku posudu. Zapravo ne radi se o trampi, već o dvije krađe, koje efektivno imaju isti rezultat kao da je izvršena trampa. Prvo neko, na izlasku iz datog objekta, umjesto svog kišobrana, uzme vaš, mazne vam ga. Onda vi, kad vidite da vam je kišobran maznut, a napolju kiša pada, maznete ko zna čiji kišobran. Zatim ta osoba, kojoj ste vi ukrali kišobran, ukrade od neke četvrte osobe njen kišobran, i tako dalje... na kraju dođe do opšte trampe kišobrana, i bitno je jedino da na kraju svako dođe kući sa kišobranom.
  Ova "igra" se može igrati na četiri nivoa poštenja odnosno kvarnosti.
  1) sasvim pošteno: Ukradu vam kišobran, vi kad ga ne možete naći ne uzimate ničiji drugi kišobran, odete kući mokri.
  2) relativno pošteno: Ukradu vam kišobran, vi uradite to isto nekom drugom, pritom gledate da uzmete kišobran koji je što sličniji vašem po izgledu, a i po kvalitetu
  3) na kvarno: Ukradu vam kišobran, vi uradite to isto, ali gledate da uzmete što bolji kišobran.
  4) vrlo kvarno: Niko vam ne ukrade kišobran, vi ste ti koji inicirate kompletnu igru, umjesto vašeg kišobrana, kome možda fali neka žica, ili se totalno razjebao, uzimate neki drugi, mnogo bolji.