Prijava
   

Umetnost dokolice

Da se odmah razumemo, dokolica je jedna sjajna stvar. Ne traži vodu, hranu, pažnju, brigu, sisu, a opet, čini te srećnim i zadovoljnim. I sad, kad uzmeš da budžiš tu sjajnu stvar, dobiješ njen najsvaršeniji apgrejd - umetnost.

Legneš uveče sa mišlju da sutra konačno u svom životu promeniš nešto. Al ne u smislu da počneš da učiš, zarađuješ, praviš dugoročne planove sopstvenih finansijskih tokova, tražiš ženu svog života, koja će ti izroditi decu vaših života i slično. Ne. Legneš sa mišlju kako ćeš od svakodnevnog sedenja satima pored kompa, zevanja u tv, popunjavanja tiketa, češanja čmara, drkanja na azijatkinje koje svršavaju sa tanjiračama međ nogama i slično, napraviti neku toliko dobru grotesku koja se može nazvati umetnošću i koja će te, što je najbitnije, zadovoljiti u potpunosti.

Ustaneš u neko ludo vreme, recimo 7 i 44. Obaviš jutarnju wc rabotu, napraviš neku kereću klopu, skuvaš čaj umesto kafe. Onda razmontiraš komp i skembaš ga u orman. Takođe i tv. Ortacima pošalješ grupni sms i kažeš da danas nećeš s njima da igraš na Barsu i da gađaš nedobitnim tiketima sisatu radnicu. Izvadiš bateriju. Napuniš kadu vodom. Ubaciš bateriju u vodu i staviš ruku. Ne udara, jebiga. Ispišaš se u vodu jer je slana voda bolji provodnik struje. Opet ponavljaš proces. Opet ništa. Nema veze, teraš dalje.

Odeš na neko stovarište građevinskog materijala i kupiš 50 kila peska, neke letve, kanap, i visak. Prospeš onaj pesak u dvorište, lepo ga poravnaš i iznad njega sklepaš Fukoovo klatno. Izbaciš ono metalno govno iz ravnoteže i čekaš. Uzmeš lupu i gledaš da l klatno uvek opisuje trag po istoj putanji il malo odstupa. Jebiga, teško ćeš išta videti, klatno je previše kratko. Za nekih 60-ak metara cirka. Nema veze, teraš dalje. Naravno da znaš da Zemlja vrši rotaciono kretanje. Odeš na tavan i nađeš stari globus. Staviš šešir na glavu i šutiraš ga kao Čaplin u Velikom diktatoru. Pevaš naglas D vrld iz majn, iako znaš da je Geta peder koji se samo spava u dupe i u čmar. I u rektum, dabome.

Tok događaja se nastavlja. Odeš u prodavnicu, kupiš 2 obične plazme. Samelješ ih. Izmeriš dobijenu masu i podeliš sa 300. Izračunaš koeficijent korisnosti mašinice za mlevenje. Izađeš napolje i vikneš "Eureka". Odeš na trafiku i kupiš Eureku. Rešiš belu ukrštenicu, koju si kao mali uvek preskakao jer je preteška. Nastavljaš da dominiraš. Izvadiš cigle iz TA peći, kao i motor. Zaklopiš peć i uzmeš je pod mišku. Šetaš gradom sa pećkom pod pazuhom i očaravaš svet svojom snagom. Vratiš se kući. Legneš na kauč i ispituješ savitljivost sopstvene kičme. Teško ide al nekako si uspeo da lizneš glavić. Probaš spermu. Al ne samo probaš. Pojedeš je bez leba.

Pade i mrak. Sreća pa je vedro pa se setiš magarca iz Laku noć deco i odeš da brojiš zvezde. Svakoj daš neko levo ime, pa kad ih prebrojiš, pokušaš da se setiš koja je koja. Sigurno si u pravu, jer nema dokaza da si pogrešio. Osećaš se neverovatno ispunjeno. Vrneš se u kuću i skuvaš čaj od belog sleza. Da, od onog govneta kojim te majka kljukala kad se kao mali prehladiš. Staviš onu plazmu u njega. Nadrobiš i malo cigle iz TA peći. Izađeš napolje, sedneš u pesak i gurneš onaj pendulum da se klati. Gledaš. Boli te kurac.

Komentari

Мрзи ме да читам до краја. :) Јел добра?

Brate ovo neko treba da čita?
Neću te oceniti zato što ne volim da čitam romane.

Брате, ове коментаре неко треба да чита? Нећу вас извређати зато што не волим да вређам ментално заостале људе.

Brate ovo neko treba da čita?

hahaha vidiš da je čovek u naslovu, mora

Ја сам тако једном испитивао да ли ће сијалица стварно да пукне када се полије водом. Узео пиштољ на воду и са неких метар и по гађао сијалицу. Пукла је након 3. "хица", а мене није дрмнула струја. Шта 'оћете, био сам дете дебил.

Pročitao, ok je. Za dokolicu +, a ti autorE, nađi bre neki poso!

Ustaneš u neko ludo vreme, recimo 7 i 44

Haha! kolko je tebi dobro...

Ovo je jedna od retkih definicija koja me baš nasmejala. :) Omiljenovah.

Боли колико је фантастично.

Mora biti dugačka kada je naslov "umetnost dokolice", dokon čovej je napisao-dokon čovek je čita.

Dobra defka, pročitaću je još tri puta. :) +

ја прочито дваред! Браво! АААААА!
звезда и крстић и бј џД

хахахахахах... Овај никнејм ти је у глави човече! Алал ти курац!+

mene se ovo mlogo svidja... volem kad me vako bole kurac po ceo dan...

heh, nasmeja me bas fino

Sjajno! Kakav dan! Živjelo neprivređivanje kroz ovakve definicije!!

Sigurno si u pravu, jer nema dokaza da si pogrešio.

ksoksokso

+ mada Hese i jedan moj ortak koji je bukvalno tri puta izašo iz tvoje definicije (ne znam samo spermu dal je probo) kažu: "S obzirom da sam vredan čovek, uzeo sam da napišem umetnost dokolice. Rođeni, genijalni dokoličari nikad ne rade tako nešto. :)"

Danilo Kis, Mansarda

Dubok naklon, don Pio :)

Dubok i tebi, don Peđo. :)

Umetnost definisanja. :)

pa šta ovo čeka da dođe na naslovnu?
genijalno!

Ja ne kontam zasto ima ovako malo pluseva...Jebeno je dobro.
Ovo je prava stvar za citanje,samo sto je nekom draze da procita 50 govnjavih kratkih definicija nego nesto ovako...
Respect, Crna Rupčago...xD +

auuuuuuuuu...

ja volim da zavijam..odem duboko u šumu i zavijam....sa godinama sve ređe i ređe ali nekad sam znao i po 2,3 sata..nema mnogo veze ali me ova definicija podsetila na to...

genijalno i omiljenovano

Сјајно! Заиста сјајно! Баш се засмејах... Можда нешто испробам од овага... :)

Propustih svojevremeno, ali zato upatričih.

.. odeš na sajt, vidiš definiciju od tri ara i pročitaš je. Daš i plus. Bole te kurac.