Prijava
 1.    

  Vesela mašina

  Kazan za pečenje rakije

  Moj deda rakiju peče u veseloj mašini.

 2.    

  Vesela mašina

  Naravno, reč je o kazanu za pečenje rakije. Jedan od najgenijalnijih izuma čovečanstva. Izvor rajskog napitka, fabrika svemogućeg leka... Mašina koja je ljudima otvorila nove horizonte (ne horizontale) i omogućila im da duplo bolje vide. Naprava koja na jednom mestu okuplja i muško i žensko, i lepo i ružno i koja bez greške diže prisutnima raspoloženje. Valjda je tajna u milozvučnom žuboru koji stvara rakija cureći iz lule u lonac.

  Steva: Mitooooo!!!
  Mita: Ooooooj!!! Ti li si Stevo?!
  Steva: Ma, ja sam. Dojdi pri men', trebe mi nešto pomogneš.
  Mita: Uuu! Ne mogu sa'. Krenul sam s' traktor na njivu. Iskarujem đubre.
  Steva: More, de zajebi toj. Samo ti dojdi ovam', ne trebe mi ništa pomagaš. Šalio sam se.
  Mita: Ama čoveče, ne mogu. Zavanul sam se u rabotu.
  Steva: Bataljuj toj. Eve, palim veselu mašinu.
  Mita: Aaaa! Teka li je?! Pa, što ne oratiš?! Eve, doodim.

  Rečnik manje poznatih reči:
  dojdi = dođi
  iskarujem = isterujem
  zavanul = zahvatio
  rabota = posao
  bataljuj = batali
  teka = tako
  oratiš = pričaš
  doodim = dolazim

 3.    

  Vesela mašina

  Kazan za pečenje rakije.

 4.    

  Vesela mašina

  Drevna mašina u Srba.Mašina pred kojim se krsti svaki Srbin.Takozvana pecara ili kazan za pečenje rakije.Uzivanje kraj vesele mašine možete sebi udovoljiti samo ako imate šljive, drva i naravno dedinu pecaru.Da bi se stiglo do krajnje radnje-uživanje kraj vesele mašine- mora se proći kroz nekoliko stadijuma.Pravo mora da se beru šljive moravke(sorta šljive) dok vam se govna ne prijedu,jer ta šljiva daje sitne plodove.Onda morate da psujete svog deda Dragutina koji se doselio na vr' planine i zasadio moravku da bi domaćinstvo bilo bogato ''vatrenom vodom'',odnosno rakijom,jer se nekada jačina domaćinstva merila ako ima dosta bačvi rakije.Kada se naberu šljive pravi se džibra( prvi postupak pravljenja rakije),a zatim se stavlja u kazan da se destiluje i onda se radi još hiljadu jebenih postupaka,da bi se dobilo 50 L ''srpskog viskija''.

 5.    

  Vesela mašina

  Kazan za rakiju.Proizvodi veselje u ogromnim količinama..Kad prođe period inkubacije veselja,kao nus pojava,javlja se spavanje,obično oko same vesele mašine..Ne preporučuje se mlađim osobama i onima bez iskustva s alkoholom..

  - Mita : Šta li nam je sa komšijom Draganom obično se čuje izutra
  - Jovan: Ma stigla im vesela mašina sinoć se ubili,svi pospali okolo,morala ih žena pijane prevrtat da ih ne uhvati vatra od kazana..Jutros ih sve odveli na ispiranje..