Prijava
 1.    

  Vodič za korisnike gradskog prevoza.

  Ideš negde busom, tramvajem, ili bilo kojim vidom gradskog prevoza? Ako si samo još jedan od početnika, nećeš dugo preživeti u tom okrutnom svetu, ako ne naučiš par osnovnih pravila, i trikova.
  Pravilo broj 1 : Dok čekaš recimo, bus, na stanici, i ima mnogo ljudi, najgore što možeš da uradiš je da staneš na kraju te gomile. Staneš lepo sa strane,ili skroz levo, ili skroz desno, ne obraćaj pažnju ni na koga, samo se usmeri ka tvom jedinom cilju, da udjes u bus, i da, ako je moguće zauzmeš mesto.
  Pravilo broj 2 : na stanici ne razgovaraj ni sa kim, to može da ti poremeti koncentraciju, ili još gore da izgubiš dragocene trenutke u pronalaženju najboljeg mesta za ulazak u bus (stićićemo i do toga), ali, ako već moraš da vodiš neki razgovor, potrudi se da odgovaraš samo sa, da, ne, možda, i da uvek gledaš u pravcu iz kog treba da dodje bus.
  Pravilo broj 3 : Bus se već približava stanici, svi kreću unapred, i ti ćeš se u početku, kao i svaki mladi majmun pitati "zašto pobogu to rade, pa ima mesta za sve!?" , e tu grešiš mladi moj, žutokljunče. Dok svi idu korak napred, ili se pomeraju u stranu, ti čekaj da bus priđe što je bliže moguće,tad najbolje možeš oceniti gde bi trebalo da budu vrata, i onda kreni da se guraš kao nikad do tad, ali, upozoravam te, nećeš ti jedini biti pametan, i pokušavati da se proguraš prvi zato gazi, udaraj, psuj, tad ne postoje prijatelji i porodica, samo si ti bitan, tvoj je cij da prvi uđeš.
  Pravilo broj 4(NAJVAŽNIJE PRAVILO) : Babe su tvoji najveći neprijatelji! Ma koliko staro, i slabašno izgledale, ako ne budeš pazio u autobusu se pretvaraju u super-babe, može da tiiščupa ruke iz ramena, zubima, dok se jednom rukom drži za sedište na koje se nameračila, a drugom rukom se bije sa drugom babom koja želi to issto mesto... NIKAD, ALI NIKAD ne pokušavaj da se suprotstaviš babi u autobusu, tu će ti biti kraj.
  Eh da, jedno od bitijih pravila : Kada si već uspeo da uđeš u bus među prvima, nemoj mnogo da biraš mesta, jedini kriterijum je taj da osoba pored tebe ne sme da smrdi, sve ostalo je podnošljivo...

  Ugodan put vam želim.