Prijava
   

ziljave pičke

Nešto poput fašizma. Niko tačno ne zna šta je, ali svi znaju da ne valja.
U početku je ziljavost obuhvatala tri karakteristike:
- sponzorušavost
- nedostatak inteligencije
- pretjerani fenseraj

Tačno je da postoji određeni broj djevojaka koje se savršeno uklapaju u stereotip o ziljavim pičkama, ali to može da bude jednostavno zato što su se kod njih poklopile sve tri karakteristike. Čista statistika. Pošto smatram da su te karakteristike nezavisne jedna od druge, predlažem da ubuduće koristimo preciznije pogrdne izraze:

za sponzorušavu reći ćemo prosto da je sponzoruša
za glupu da je glupača
za fenserku da je fenserka ili pomodarka

Čemu ovo izlaganje? Da se ne bi dalje širio stereotip. Naročito zbog činjenice da se djevojke najčešće proglašavaju ziljavim samo zbog svog izgleda. A lično poznajem mnogo djevojaka koje se sređuju, prate modu i izlaze na fensi mjesta, a niti su glupe, niti su sponzoruše.

Iako se slažem da su prave "ziljave pičke" krajnje negativna pojava, smatram da postoji mnogo više "antiziljavih" koji (i muški i cure) imaju brojne komplekse i svoje frustracije liječe pljuvanjem po "ziljavim pičkama" i samoj "ziljavosti". Ono što mi smeta kod tih antiziljavih je činjenica da fanatično izbjegavaju određena mjesta za izlaske i u stanju su da budu partibrejkeri čak i kad se cijelo društvo složi da se ode na određeno mjesto. Osim toga mi smeta njihov konzervativan način oblačenja pod geslom "što ružnije to bolje" i "što manje sexy to bolje".

Iz iskustva znam (ne mislim, već znam) da nisu sve cure koje izlaze po fensi mjestima i koje se sređuju ziljave, a nisu ni glupe, niti sponzoruše.
Čak mislim da je dobar dio tih cura sasvim normalan, jer čim u pogledu izlazaka i oblačenja slijede većinu, to znači da o tome ni ne razmišljaju, to rade usput, a to znači da nisu opterećene (za razliku od fanatičnih antiziljavuša) i da se mogu posvetiti drugim stvarima (npr. studiranju na faksu). Čak poznajem dosta djevojaka na osnovu čijeg izgleda bi se moglo reći da su "najgore ziljavuše", a pri tome "razvaljuju" na faksu i u vezi su sa momkom koji nema ništa više love nego one same. Pri tome izlaze i na fensi mjesta i zabole ih šta će ko da priča.

Komentari

Živele ziljavke!!!

palac gore od mene.

Sve ono sto sam ja htela da napisem jos od mog prvog dana na Vukajliji, samo si ti to srocio mnogo bolje +

A ti si znači ta ziljava, kojoj je smetao tretman na Vukajliji ? :)))
Kud napisah ovo, sad kad zilje krenu opsjedati sajt, nadrljali smo... :))))))
šala...

Ma neeeeeeee, nije uopste o tome rec, nego kad sam prvi put dosla na sajt, pocela da citam def a jos nisam ni bila registrovana, primetila sam koliko su te devojke isprozivane ovde, i stekla sam utisak da su ti likovi koji su toliko puni hejta ustvari takvi zbog svojih kompleksa

Pa i ja isto mislim, a u komentaru sam se samo malo našalio.

Ok je za koment, sala shvacena...
Ustvari, ono sto sam ja htela da kazem je , da kad sam procitala ovu tvoju definiciju shvatila sam da je trebalo da se osetim prozvano u nekim drugim definicijama, jer sam se prepoznala u poslednjem pasusu tvoje def, a ostali pod ziljavim devojkama obuhvataju i te.

Ah, Bože moj, svi smo mi po malo ziljavi :)

E sad si me utesio :)

Drago mi je. Volim kad širim dobre vibracije :)

Im pickin up good vibrations
Shes giving me excitations
Im pickin up good vibrations
Shes giving me excitations
Good good good good vibrations...

Ma Beach Boys su jedini pravi bend...