Prijava
   

Žvrljanje po zidovima

Omiljena aktivnost male dece dok još ne shvataju da nije svaka bela površina papir. Popustljivi roditelji će tu radnju ohrabriti uz momentalno preračunavanje oko toga koliko će da ih košta krečenje, dok će oni strogi ubiti ovu ranu umetničku kreativnost i ljubav prema bojama pričom o načinjenoj šteti.
Repertoar žvrljotina se u ranoj fazi sastoji od čiča Gliša, sunca, cveća i drveća, a u slučaju ohrabrivanja umetničkih pokušaja, u pubertetskim godinama zamenjuje se slovima, tj. zapisima o nesrećnoj ljubavi (Pera + Mika = Forever Together) i citatima Ive Andrića i Hermana Hesea između nalepljenih postera omiljenih bendova.
Ova zidna umetnost nije večna - u postpubertetskim godinama uvek osvane jedan dan kada se umetnik osvrne na svoj rad, priseti se kada i zašto je stvarao, priseti se čak i kako se tada osećao, postidi se svoje mladalačke zanesenosti, i krene da cepa, briše i da se preračunava oko toga koliko će da ga košta krečenje.

Komentari

Bravo, tačno i sama sam bila takva kao mala a sad grizem svoju džigericu, računam koliko će izaći krečenje i uz osmeh vičem :jao što je lepooooooooo dok moj sin bojicama uništava zidove i vrata u stanu :)

хах...апсолутно тачно...одлична дефиниција...

А, па није то само омиљена активност мале деце. :)

Sve u svoje vreme. Nije to ništa, onaj mali debeli u filmu ,,Tito i ja,, je jeo zid. Ostala rupa. Valjda ju je kasnije izmalterisao, dakle, prvo ga izmaltretirao pa ga onda izmalterisao. Tako i ostali, pišu, crtaju, lepe, zatim skidaju i kreče ili plaćaju krečenje.

Onda, kontam...da je problem kada to kreneš da radiš sa dvadeset jednom?

Ovo je svojstveno ljudima sa Mesecom u Blizancima, mi svoj kreativni talenat prosto moramo da izrazimo ili bi se u dubini duše osećali prazno i ne ispunjeno. Moj problem je bio taj da sam izabrao baš zid dnevne sobe, pa su roditelji imali čime i da se hvale....

pera i mika :'''D ahaha svaka cast za defku +

Ja to nikad nisam radio. +

pera + mika? U koju si tacno skolu isao

plus, ali moji citati ostaju!

Pa sto Pera + Mika majku mu :D

+

ja vala pisala i brojeve telefona...dok nismo imali bezicni hahahah +

Eco ti -,nmg da citam.

Ako te mrzi da citas nemoj ni da ocenjujes, nije obavezno! Od mene +

Mika ne mora obavezno da bude muški nadimak. Ali pošto je već tako shvaćen, lepo prethodno piše "zapisi o nesrećnoj ljubavi" :-)