Prijava · Registracija
297 : 40
16 em plus     16 em minus
298 : 40
297 : 41

Penzioner u staroj, komunističkoj zgradi

Особа чије бивствовање на овом свету је некада значило свима много, док данас би сви да га мећу на гиљотину. Некада веома успешан младић, што у животу, што међ женама, трансформисао се у окорелог пензоса, коме је драже рећи не, но бацити један осмех, макар кисели. Омражен је код нових станара зграде, док сви из његовог доба се окупљају код њега на поподневној кафици, уз "Београдску хронику" и надметање са једнако подлим и досадним пензо-комшама у ТВ Музичкој слагалици.

Препознатљив по свом пурпурно-изшараним баде-мантилу у ком се креће по стану, по силажењу сваки дан у подрум, доле до мајстор Жилета да га напуши јер, којкурац је нестало светло у лифту, који је прављен још док је Тито био у Африци и зашто забога и побогу, опет блеје шприцеви и кисела вода на првом спрату.

Вечити контраш, одбија све. Жена му је умрла још кад је Ћосић био председник. Вечити комуниста, поносно држи слику Тита на миљеу на ЕИ Ниш телевизору. На њему никада није пребацио на Пинк или у скорије време Прву тур... српску телевизију, јер то је комерц. Иако је завршио економију, давне шесетпрве, радио цео живот у Црвеној Звезди као контролор радника. Из стана једино излази кад је ванредно стање, да би купио Политику, јер само Милан Џаврић може лепо да напише разлог зашто је доврага Геј парада одржана.

:куц куц:
- Комшија, јел можете моје дете да причувате вечерас?
:трас:
----------------------------------------------------------------------
- Добар дан господине Драгане. Можда бисте желели да присуствујете емитовање нове радијске шеме у подруму наше зграде? Биће сви станари вечерас. Дођит...
- Не.
:трас:
----------------------------------------------------------------------
- Добар дан.
-
- Занимљиво сте обучени. Подсећа ме на оно време кад је наш Друг био председник.
- Хвала. Желите нешто?
- Па знате, јел волите ви ваше другове?
- Да, драги су ми.
- Е па можда бисте желели да постанете члан наше Адвентистичко-комунистичке-парадајз партије, која чини добро свима и свакоме.
- МОЛИМ?
- Да, да, све за наше другове. Можда бисте желели да купите нову "Куле стражара", ево на страни 56 има додатак о суб...
- Не мамојебачи. Мука ми је од вас. Свакако нећу ваша говна од толет-папира, нимало не желим да будем члан вашег срања и ЈЕБЕНО НЕЋУ ДА КУПИМ КИРБИ 200 УСИСИВАЧ! :ТРАС:

601 : 15
16 em plus     16 em minus
602 : 15
601 : 16

Koliko si dekana sahranio ?

Pitanje koje postaviš večitom studentu kad hoćeš da ga upitaš koliko dugo studira.

Sto godina te nisam video druže, šta se radi?
Eto sad sa faksa, gledao nešto...
Sa faksa? Pa jebo te koliko si ti dekana sahranio? Kad sam te video zadnji put , pre pet godina, isto si sa faksa išao!
Ma ne pitaj, zaglavio sam na trećoj...

1011 : 48
16 em plus     16 em minus
1012 : 48
1011 : 49

Zidarski deža vu

Kad imaš osećaj da si već ubacio lopatu peska u mešalicu.

631 : 53
16 em plus     16 em minus
632 : 53
631 : 54

Ženama nije važan fizički izgled

Još jedna u nizu laži ženki na koje padaju naivčine koje pičke mirišu samo sa ekrana Toshiba Satellite-a. Klasifikovana negde u rangu sa "veličina nije važna" i "drugi si mi", u njoj se ogleda večita potreba ženke da se napravi boljom od prosečnog čoveka (i drugih ženki, kad smo već kod toga). Dok će normalan muškarac priznati očitu činjenicu da je fizički izgled važan pri susretu sa nekim koga ne poznaješ, ženka će tu činjenicu svojom perfidnom relativizacijom zabašuriti tako da se ne čini da je onog krezubog nesrećnika odjebala zbog trećeg oka od bubuljice na sredini čela, već zato što "nije bilo hemije" među njima. Padanje na dugokosog gitaristu zamišljenog pogleda je takav kliše, ne bi ona dozvolila sebi da se sroza na čisto fizički kriterijum odabira mužjaka. Ne, ona traži nekoga pametnog, prosvećenog, osećajnog, nekog ko će je razumeti i poštovati zbog onoga kakva je ona u stvari.

I zato se jebe sa razbacanim Šomijem iz Bataje, nesvršenim učenikom prehrambeno-hemijske, kinološkim entuzijastom koji uzgaja bul-mastife u iščekivanju Medjunarodne izložbe pasa u Kanjiži i strasnim ljubiteljem ciklusa filmova Žikina dinastija umesto sa tobom.

Jer joj izgled nije važan.

592 : 30
16 em plus     16 em minus
593 : 30
592 : 31

Ekscentrik

Isto sto i ludak, samo sto ekscentrik ima pare. Dokaz kako se parama moze kupiti sve, pa i zdrav razum.

667 : 67
16 em plus     16 em minus
668 : 67
667 : 68

Kinez Mihajlova

Slično kao Knez Mihajlova. I roba je slična, samo se malo razlikuje u nazivu...

abibas, puna

426 : 46
16 em plus     16 em minus
427 : 46
426 : 47

Il' kuj il' ne garavi ruke

Стари народни израз упућен особама које не раде посао пуном паром дајући све од себе, већ јадно, безвољно, аљкаво и пре свега недовољно. Кад си се већ наканио и приватио посла друже, одради га како бог заповеда мајку му.

А:Не бих ја ту ништа више чепркао.
Б:Чуј тек овог... Ил' куј, ил' не гарави руке мацане! Неће плата пасти са неба.

683 : 29
16 em plus     16 em minus
684 : 29
683 : 30

Deca sveća

Pripadnici onih generacija koji su sredinom 90-ih, za vreme restrikcija, bili klinci koji su večeri provodili uz sveće uglavnom igrajući karte.

471 : 62
16 em plus     16 em minus
472 : 62
471 : 63

Rulja

Велика скупина људи. Разјарена маса. Феномен због којег ће повучени банкарски службеник, показати своју мрачну страну и дивљачки искалити свој наталожени бес. Маска која сакрива кукавичлук, маса у којој је једно лице камуфлирано стотинама других. Једно лице, чији се идентитет губи, бесни заједно са стотинама других лица, чији одрази такође нестају, постају део контура руље.

Бес руље настаје због беса индивидуалца. Индивидуалца, који је као и своји безлични саборци, само "тројка херц" у склопу огромне куле од карата. Надахнут осећајем подршке и припадности, који често недостаје људском бићу, појединац прати оних пар лудака или јунака, који започињу песму линча и раскола. Да није тих лудака или јунака, не би се десиле кључне револуције, са друге стране не би хиљаде престрављених војника зајуришало у смрт. Слободан Милошевић и његови људи, не би сишли са власти.

Изгубљена утакмица, национализам, педери, дерби, Косово, све је то балон чија је намена била да пукне. Прави разлог, због којег улице горе, је унутрашњи проблем појединца, његов осећај недостатка љубави, друге половине, осећај безнађа и слабости, разни разлози постоје. Појединац, немоћан да се било коме лично супротстави, осећа се сигурним у маси и пљује свој гнев.

Године пролазе, лепи тренутци бледе из наших сећања, а трауме, чак и оне најбаналиније, остају ту и стружу нашу подсвест.

Дан Д на нашим улицама, а на неких 50 метара напред, подругљиво шљашти Мек Доналдс.

Ах, јебени Мек. Сећаш ли се како су децу парајлија, оних сјебаних година, покондирани родитељи водили да ждеру бургере, помфрите, коле и шејкове, док си ти преживао буђави ђеврек. Тада је за тебе тај одвратни "џанк-фуд", био врхунац добре клопе. Гледај, неки ликови разбијају, придружи им се. Не бој се, неће бити последица, нико неће знати да си међу осталима био и ти, све је колатерална штета. Сети се јебеног шејка и буђавог ђеврека, сада ниси сам, сада си део групе, искали свој бес. Сад му јеби мајку, мали човече. Сад му јеби мајку!

368 : 88
16 em plus     16 em minus
369 : 88
368 : 89

Filozofija zlatnog proseka

Filozofija mediokriteta. Ni + ni -, ni levo ni desno. Osoba koja gura ovu filozofiju nema glavu, već samo usta za žvakanje onoga što joj se servira, bilo laž ili istina. Ponaša se pederski diskretno kako bi sve ostalo lepo i mirno. Uglavnom sedi pred TV-om čitajući beletristiku sa uputstvima o sreći. Oči su joj prazne, i ne bi video žar u njima ni da joj nabiješ pljugu u zenice. Žalosno je da ova gomila proseka predstavlja većinski deo stanovništva, da to polako shvata i kreće da vlada, u inat vrlini i idealu. Prednost je to što je danas teško biti glup jer je konkurencija velika.

''Nisi ti lud, samo ti treba klistir za um, pročisti sav mulj,
govna i talog, ti si taj ključ za malu bravu nade,
što čeka u nekom šteku: bravu što vodi nazad, nazad čoveku.''