Prijava
   

Alt cava intelektualac

Moderna mlada žena životnih shvatanja i ponašanja koja potpuno odstupaju od opšteg obrasca. Večita i beskompromisna buntovnica ka svemu što ima etiketu standardnog i uobičajenog. Osoba kojoj je primarna misija bunt radi bunta.

Nekada strogo lokalizovana u urbanim sredinama, danas, kao pojava, raspršena svuda gde se uočava malograđanština i površno poimanje života, i svega što ga prati, kao takvog. Prisutna kao izuzetak svakog pravila, noć svakom danu, jin svakom jangu, Tarkovski svakom fon Triru. Mali tračak svetlosti u moru besmisla i monotonije.

Uglavnom odrasla u normalnom ambijentu, toliko normalnom i uobičajenom, da je možda baš on uticao na njeno odrastanje i životnu filozofiju. To je dovelo do toga da svemu traži alternativu, jer nije samo jedan put pravi, tačnije jeste, ali ne onaj kojim većina ide.

Stasala kroz prizmu različitosti, sve je tako prosto, a, opet, tako složeno. Kad je seks u modi ona se jebe; kad je prostakluk u modi, ona vodi ljubav; a kad je sve to u trendu - njoj se jebe. Životni moto ima u nekom stihu Ijana Kertisa tipa "Someone take these dreams away" ili "Cry like a child, though these years make me older", verujući da je njena uloga samo prolazna u relativnosti vremena i prostora. Na ljubav gleda kao na nešto totalno irelevantno, a opet neophodno, a seks kao nužnu hedonističku vezu sa prosečnim predstavnikom većine koja ne shvata njeno bivstvovanje.

Suštinsko obrazovanje stiče tamo gde joj ga ne mogu dati, svoju tugu krepi čitajući Šopenhauerova mračna dela i upijajući njegov pesimizam nemogućnošću dostizanja nirvane kojoj je sam težio. Ipak, ne želi se toliko distancirati od sveta, te i ona studira da bi pokazala da može biti kao i oni obični, nesvesni mediokriteti koji žive u ubeđenju da je sve pragmatično i potpuno utemeljeno u realnosti. Studira nešto što prosečan čovek verovatno ne bi nikad poželeo, andragogiju, ili, pak, skandinavistiku, jer tamo želi jednog dana otići da pruži utočište svojoj depresiji.

Inspirišu je Bergman, Tarkovski i Linč, jer njihova nerazumljivost idealno ide s njenom namerom bežanja od svega shvaćenog, i od strane društva, prežvakanog. Može i Altman proći, jer je voleo da ismeva američki sistem vrednosti na njemu svojstven i originalan nači, dok je Hičkok matori smarač koji je uveo puku zabavu u nešto što je trebalo biti iskazivanje osećanja pokretnim slikama. Sluša neki andergraund kalifornijski bend čije fanove u njenoj sredini možeš nabrojati na prste sakate šake, tipa "Rain Parade" i "Dream Syndicate". Oni su jedino što valja u prokletim 80-tim ispunjenim zaglupljivanjem i hiperprodukcijom krš stvari koje su upropastile umetnost kao vid izraza.

Vegetarijanka je, jer nekad misli da samo životinje mogu razumeti njenu različitost i nerazumevanje okoline. Volontira u azilu za pse sa ulice, ne bi li tako pokazala da ih više voli od ljudi, iskvarenih i dvoličnih. Jede kinesku hranu sa indijskim začinima i kari sosom, ali nije debela, jer debljina pokazuje preveliku sklonost hedonizmu, a njoj je on stran, barem u ovom životu. Sve u svemu, naša alt cava intelektualka je moderna asketa, koji živi i živeće tražeći smisao različitosti dok čita Bukovskog i veruje da on nije samo jebao raspale alkoholičarke, već u tome video više ciljeve opstanka na ovome svetu.

Komentari

Hahaha, ne vjerujem! Čista istina.

pravda za Bunjuela!
al si se nakenjo ovde za sve pare, ne trazi se zena 'vako :)
+

Hahaha, jbg, a ja krenuo još ovoliko da pišem, ali pomislih da previše ionako trolujem, pa stao na ovome.

Dobra, ali se s godinama njen pesimizam topi i pretvara u narcisoidnost,hehehe :)
+

Intelekt kipi iz ovog pisanija. +++

Billy, udavih se u intelektu, lolo!

Meni se sve čini da je danas svaka druga osoba takva, i muška i ženska. +++

Dobre su altulje, samo imaju glupe izgovore!

Ja ne znam šta sam ja. Valjda nrd. Nemam pojma. :D

Сморкијевка, овај аватар не личи на тебе=) Плус за дефку.

Haha, ja sam se iskidala kad sam to videla, taman pomislih da će diskoči ''resistance is futile''. xD Ovo je kao Error 220, pa jedan Tekmo pokušava to da popravi, jako je sladak taj Tekmo. :)

Bez muvanja ovde, molio bih! Hvala!

Samo diskutujemo, onako alternativno. :)

Ok napisano, evo +. Nego...'Sti nešto taslačio u poslednje vreme?:)

Pre 9 dana! Usralo me onako pred Sv. Nikolu!

E, dobra ti je ova! +

Svratio da dadnem plus, kad ono već dao, i komentirao prvi. Fakin Alchajmer :)))

Al si ga izanalizirao. Plus

Добар је ово рад. +

Morao sam da dam plus, jer je super opisan tip devojke, u ovom slučaju al cave. Ali, celim tekstom čekam da čujem neku poentu, smisao teksta, mogao si ovako da nastaviš da pišeš u nedogled, sa istom težinom samo sa nekim drugim detaljima iz života alt cave.. Iako sam ja realno glup da ovako nešto napišem, pa ne bi trebalo da ti nešto kenjam i kritikujem, moram da priznam da nisam našao ni pouku a samim tim ni smisao ovog teksta.

Sanšajne, odavde mu dođe kao neki epilog, zaokružuje je.

koji živi i živeće

Mada se mogao dodati još neki detalj o tome kako će skončati... imam defku gotovo istog koncepta, samo je drugi tip ribe u pitanju. Baš bi me zanimalo da mi autor kaže da to slučajno nije bila inspiracija :)

Agi, inspiracija je bila prozivka dve ženske autorke na četu, onako u muškom stilu. U žaru borbe, jedna je rekla drugoj nešto tipa: "Gledaš Bergmana i misliš da si neka alt pička intelektualac."
Ovo "pička" sam prebacio u politički korektnu formu i sklepao ovu definiciju za nekih desetak minuta. Potpuno je spontano nastala definicija, tako da ako je i plagijat, nije nameran. ;)

Nikako bre plagijat nije, nisam to mislio. Samo mi je koncept blizak. Vrhunska defka :)

Agilni, Jarmush je rekao jednu veliku istinu: sve što se danas stvara je plagijat.

Ма ’де може оваква дефка да буде плагијат. Иначе, први сам коментарисао, а и предложио је тамо, тако да имам право да паламудим и овде. Хехе

Agi, inspiracija je bila prozivka dve ženske autorke na četu, onako u muškom stilu.

A, da, postoji i to na ovom sajtu. xD

Promaklo mi je ovo. Glas razuma, glas za +

Žena koja na poziv "'Aj' se jebemo!" odgovara "Zašto?" +++

Jako često su zapravo glupe ko kurac.

ово што рече гвозден. изгубе се у свом сложеном трипу, често забораве чега морају да се гнушају.
дефка сврш. nice1

Ma kako mi je ovo promaklo?! Ma posle prve rečenice imaš +.

sunshine pojasnio

Razbio si brate, razbio! + i *

Kad sam video duzinu teksta, kapirao sam: "dukurac, nesreca te citala, ovo su neke Zmie ili Natalie pisale". Da se ne naljute Zmie i Natalie.
Onda vidim prov, pa kao, ajde, jer em slabo citam naslovnu, a kamoli autore. I brate, moram da ti priznam da sam se mnogo odusevio tekstom cele definicije. Stoji to da je defka malo manjkava u pogledu smisla i da deprimira kao i predmet iste, ali da je kvalitet i da gadja u zivac, jeste.

Evo ti plus, evo ti zvezda i samo pisi ovakve profilske!

И Џим Џармуш је у тој екипи режисера..... Тј. на примерима које ја познајем.... +

Jarmush mi je neverovatno intrigantna njuška. Od fizičke pojave do životne filozofije on me potpuno impresionira. Ima jedan tekst gde piše kako je on živeo u Berlinu nekoliko godina i nije želeo uopšte da uči nemački jezik ne bi li na pravi način otkrio lepotu te zemlje, ili koji već hipsteraj je bio. :)

Tarkovski svakom fon Triru

Некако ми то нереално, јер је Тарковски фон Трирова велика инспирација. Осим тога, човече, ко то воли Бергмана а чита Буковског? Толико стереотипа стрпао си на једно место да не могу да ти не дам плус :)

Valdemare, cilj je i bio nadrealno proseravanje ne bi obesmislio njen hipsteraj. :D

Inspirišu je Bergman, Tarkovski i Linč, jer njihova nerazumljivost idealno ide s njenom namerom bežanja od svega shvaćenog

А ово, хтео си рећи можда

Њихова комплексност израза и слојевитост исказа идеално иде са њеном жељом да уметничку сублимацију стварности стави поред сировог материјала манифестног и манифестованог живота, и тако, упоређујући то двоје, дође до границе која раздваја артифицијално и природно, то јест границе која магично дели ствар за себе од људског симболичког поретка који узалудно покушава да је досегне и копира?

Smeta joj pragmatizam iz prostog razloga što on sve stavlja u jednodimenzionalno tumačenje.

Da' sam ti minus, ne mogu ja ovo da čitam.