Prijava
   

Apple

Veliki brat licno!
To je kompanija koju je osnovao Stiv Dzobs i koja proizvodi uredjaje koji su namenjeni iskljucivo amerikancima i onima koji se slicno osecaju.
Njihovi uredjaji i racunari imaju sve sto je potrebno da budu najbolji na trzistu,dobar hardver,odlican dizajn,mocan softver...koji je namerno osakacen i prilagodjen debilima,koji ih koriste onako kako je cika Stiv zamislio .Naravno, medju korisnicima Apple-ovih korisnika ima entuzijasta koji su puni znanja i u stanju su da koriste te uredjaje po svojim potrebama i da ih modifikuju da rade onako kako treba,a ne kako je neko drugi smislio.To su osobe vredne postovanja,zato sto npr.od jednog besmislenog i skupog uredjaja kao sto je Iphone,prave zanimljivu i upotrebljivu igracku,sa koja moze daleko vise od onoga sto je originalno zamisljeno.

Zanimljivo je da svi pljuju Microsoft,a niko ne pominje smrdljivi Apple,koji je gori bar deset puta.Pod "gori" ne mislim na kvalitet proizvoda,vec na korporacijsku filozofiju,koja bi mogla da glasi:"uzmi pare za proizvod,ali ne daj korisnicima da ga koriste kako oni hoce"!

Komentari

увек имаш ГНУ/Линукс па се играј и намештај шта и како желиш а дебили имају новаца па нек муче муку +

Normalno!
...mada ni windowsi nisu bas toliko losi,zato sto pruzaju mnogo mogucnosti za modifikaciju,iako nisu open source.

Bezveze i neinformisano. -

Ovo definitivno zaslužuje minus.

Pa ti, čoveče, sâm sebi protivurečiš. Prvo si napisao "imaju sve sto je potrebno da budu najbolji na trzistu,dobar hardver,odlican dizajn,mocan softver", a odmah zatim ih nazivaš "osakaćenim" i "prilagođenim debilima".

To što su Macovi i njihov operativni sistem pravljeni da budu user-friendly, nikako ne znači da su "osakaćeni i prilagođeni debilima", niti da ograničavaju korisnika. Takođe, ako korisnički interfejs neke aplikacije izgleda uredno i pregledno, to uopšte ne mora da znači da ima malo opcija i malo mogućnosti.

Da ne pišem sad u detalje koje sve mogućnosti ima koja aplikacija, da se ovo ne bi pretvorilo u kilometarski komentar. Ako te interesuje, traži na netu, pa čitaj koje su, recimo, prednosti Findera nad Windows Explorerom ili šta sve može da se radi na Mac 'out of the box' što ne može na Windowsu.

I šta ti znači "uzmi pare za proizvod,ali ne daj korisnicima da ga koriste kako oni hoce"? Kako to nama Apple kao "ne daje" da koristimo Mac kako mi hoćemo? Je l' si to čitao neke pljuvačine po nekom levom forumu koje su pisali neki klinci koji u životu nisu koristili Mac?

Apple nas ne sprečava da podešavamo Mac OS X, a i ja na Mac, ako hoću, mogu da koristim i Mac OS X i Windows i Linux sasvim legalno i bez maltretiranja, dok PC korisnici nemaju tu opciju. Mogu i pod Mac OS X, ako hoću, da koristim aplikacije za Windows i Linux, a ti na Windows jednostavno nemaš opciju da koristiš aplikacije za Mac OS X, a mnoge profesionalne aplikacije imaju verziju samo za OS X (na primer, Logic Pro, koji se koristi za muzičku produkciju).

Ako je tebi problem što se neke stvari na Mac OS X rade drugačije nego na Windows i što bi trebalo da promeniš neke navike sa Windowsa ako nameravaš da koristiš Mac, to je tvoj problem, a ne naš jer je Apple pravio računare još pre nego što je Microsoft osnovan i pre nego što je IBM napravio prvi PC (kao odgovor na kućne Apple računare).

Ti Marcus ono, baš volEš Mac....

Johnny, koristio sam i Windows i Linux, a sad koristim Mac, tako da znam koji je OS kakav.

Jednostavno ne volim kada neko ko najverovatnije nije koristio nešto odluči da pljuje to bez nekih validnih argumenata, a i ne volim kada neko proziva Apple korisnike, isto kao što Windows korisnici ne vole da ih neko proziva.

Mogo bih ja i da branim neki OS za PC-je ako neko počne da ga pljuje bez nekih validnih argumenata.

Zezam se brate, nego si raspalio post, sve zvoni :)

Sve je kod Apple-a lepo,uredno i kvalitetno,ali i prilagodjeno za idiote,zato i nije cudo sto su njihovi racunari veoma popularni u Amerikama.Posto sam ih koristio i dalje i silom prilika koristim na poslu,znak koje su im mane a koji su im kvaliteti.Ono sto je neosporna cinjenica je to da u cenovnom rangu prosecnog meka,moze da se nadje gomila daleko bolih racunara,po istoj ili nizoj ceni,na koje mozes da intaliras bili koji os,pa i OSX,sto sam isprobao vise puta i prilicno dobro radi,bas kao i Win na mekovima.
Cinjenica da ima pojedinih softvera koji rade samo na mekovima,ali ne treba biti lud ,pa pomisliti da ne postoje adekvatne ,ako ne i bolje zamene za njih na drugim platformama,a pogotovo na najpopularnijoj, Windowsu.
Ono sto odbija vecinu ozbiljnih korisnika od Apple racunara je pre svega cena,nedovoljna modularnost,kao i previsoke cene za oem komponente,kada mu dodje vreme za nadogradnju,a jos mu nije vreme za zamenu.
Ono sto me odusevljava kod pasioniranih Apple korisnika,koji racunare uglavnom korite za facebook je to kojom silinom brane svoj omiljeni brend,ne zeleci da pokazu da su ovce koje su nasele na odlican marketing i koji su platili duplo vise za prosecnu konfuguraciju,istina,jako lepo upakovanu.
Meni se jako dopadaju all in one konfuguracije,a jednu bas imam na poslu sa ekranom od 24 inca,koji radi odlicno,osim kada je u servisu zbog mrlja mu se javljaju po ekranu zbog nedovoljno dobro resene ventilacije i pasivnog kulera koji nije u stanju da dovoljno dobro rasipa toplotu zbog skucenog prostora.......