Prijava
   

Aska i vuk

Ne, svaka čast Ivi, on je veliki gospodin šarmer i mag reči i riječi i uostalom drugi na našoj listi najvećih pisaca nema tu šta. Sve ok ali brate ne mogu da navijam za tebe to je kao da navijaš za real sadašnju kk zvezdu ili za šumahera pre deset godina još mi žao barikela baričela kako već; i sve ti to Ivo pričam zato što sam te odmah provalio čim smo se sreli.

A sve je počelo sa ovom pričom koja mi diže pretisak i zbog koje mi se gadi književnost. Još dečakom a budući da sam bio pametno ekstrasenzitivno i promućurno mada malo zamlateno dete ja sam odmah osetio tvoju lažnost brate Ivo. I tad sam se stresao zgađen ovom gnusnom laži od pripovetke: paz majku mu vuk teo da izede jagnje a ono prase ko balerina pa igralo a u Vuku se probudio bogdan popović i ašok murti i jedan esteta pre svega pa pobeđen lepotom nije mogao da je proždere nego gledo kako jagnje igra balet i igra i igra i zavlači časnog vuka sve dok ga neki čobani budale nisu skenjali. E jes, baš je tako šio mi ga đuro, kakva je to laž i dalje se nerviram. A obaška što je sve to školski napisano sa tim poentama ono: igra pobeđuje smrt, šeherzada priča priče šta je uzrok mojih jada, izdvoj temu i ideu dela, odličan 5, prožimaš sine takmičenje u velikoj plani ti je zagarantovano, kosmopolita će meni da napiše ispod odličan 5 a šta će tebi u-ta-ta. Što je baš napisano za Anu plavokosu djevojčicu sa kikama koja sedi na ivici stolice stalno napeta da se javi, čiju ćeš, tada neku neodređenu slatkost, a kasniju pičku opervaženu zlatnom srmom i srmali kadifom noćima u satenu sanjati narednih 20 godina mada je ona sada ko zna gde u kom karnegi holu.
E upravo to zamisli pojavi se Ana željna jebanja s tobom dođe ti na vrata samo da je uzmeš ko na tacni ali ne ona ti kaže e stani samo nešto da ti pokažem paj sad ovu piruetu pa ovu zvezdu pa paj sad ovaj stoj na prstima stani stani paj sad ovaj naparove razbrojs i još samo ovo labudovo jezero i ti se toliko oduševiš njenim umećem igre da je ne pojebeš nego tako zablenutog te upucaju anina braća krajišnici ili ujaci s kosova što viču a no, a nu, šegaj drva pij meku rakiju pij rakiju meku.

E oće kirac, jebi se Ivo, znaš, proždro bih je odma skočio bih na nju ko šir kan na moglija jao krv ti jebem udari u glavu prodo bi i oca i majku i domovinu i kosovo u unesko a kamoli da mislim na umeće igre i pokret balerine. Jebi se govedo lažljivo mrš idi nabijaj radosava na kolac i uživaj u detaljnim opisima.

Ili zamisli odeš na slavu gladovo si tri dana čekaš strpljivo da prođu oni čorbuljaci sa majmunskim očima ko u indijani džonsu i predjela što povukla na frižider i da konačno donesu jagnjetinu uzimaš najbolje parče zajebo si preteko si tetku što može više špricera da popije od tebe taman da kreneš kad ono krene parče mesa da igra balet ko grand bealerina i ti kažeš ohoho jeste pijem treći dan al ovo mora da vidim i igra ona plećka igra čas piruetu ovde čas piruetu onde čas u so čas u biber čas pljas kumu na čelo pa sve dole do rena ha ha zajebi ovo daj da vidim šta će naredno da igra taman se spremaš da ovoj slatkoj plećkici naručiš milana babića i dal zna da igra uz ajde mala da pravimo lom što da ne kad cap tetka anihilator i tormentor nabode je viljuškom pade plećkica u zelenu travu i ti osta rastužen zaista ali estetski pre svega nisi više gladan al si sada gladan umetnosti baleta i ah ja ću biti jedan Malarme ah samo da se rasterznim malo dertovi da si rasteram.

Ja u školu idem i dobar sam đak

Komentari

Mozda ces se kod kosmopolite izvuci na skretanje pazenje kao Aska, pa ce ti dati pet, ali ja sam stari Vuk i ne padam na ovu konfuziju od defke.
nema pet kod mene!

uostalom drugi na našoj listi najvećih pisaca

a koje prvi na toj listi?

Ajoooooj :( drž se mala drž se dobro mi se pazi stari vuk je jošu punoj snazi

Pa kako ko? Crnjanski bre

ahahaha, prozivaš, jajo...

evo grampi me preduhtirio

Jebiga ni Aska nije više što je bila, sad kad se pojavi vuk Asks odma skida gaće i natrti se, kaki kurac balet i igra. Ako uopšte ima gaće.

to profesorka imate najlepšu muškatlu od mene

ili petonije ili šta već volite

ne volim cveće, čokolada može.

Americana 80 grama punjena sirupom od jagode made in HU

ahahahaha nemoj te voćne, bokte, to nije čokolada....

slažem se čokolada treba da je ono punomasna jaka crna šta mi tu aljaš grožđe i smoki u čokoladu isto se odnosi i na sladolede daj bre čokolade da se usere čovek vanila-jagoda dve kugle kakav si ti to čovek, razblažen jebote? Mada sećam se ko mali kod ćemala bio ukus koka kole a ono krizno vreme baš sam bio iznenađen

e jebote, jel radi još ćemal? najbolje šampite na svetu sam jela tamo...

Nastavnice, volim i ja da ližem nastavnice.

srce, pozdravio te cara.

ma de radi jedno vreme mislim da se prebacio na drugo mesto sad nema ništa samo banke banke banke i italijanska obuća

Vidijo sam i na forumu al nisam bijo tu kad je on bijo i otišo.

pozdravi i ti njega.

radila ja na ginekologiji u kbc, tamo '97e. doveo ćemal svoju ženu na neku operaciju... mi sve bile fine i ljubazne, ona prezadovoljna, rekla njemu i on nam donese nekih dvajes kila sladoleda... držali smo ga u porodilištu, u onim zamrzivačima de se čuvaju posteljice... nikad nigde bolji sladoled nisam jela.

Vidijo sam i na forumu al nisam bijo tu kad je on bijo i otišo.

pozdravi i ti njega.

ma jedva da je svratio, pozdravio nas, pito za tebe i šmugno, valjda će se vrati opet.

aahahhaahaaa odo duzmem lenije beš mi sve otvori mi apetit s ovim zamrzivačima

u bre, meso ko i svako drugo, nije to ništa toksično...

ma ok malo čudno al ok ne pravim pitanje

Let's dance put on your red shoes and dance the blues

Let's dance to the song
they're playin' on the radio

Let's sway
while color lights up your face
Let's sway
sway through the crowd to an empty space

If you say run, I'll run with you
If you say hide, we'll hide
Because my love for you
Would break my heart in two
If you should fall
Into my arms
And tremble like a flower

Let's dance for fear
your grace should fall
Let's dance for fear tonight is all

Let's sway you could look into my eyes
Let's sway under the moonlight,
this serious moonlight

If you say run, I'll run with you
If you say hide, we'll hide
Because my love for you
Would break my heart in two
If you should fall
Into my arms
And tremble like a flower

Let's dance put on your red shoes
and dance the blues

Let's dance to the song
they're playin' on the radio

Let's sway you could look into my eyes
Let's sway under the moonlight,
this serious moonlight

ok je bouvi može i ovo

Ovaj tekst je pregledan 32 048 puta

Ref.
A ona igra, vrti se kao cigra
meni se pije zato sto moja nije
a ona igra, vrti se kao cigra
zadnje mi pice, do zore moja bice

Drustvo se skupilo, vino nas ubilo
skocili svi na sto, pocelo je ludilo
sviraci ko i ja, pali na kolena
casama vidim dno, pocelo je ludilo

Ref.

Nevreme napolju, ide mi na volju
nebo se spustilo, pocelo je ludilo
casa se razbila, ona je zgazila
sve ume pa i to, pocelo je ludilo

Ref.

Ref.

Hvala Miki

20.09.2004 - 22:31

Prijavi grešku u tekstu

Dobra je ta al ova je bolja

Igrali bi po pijaci
Po pijaci i ulici
igrali pevali
cigani nam svirali

Ej landa landala
ćinderkaći sandala
ej landa landala
ćinderlaći sandala

Da, ta je dobra kad si onako veseo pijan pa samo poskakuješ a ova čigra je više ono kad te loše uradi pa oćeš da budeš seljak, šta znam, da piješ na eks a da se sliva vino u nedra i igraš sa čašom na glavi

Andrićevi likovi uvek idu nekako pro tivno razumu i instinktu, tu on ubacuje taj tvist kao npr. Deca, mislim da se zove ako se dobor sećam. Ili Znakovi isto čoveče. On ganja taj neki visoki moral u situacijama kad je sve osim toga normalno i na prvi pogled ispravno. Pa i na Drini ćuprija njegovi "junaci", u zavisnosti od perioda kasabe, uvek prkose svetu i običajima koji su se ustalili da bi se uopšte i preživelo. Tu on zna biti dosta predvidljiv.
primer grmi +

I nek priča ko šta hoće Ćopić je za njih sve izmislio književnost. Što rekoše učeni ljudi od Vuka Karadžića nije bilo takvog narodnog pripovedača. Prosto ti milo kad čitaš njegova djela, kao da si upoznao nekad te likove pa se sad, dosta kasnije u životu, sjećaš uporedo sa piscem tih zgoda.

Pogledajte intervju sa Andrićem i eto Ćopićem na youtube. Oba su fenomenalni pisci ali vidiš po njima, po ponašanju i govoru, ko je gdje naginjao i čemu je težio u svom književnom opusu.

a koje prvi na toj listi?

Па Видојковић брт. Ко би други?

XAXAX, ali oči u čorbi i predjelo povuklo na friz, iduquratz, brt

Jeo sam, jednom, kod druga, na slavi, veruj mi, takvu, riblju, čorbu. Još se stresem kad se setim ukusa

Guts, uglavnom se slažem, ijoš da dodam, Andrić je, ustavri, jedan, rekao je jednom neko, užasan pisac, to sam tek shvatio nedavno, užasan u smislu da je kod njega ustvari prisutan retko viđeni pesimizam uvijen svim tim majstorskim rečenicama, kad se razgrne ta proza strašno nešto viri al dosta više, izjasniću se pismeno o ovom pitanju na drugom mestu

A Ćopić pa šta reći zajebi sve sljez i deda i boje nekad su jači od svih tih toliko vrednih majstorki pisnih knjižurina bilo kog velikog pisca

Vidojkovića treba ostaviti tamo gde je kao i voditeljke spisateljice nema smisla njih kritikovati kad ustvari oni i ne pretenduju da budu neka ozbiljna književnost niti ih ko relevantan, kao takve, shvata

Napisao bi Andrić "Lolita 2.0 - Nabokov tribute" da nije izbosne pa ga bilo blam šta će komšije da kažu. A onda se setio pa upakovao sve to u Asku i Vuka, da se ne dosete.

kad smo kod andrića evo danas čitam neki bošnjački genije provalio da je andrić napisao selimoviću derviša i tvrđavu... naravno sve uz patronat dobrice ćosića i uz podršku mešine žene a kao navukli mešu na srpstvo pričom da će dobiti nobela... e slatko se nasmejah...

kad smo kod andrića evo danas čitam neki bošnjački genije provalio da je andrić napisao selimoviću derviša i tvrđavu... naravno sve uz patronat dobrice ćosića i uz podršku mešine žene a kao navukli mešu na srpstvo pričom da će dobiti nobela... e slatko se nasmejah...

Hehe... po principu - bolje nek je netalentovani lakomi Bošnjak nego talentovani islamizirani Srbin

To to... ne, meni i dalje impresionira taj dobrica ćosić, šta god da je bilo i da bude ispade da je iza svega bio dobrica ćosić, pa jebem ti kolko je bio moćan taj dobrica ćosić?

Ne znam šta dadoh, kapiram nusmi. Kapiraš zbog konfuznosti kompletne, m?:)

Nasmejah se, doduše, na ovaj deo sa Indijana Džonsom...

ok skroz, ovo je bilo takmičenje, pisanje svaki dan, a ne volim taj tempo... da je odstojalo malo bilo bi bolje... doduše primer verovatno ne bi menjao nešto

КОЈЕ ПРЕСЕРАВАЊЕ НИЈЕ ДОСТОЈНО НИ КОМЕНТАРА МИНУС ЗА ОВУ ХРПИЦУ ГОВАНА КОЈА БАНАЛИЗУЈЕ ЈЕДНУ ЛЕПУ ПРИПОВЕТКУ ОДЛИЧНОГ ПИСЦА ЗАШТО СИ ФРУСТРИРАН ДЕЧЕЧЕ АЛИ НЕ МАРИ ФАСЦИНИРАЋЕШ ОВИМ НЕКУ БРУЦОШКИЊУ НЕ БРИНИ МУДА ЋЕ ТИ КИТИТИ КАДА БАЦИШ МАЂИЈУ

Stvarno bi trebalo uvesti kategoriju Eseji, Kutak za skribomane ili već nešto u tom fazonu. Recimo, ovde ima sjajnih momenata, ali dug je put dok dođeš do njih. Mada, neko i to voli. Iščekivanje. Čekanje, što bi Borhes rekao. A i Desanka.

Dug je put do vječnosti i mi ga prelazimo šutke i u miru...

Inače, Andrić nije pesimista. Naprotiv... Zato ga i volim.
I niko još nije umeo s takvom lakoćom da niže rečenice kao on. Bar na ovim prostorima.

Naravno nije uvek pesimista ali i rekoh gore, na mnogo mesta je zabašureni pesimista, pa gde ćeš pesimističnije od Proklete Avlije recimo? Totalna provalija između čoveka i sveta gde samo to famozno priča i pričanje ostaje kao jedina uteha, mada pitanje je kakva i za koga? Možda pesimističan nije najbolja reč pre možda teskoban, mučan, pa sve one pripovetke, knjiga, deca, nešto mučno, nepodnošljivo, večito neki strah kod njega... Zato i kažem kad je vedar i optimističan nekad mideluje to kao manje vreedno književno od onih mesta gde je mučan i težak, tu je nekako istinitiji...

Bulgakove, vidiš šta si uradio?

i da, rečenica Crnjanskog mislim da se lakše i što je bitnije originalnije niže...

Bobe, dobar si, nasmejao si me

БИЛГАРКОВЕ ПРЕДЛАГАО САМ ТО ОДАВНО ПРОУЧИ МАЛО БОЉЕ ИСТОРИЈУ ВУКАЈЛИЈЕ ПРОНАЂИ ДОГАЂАЈ ПОЗНАТ КАО ЕСЕЈСКИ УСТАНАК КОЈИ СЕ ОДИГРАО БАРАБАР СА ПОЈЗЕНАШКИМ РАТОМ ОБА ЈЕ ПРЕДВОДИО ИЗВЕСНИ БОБ РОЦК У ПРВОМЕ СЕ ПОКУШАО ОБРАЧУНАТИ СА ЕСЕЈИСТИМА А У ПОТОЊЕМ СА ПОЈЗЕНАШИМА И У ОБА ЗАБЕЛЕЖИО ДЕЛИМИЧНЕ УСПЕХЕ УСПУТ ИЗАЗВАВШИ МНОГО ДРУГИХ БУНА И РЕВОЛУЦИЈА НАЈРАЗЛИЧИТИЈИХ КАЛИБАРА ЈА САМ ВЕСНИК АЛИ И ПОКРЕТАЧ ПРОМЕНА ЈА САМ ТРАНСФОРМАЦИЈА ЈА САМ ДИСЕПТИКОН

Prokletu avliju ne volim. To je taj selimovićevski stil, tvrđava, tekija, pičke materine. Baš kao i te pripovetke za decu. Jebiga, i on je imao mračnu fazu kao većina umetnika...

Ali, Na Drni ćuprija, Travnička hronika, većina njegovih pripovedaka meni ne zvuči pesimistično. U stvari, ima on taj lajtmotiv o prolaznosti, ali on meni ne deluje pesimistično, već kao nešto krajnje normalno, ali ne i definitivno. Bar je takav moj subjektivni doživljaj.
Pa eto, zar baš i Aska i vuk nije optimistična pripovetka, u krajnjoj liniji? Iako meni lično nije baš omiljena.

НЕ КАЖЕ СЕ ЗВУЧИ НЕГО ДОЈМИ КАД СЕ ВЕЋ ПРЕСЕРАВАШ И ПРДИШ ТУ БАР ПОВЕДИ МАЛО РАЧУНА О СЕМАНТИЧКОЈ ПЕДАНТНОСТИ ПИСАНО СЛОВО НИКАКО НЕ МОЖЕ ДА ЗВУЧИ ВЕЋМА ДА ОСТАВЉА УТИСАК ОДНОСНО ДОЈАМ ОДНОСНО ПОСЕРЕМ ВАМ СЕ У УСТА ОБОЈИЦИ СЕРАТОРА КАД СЕ ВАШИ КОМЕНТАРИ И УОПШТЕ СВЕ ШТО СТЕ НАПИСАЛИ У ВОНАБИ КЊИЖЕВНОМ МАНИРУ РАШЧЛАНИ НА ПРОСТЕ ЧИНИОЦЕ И ИЗВУЧЕ СУШТИНА ДОБИЈАЈУ СЕ ВРЛО ЈЕДНОСТАВНА И ПРОСТА ГОВАНЦА КОЈА СЕ МОГУ У ДВЕ РЕЧИ САЖЕТИ НЕМА ОВДЕ ЈЕДИНО ЛИМАР УМЕ ДА НАПИШЕ НЕШТО ШТО ЗАИСТА ИМА ТЕЖИНУ МИСЛИМ МЕЂУ ВАМА ИНТЕЛЕКТУАЛЦИМА

Bulgakov - Skerlić Vukajlije, zdravlje i optimizam ali, baš takav i treba :) ne volim ja nešto pesimizam u književnosti (mada šta to ustvari znači?) posebno kada je usiljen...al dobro sad da ne gnjavim više

Pa, nije ni meni omiljena, zato sam ovo i napisao jer mi je tu taj optimizam eto odmah zazvučao lažno, naravno napisah ovo kao pokušaj zajebancije ne sad kao nešto ozbiljno...

Sad si me probudio mora uzmem opet nešto od Andrića... Eto zadnji put čitah onu priču Žena na kamenu - e tu baš ta prolaznost, koja je nekako strašna a baš kroz prizmu ženskog tela koje stari i to...

Mada, uvek to majstrstvo pripovedanja izazove izvesno estetsko zadovoljenje i zadovoljstvo pa u tom smislu dakle i jeste vedar :)

Ne znam koliko imaš godina, ja sam ga zgotivio tek negde oko svoje četrdesete. A prvi utisak, pošto je prvi susret s njim bio preko "Knjige", "Dece", "Panorame", a onda u srednjoj preko "Proklete avlije" (meni u programu nije bila ćuprija, nego avlija, jebem je prokletu), bio je isto tako mučan kao što si ga ti opisao...

Da, i meni je bila Avlija u srednjoj... i to sam je pročitao u školi za vreme od prvog časa do poslednjeg, koji je bio srpski kad se radila knjiga :) Eh nije da sam nešto tada posebno razumeo niti da sam nešto voleo tada književnost al eto što bi reko Bata to je za mene bila šetnja
Ma volim ja Andrića ali ovde se radi možda o nečemu drugom... a možda si u pravu to za godine, kako ono beše i Dostojevski se različito čita u različitim dobima... Javiću ti za nekih desetak il više godina, ako bude sajta i nas, kako će mi se činiti onda Andrić...

Ja planiram da budem i za deset i za četrdeset... Pa javi onda. ;)

ali kosovari sa ano anu HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Nikita ja jeste da pišem neki hardpojzen ali ti si deathpoison, BELIV MI!!!
Prvo, naslov, kad se nisam upišo i posle (nisam još krenuo da čitam) stao sam da razmislim šta bih ja pisao da sam se toga setio ili da sam imao ono sxto ti imasx lolo
Padalo mi na pamet da pretvorim u erotiku ili psixo triler ali ovo...
Primer sa slavom mi je razvalio naslon sa stolice...
Setim li se ovoga kad odem na slavu kod nekih koje ne volim a moram da idem i setim se tvoje jebene Aske, biće mi zadnji put da gostujem u tom domu

Uh brate, bata gugi hvala, šta da kažem, staviću u profilu: prisutni tragovi deathpoisona - licencirao testiranje izvršio i odobrio bata gugi :)