Prijava
   

Beograd

Po američkom turističkom časopisu Lonely Planet koji je citiram

"Lonely Planet is the largest travel guide book and digital media publisher in the world." (citat iz Wikipedije)

Beograd je najbolji grad za noćni život na svijetu!

Samo da se zna.

A evo kako su braća Hrvati prenijeli tu vijest:
kopirano sa dnevnik.hr

Lonely Planet: Beograd najbolji grad po ponudi noćnog života
Zagreb, 13.11.2009., 10:01 | L. V.

Prema Lonely Planetu Beograd je zaslužio biti na prvom mjestu jer ima najbolju ponudu noćnog života i zabave, kafiće, restorane i uslugu.
Beograd (Foto: Fliiby.com)
Beograd vole nazivati balkanskim New Yorkom (Foto: Fliiby.com)

Najpoznatiji svjetski turistički vodič Lonely Planet objavio je popis najboljih svjetskih gradova po raznovrsnosti i ponudi 'noćnog života i zabave' te na prvo mjesto uvrstio Beograd, glavni grad Srbije.

Tako je grad koji broji dva i pol milijuna stanovnika (i kojeg vole nazivati balkanskim New Yorkom, op.a) stavljen na čelno mjesto zavidne ljestvice a da je to zaslužio dovoljno govori broj restorana, splavova na Dunavu i Savi, kafića, noćnih klubova, izložbi i sl. Kako piše Lonely Planet, sve ponuđeno upotpunjeno je i duhom tamošnjeg stanovništva.

Drugi Montreal, treći Buneos Aires

Na drugom mjestu našao se kanadski Montreal koji je sve popularniji među stranim turistima zbog 'radosti življenja' čemu najviše pridonosi studentska populacija te boemsko ozračje u starima gradskim četvrtima kao i šarolika kulturno-zabavna ponuda za noćne provode.

Brončanu medalju odnio je Buenos Aires i to zbog jedinstvene mješavine europske i južnoameričke kulture te 'urođenoj strasti za ples'. Turisti se argentinskom gradu najčešće vraćaju zbog ponude noćnog života koja obuhvaća od jazz klubova do tango/salsa mjesta. Na popisu deset najboljih gradova za partijanje po izboru Lonely Planeta uvršteni su još Dubai, Solun, La Paz, Cape Town, Baku, Auckland i Tel Aviv.

A gdje je Zagreb?

Komentari

mi znamo, a sad i ostali +++

Da, na našu sreću i žalost.
Zašto nažalost? Zato što smo za ceo svet jebeni Diznilend! Dodju, ponapijaju se, navataju neke naše maloletne sponzoruše, ižive se i vrate se kući da žive normalnim životom. A da li negde piše kako je Beograd lep grad sa mnogim istorijskim znamenitostima? Ne! Da li neko priča o tome? Takodje ne. Hajde onda da nastavimo da hvalimo da živimo u jebenom Diznilendu.

aj ne seri, bolje da nas i po čem hvale nego ni po čem

Plus za gamby-jev komentar.

Kad nema picke dobro je i drkanje.

A što se tiče spomenika i kulture, ima i toga, ali iluzorno je da se tu trsimo kad jedna Verona, Venecija, Firenca i sl. gradovi koji su 10 puta manji imaju više spomenika i umjetnina od beograda.

Ma svaki grad ima istoriju, ali samo mi imamo spaaaaaaaaaaaaaaaaaaaavoooooooooooviiiiiiiiii!!!!!!!!
Ojhaa!!!!!
Nego kakve veze ima šta su Hrvati rekli na to?
Samo si preneo nešto iz nekih novina i nešto sa nekog sajta...
Dva citata.... :(

Da... i jedno "l" u splaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaavoooooooooooooviiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!

Ima veze šta su Hrvati rekli, jer bi bar oni jedva dočekali da to prokomentarišu na negativan način, pa pošto ni oni to nisu negativno ocijenili, onda znači da nema nikakvog razloga ni mi da se s tim izrugujemo i pljujemo našu prestonicu.

Haha, ma super... Što više nacionalne mržnje, a?
Bolje da ne kažu ništa, nego da smo poznati po ovome...

Ma što bi Hrvati stalno nešto negativno komentarisali... Pa oni stalno dolaze da lumpuju u Beogradu...
Idalje mi defka deluje kao dva c/p.
Ali ajde...
Isto tako kao što oni stalno čekaju da nešto ocrne iz Srbije, Srbi stalno gledaju kada će ovi krenuti da ih ocrnjuju... Lepa voajerska porodica.

kurac moj tel aviv.
treba da se bavim prostitucijom ako hocu pristojan izlazak sa pristojnim napijanjem.
skupo. :(