Prijava
   

Bestseleri iz edicije "Laguna"

Literarni pandan kolektoru otpadnih voda u jednom omanjem ali ipak dovoljno velikom gradu, na primer, Meksiko Sitiju. Zbirka književnih naslova čiji se kvalitet jedino može uporediti sa onim života u Keniji, vazduha u dalekom Pekingu, pljeskavica u jebenom veganskom restoranu ( oprosti im, Gospode, ne znaju šta čine). Kolekcija romana svih vrsta i podvrsta koje vam jedan školovan lekar ( pa, čak i onaj koji je studirao u Kragujevcu; prim.prev.) nikada ne bi preporučio posle jela...i ukoliko ste bilo šta sofisticiranije od jednog panja. Loš izgovor za trošenje kertridža, šteta za seču šuma, uvreda za toalet-papir. Svojevrsni dokaz da pismenost, iako poželjna, možda na kraju ipak nije za svakoga.

Doduše, da nije cenjenih urednika iz pomenute izdavačke kuće ( koje ovom prilikom srdačno pozdravljamo ), neki od najinteresantnijih - a vrlo moguće i najkancerogenijih - romana u istoriji interesantnih romana ne bi ugledali svetlost dana a kamoli postali omiljeno štivo međ’ pomahnitalom masom vernih čitatelja i čitateljki ( ovih drugih malo više; prim.prev.). Vi se, draga braćo i sestre sa Vukajlije, nikako ne morate složiti sa ovim što ću reći i stoga me slobodno možete gađati ciglom ukoliko me ikada budete sreli na ulici, ali...verovatno bi i planeta Zemlja bila mnooogo siromašnije mesto da su više puta odbijene ideje nekakvih skribomana i psihijatrijskih slučajeva to i ostale.

U “Laguni” se, Bogu hvala, svaka ideja štampa. I svaka ideja je bestseler. Čak i pre nego što izađe iz jebene štamparije. Drama, triler, letopis ili naučno-fantastična trilogija o epskoj borbi jednog frizera u postapokaliptičnom Somboru – sasvim je nebitno izdavačkom odboru Daunovaca koji su zaposleni u ovom očito ATEISTIČKOM preduzeću. Oni će, naime, svojoj žrtvi ponuditi ne samo knjigu za svaku priliku i nepriliku već će istoj predložiti i nešto iz širokog asortimana posthumne kategorije, a kako bi pomenuta bila u mogućnosti da čak i POSLE svoje smrti uživa u rečenicama istaknutih autora sa dva ili više prezimena. Tašti je rođendan a vi imate odgovoran zadatak da joj kupite poklon dostojan ćerke koju je dozvolila da oženite?
Nema problema. Na polici sa natpisom “Poklon-knjige” ( KUPI 3, PLATI 2!) imate čitavu gomilu trilera sa reči “draga tašta” u naslovu. Tvrdi povez se podrazumeva.

Uostalom – šta loše i može da izađe iz nečega što se zove “laguna”?

Zavalite se, opustite i uživajte u sledećih nekoliko rečenica-odlomaka iz bestselera koje nudi izdavačka kuća “Laguna”:

“...U tom trenutku, u glavi prečasnog Balzaretija nešto je eksplodiralo. Ispustio je krst koji je do tada držao u ruci i kleknuo pred Raspeće od ebanovine iz 18. Veka, koje je izradio čuveni majstor Lucio Sila, a po naredbi Grofa od Mantove, naslednika svog oca, takođe Grofa od Mantove...”

“ – Karen, dušo, jesi li spremna? – Da, da, evo odmah silazim. – slagala je gotovo istovremeno. Karen Adams je bila mlada i uspešna advokatica u firmi “Loh&Nes”, i...”

“ Probijao se kroz kišu metaka kao tigar kroz džunglu Amazonije. Čak i kada bi ga neko zrno i pogodilo, pridigao bi se i nastavio dalje sa takvom odlučnošću u očima da je to bilo zastrašujuće. Zastava je bila blizu...”

“Izlazim iz tvog privatnog aviona osvežena, namirisana, voluminizirana. Na sebi imam beli šorts, paučinastu belu tuniku...”

...i "ostatak od svršotine", možda?

Komentari

Odrađujem linkove kasnije, izvin u napred.

Zato fino uzmeš Rende, pa redom.

The Prof, šta ima loše u tome da se lagodno odmori mozgić u laguni...? ;) +

Ježim se, svaki dan se ježim...

Kakav si ti majstor za bacanje hejta! +++

Dao sam plus, pa pročitao....isplatilo se i jedno i drugo.

Sviđa mi se, mada sam te prepoznao po detaljima koji mi se ne sviđaju. Ti detalji ne utiču na opšti utisak.

Top lista:
1. Suzana Mnačić
2. Ringišpil-od one druge voditeljke
3.Neki kuracod neke pjevaljke
4. Robin Šarma
5.Neki seks, neke kučke-nije bitno od koga, ubaci dosta jebačine, par svjetskih gradova i malo nasilja i eto ti bestselera
6. Andrić- potebno za lektiru, bio neki jubilej pas e narod sjetio da je in on nekad pisao
7. Kako se pojebatisa ovolikom nosurdom- I. Bjelica
.
.
.
+++

Svaka knjiga ima svog čitaoca, evo gledam, ove ženetine kod mene na poslu se pomamile za nekom "Laguninom" knjigom, neki pornić na 300 strana, neke Nijanse sive, tako nekako...Neka ih, nijhova stvar, meni u tašni neke druge knjige pisaca za koje nikada nisu ni čule.
Smeta mi to što su ove knjižurdače svuda u prvom planu, u izlozima, na plakatima i bilbordima, u top 10 kada ti šalju novosti na mejl. Verujem da osoba koja kupi knjigu Suzane Mančić nije pročitala ni Zmajevu "Riznicu".

To Profo useri se u Lagunu i u taj žanr koji ja nazivam Mirjanobobićmojisilovanje.
Vrhunski hejt *

Profe dao sam plus, ali Laguna ne izdaje te akcije poput 3 za 2 ili 1 za 3 kako god. To je Alnari i Vulkan...

Uh, ojebo si. I ja sam ih obradio u par definicija, ova npr govori o tim prezimenima.

Ima puno sranje knjiga u ''Laguni'', mada mislim da imaju i ponešto dobro, tipa ''Narnije'', ali uglavnom imaju komercijalna sranja. Dobra je defka samo ovde:

koji su zaposleni u ovom očito ATEISTIČKOM preduzeću.

a kako bi pomenuta bila u mogućnosti da čak i POSLE svoje smrti uživa u rečenicama istaknutih autora sa dva ili više prezimena.

mi nekako nije jasno zašto su ove dve reči pisane velikim slovima, nekako mi ne odgovara. +

Jebeno ih treba zakonom zabraniti. +++++

Браво, Профо, к'о да си ми прочитао мисли. Што је најгоре, њихова издања су јебено најчитанија, а не сећам се да сам међу њима видео и једну добру књигу.
+++

Profesorski nema šta +

@Otkačeni

Ah, ti moj verni kritičaru :)

@mrljo

Ahahahahahahaha, ali "Kako se pojebati s ovolikom nosurdom" BUAHAHAHAHAHA:)))

@smorka

Htedoh da naglasim da se ne boje Boga ( prvi slučaj ) a ovo drugo je greška. Treba da stoji "POSLE života". Tnx :)

@Wh!te

Se ženiš, golmane? lololololo

@Nata

Ma, nisam ni ja u fazonu "Ajmo sad da čitamo Prusta, Tolstoja i ekipu" ali Lagunina govna - a, reeealno! Nego, možda da im proveriš knjigu poslovanja pa da padne neki katanac, a? :)

Veruješ li da sam malopre ušla u onu malu knjižaru preko puta "Staklenca" i zaposlena osoba nije nikada čula za Pavićev "Predeo slikan čajem"? Ustvari, da budem preciznija, nije čula za Pavića.

Ahahahahhahahaha, Nato :))))) "Zaposlena osoba" nikada nije čula za Milorada jerbo nije bilo u lektiri :)

Pa ne znam kako drugačije da je nazovem, stvarno :))

Dobro nije pomislila da je to autobiografija Milorada Čavić? ;-))))))
:+D, je bio odavno na bazi čitanja komentara, a def ću da pročitam na plaži umesto knjige ;-))))))

Ne, sasvim si je dobro nazvala. Nije ni ona kriva, da budemo skroz iskreni. A i Pavić je precenjen. Obojica, tojest. :)

Uživaj, Dože, i ne zaboravi kremu za sunčanje - Sunce u novembru ume gadno da oprlji :)

Jeste, kriva je. To je njeno radno mesto i dužna je, ako treba dan i noć da makar lista imena pisaca sa liste za trebovanje. Bi li ti radio to što radiš da nisi čuo za Vivaldija?

Isto kao da radiš u apoteci sa trgovačkom, samo prodaješ i to je to. Nema smisla i nije u redu, u pravu je Nata.

Tako je cvetiću :))

Pa, pazi, ja ovo što radim radim jer me je moja draga mama jednog sunčanog popodneva podmuklo i bez najave odvukla kod jedne fine profesorke klavira i džedžila pored mene dobra dva, tri meseca dok nisam "zavoleo" klavir. Naravno, ja sam svakako za isti imao smisla ( bar kažu ljudi ), ali je za moju profesiju talenat presudan, uz, naravno, krvav rad, koji sam ja imao sreće da zapatim. Rad u knjižari zahteva 5 grama jebenog mozga a ti znaš da naš narod tih 5 grama ionako smatra za previše. Kad se na to dodaju smešne plate, privatni problemi i famozna srpska lenjost, eto ti odgovora.:)

Pa sto se tice laguninih izdanja ja cenim da imaju 80% sranja i 20% dobrih izdanja. Moze se tu naci dobrih stvari mada su bolje knjige dosta skupe, ali nor primetio sam da imaju Orvela, Puza, Bukovskog, Dostojevskog, i jos prilicno dobrih pisaca ali je to malo zatureno ali izlog i najvidnija mesta su rezervisani uglavnom za spisateljice i nase i strane.

AAAA pišanje po šundu. Uvijek +

Š'a znam, jebeš mu mater, Laguna je jedini način da bez korištenja neta dođem do dela M. Konelija, H. Kobena, S. Kinga i D. Baldačija. Smatram da su to kvalitetni autori. Objektivno, King dominra, subjektivno, Koneli mi je najdraži. Dok je Koben najzanimljiviji i možda zbog repetivnosti i spada u ''serijske'' pisce pa ga i ženturače čitaju. Kad sam u par teza napisao kritiku njegovog opusa neka krava mi se najebala mile majke. K'o da ne smem jebeno mišljenje da iznesem. Slažem se da uglavnom preporučuju neke knjige od kojih je uputstvo za korišćenje toalet papira zanimljivije i korisnije.

Vrhunski napisano, veliki plus.

Nemam pojma što se setih, odgledah ovo i ovaj me podsetio na tebe. :)
http://www.youtube.com/watch?v=nuEOA9GbK6U

Da se gospodo bar malo razumete u izdavaštvo, primetili bi da se izdavačka kuća zove Laguna, dok je lanac knjižara Delfi, i da je izdavač Alnari a knjižare Vulkan.

Iz toga sledi da ovde blatite dve izdavačke kuće, a i još jednu pominjanjem Marijane Mateus, koju izdaje Leo commerce.

Top lista:
1. Suzana Mnačić ALNARI
2. Ringišpil-od one druge voditeljke LAGUNA
3.Neki kuracod neke pjevaljke RAZNO
4. Robin Šarma MONO & MANJANA
5.Neki seks, neke kučke-nije bitno od koga, ubaci dosta jebačine, par svjetskih gradova i malo nasilja i eto ti bestselera RAZNO
6. Andrić- potebno za lektiru, bio neki jubilej pas e narod sjetio da je in on nekad pisao LAGUNA; SEZAM BOOK; EVRO GIUNTTI
7. Kako se pojebatisa ovolikom nosurdom- I. Bjelica RAZNO mada najviše Laguna

Mirjana Bobić Mojsilović - Ganeša

"Zaposlena osoba" nikada nije čula za Milorada jerbo nije bilo u lektiri :) Bio je, ili si preskočio 4. razred srednje škole?

"Moze se tu naci dobrih stvari mada su bolje knjige dosta skupe, ali nor primetio sam da imaju Orvela, Puza, Bukovskog, Dostojevskog," Od navedenog Laguna izdaje samo Puza

KIng opet Alnari...

Pre nego što počnete da pljujete malo se infomišite, nemoj da vas uči neko sa 5 grama mozga :)

Pa, obzirom da si se registrovala samo da bi ostavila ovaj komentar, mogu jedino da pretpostavim da si ili Isidora Bjelica ili Suzana Mančić. U svakom slučaju, sve najbolje :)

Profe, izgleda da si u pravu :))

Morala sam opet da se registrujem jer sam zaboravila prošli user i pass :) Naravno da sam Isidora, Suzana ne barata internetom...

Naravno da sam Isidora

Može autogram?

Jel' može meni burek sa mesom i jogurt?

pozdrav gospođo, ima nas ovdje i koji cijenimo Vaš rad.

pozdrav gospođo, ima nas ovdje i koji cijenimo Vaš rad.

Iskusno, Pani, iskusno...Mojne samo žena da ti sazna lololo :)))

1. Jesam se registrovao samo da bih ostavio ovaj komentar (mada ne razumem zasto jeto bitno). Ovakva kolicina gluposti te prosto isprovocira na tako nesto.
2. Definicija je odlicna, sit sam se ismejao,svaka cast autoru!:)
3. Do skoro sam bio "zaposlena osoba" u jednoj od Laguninih knjizara (To zanimanje se uzgred budi receno zove "knjizar")i sa sigurnoscu tvrdim da Lagunini knjizari drze u malom prstu hiljade i hiljade naslova za koje vi niste ni culi ni procitali, sto Laguninih izdanja sto ostalih izdavaca. Tosto ti je doticna "zaposlena osoba" rekla da nemaju Pavica, ne znaci da nije cula za njega. A ako postoji ikakva "lista trebovanja", Pavic nije sigurno na njoj samo zato sto si ti usla u knjizaru i trazila istog.
4. Poruka pametnici pod pseudonimom "smorka megatronka": Ne, to nije isto. Apotekari se skoluju godinama da bi prodavali lekove, a ja jos nisam cuo za "knjizarski fakultet". Steta sto prvo nisi 3 puta procitala to sto si napisala pre nego sto si objavila jednu takvu glupost.
4 Poruka pametnici pod pseudonimom "Natnat": posto vec volis stilske figure, evo ti jos jedna komparacija - to sto si ti usla u Laguninu knjizaru i trazila Pavica, isto je kao da si usla u Nike-ovu prodavnicu i trazila Reebok, dakle niti znas gde si usla, niti si se informisla ko pavica izdaje. Pa posle pricaj ko ima 5 grama mozga.
5. Nema nista gore kad tupavi ljudi umisle da su pametni samo zato sto zaboga citaju Pavica i steta je sto sam ovoliko vremena utrosio na ovo, ali kao sto rekoh, glupost provocira.

Ustvari, da budem preciznija, nije čula za Pavića.

Misliš, u stvari.

to sto si ti usla u Laguninu knjizaru i trazila Pavica, isto je kao da si usla u Nike-ovu prodavnicu i trazila Reebok,

Ne kontaš ti to, boboly, važnije je da u radnji miriše na pačuli i knjige imaju plastične i lepe korice u zemljanim tonovima nego da kupiš duplo jeftiniji, a neizmerno bolji prevod u nekom manje naočitom izdanju kod uličnog prodavca. A posle fazon pljujemo po konzumerizmu i narockim masama koje čitaju Marijanu Bačić Kiš. "Jao, užas, ja bila tamo, a nisu imali Mana!!!1"

Samo urbano, samo urbano.

Ne kapiram opšte nerazumevanje oko ove defke.

@Boboly, onokaoono ili štagod

Uopšte, brate/sestro nije bitno ko šta izdaje, gde i za koje pare. Ni od kakve važnosti nije to šta koji "zaposleni" ima u prstima jerbo je to njegova ( ai ne mora biti ) profesionalna odgovornost za smešnu sumu od plate koju "prima". Miris nara, mandarine i sl. u pomenutim knjižarama takođe. U defci se radi o tome ŠTA se izdaje i ŠTA se u današnjem, priznaćete, KONZUMERSKOM SVETU izdaje i forsira. Mene, presonalno, zabole baš ali ne vidim zaista razlog da na prilično apsurdan način sa tri naloga (?!) braniš nešto što odbranu i ne traži. Poenta je da su te knjige sranje i da teško kom "virtuelnom intelektualcu" nećeš dokazati suprotno.

A za Natnat jaaako grešiš, fatalna, ona je sve samo ne isprazna osoba iz tvog komentara:)

I batalite više priče. Defka je

odlicna, sit sam se ismejao,svaka cast autoru!:)

Pozzzz

Txe Prof

Brate jel moguće da citiraš pohvalu upućenu samom sebi

čovjek je fino zamolio da se definicija više ne spemuje. naravno da će citirati pohvalu sebi, neće valjda tvoje budalaštine.

izvini Profe ne znam šta mi bi. DEFKA JE DO JAJA I TI SI GENIJALAN AUTOR! POSTER DA ODABRANISXE!

свршавам *