Prijava
   

Brojčani odnos žena i muškaraca u Banja Luci

Banja Luka je poznata po izuzetno lijepim i uvijek dotjeranim curama. Dijelom zbog zaista lijepih i primjetnih djevojaka, a dijelom i zbog stradanja muškaraca u ratovima, naročito Drugom svjetskom ratu, nastala je urbana legenda po kojoj u Banjaluci na jednog muškarca dolazi sedam žena. Takođe, žene više šopinguju po gradu, dok muškarci ili su kući, il na poslu ili u kafani, pa se stvarno čini da ima više žena. Ovo ipak u početku niko nije shvatao ozbiljno dok sami Banjalučani nisu krenuli okolo da se hvale kako kod njih ima cura na izvoz. A i sami su u to počeli vjerovati posmatrajući panoe sa slikama maturanata iz Medicinske škole, jezičkog smjera Gimnazije, Ekonomske škole, ŠUP-a smjer ženski frizer i sl. Pri tome su postajali ćoravi od očiju kad se nađu pred panoom Elektro, Metalske i sličnih škola.
Da ne dužim priču, odnos 7:1 u korist žena je čista glupost. Zamislite samo da je tako! Ogromna većina stanovništva bi bile žene bez partnera. Možda je u poratnim godinama zaista postojao značajan višak žena, ali to može da bude 55% - 45% u vrh glave, a nikako ne 7:1. Jer i žene su stradale u ratu, itekako. Pogotovo Drugom svjetskom kad Ustaše nisu nikoga štedile. Kasnije se taj odnos vratio u normalu, jer se svugdje, pa i u Banjaluci rađa više muške nego ženske djece i to na 100 djevojčica rodi se 106 ili 107 dječaka. Pošto žene duže žive, a i manje su podložne bolesti, one tu prednost muškaraca kasnije prestignu. Današnji odnos žena i muškaraca u Banja Luci, prema najracionalnijim procjenama bi mogao biti otprilike 52% - 48% u korist žena. Sve ostalo je baljezganje.
Ovo ne bi trebalo da naruši reputaciju Banjalučkih cura, već da je popravi, jer što nečega manje ima to je više na cijeni.

Komentari

Ma ja tebi ne verujem! :p
Ovo je propaganda da ne dolazimo u Banja Luku. Želiš ih sve za sebe! Sebičnjaku jedan!!!

PS: Omakla ti se manja pravopisana greškau u prvoj rečenici:
"Banja Luka je poznata po izuzetno lijepim i uvijek dotjeranim curama."
Pravilno je:
"Beograd je poznat po izuzetno lijepim i uvijek dotjeranim curama."
:p

I Beograd i Banja Luka :-) A za Beograd sam se sam uvjerio, imam tamo rodbine, pa vrlo često navratim, i stvarno su vam ekstra ribe!

čisto matematički: nije tačno!!!
neko neće,neko ne može,neko ne ume,neko ne sme ,pa na mene dodje oko 28 žena!!!

@muerrrte - kralj xD

+ друже, али да то "поправља репутацију" овдашњих цура.. Тешко је њихову репутацију поправити. Али ипак, лакташанке не може нико да престигне у лошем.