Prijava
   

Čamotinja

Nezgodno psihičko stanje. Sedimo u sobi, razmišljamo, preturamo po mislima svakakve stvari. Nemamo snage ni za šta, kao da je sve tako teško. I sve nam deluje besmisleno, bezvredno. Da bilo šta učinimo, nemamo volje. Samo tupo posmatramo zidove oko nas. Ovo osećanje često biva prouzrokovano neuspehom i razočaranošću u život.

Sobu delimično obasjava treperavo svetlo dogorele sveće. Za klimavim i prašnjavim stolom sedi čovek držeći sićušnu čašicu u ruci. Ispred njega nalazi se dopola puna flaša rakije, okrnjena pepeljara i duvan. Dim koji izbija iz cigarete nadvio se iznad njegove proćelave glave kao oblak. Pogled mu je prazan, oči crvene, a usta obložena gustom bradom razjapena.
Razmišlja o svemu što mu je se dogodilo. Pre nekoliko godina žena ga je ostavila zajedno sa decom. Reče mu da nije pogodan za njih, da ne može da ih izdržava sve. Pre neki dan su mu isključili struju, jer nije imao da plati. Danas je dobio otkaz. Šef se drekenjao na njega i u njemu je nešto kvrcnulo tako da ga je isprebijao. A sada, sedi u praznoj sobi sam i tugu davi u alkoholu.
Šta mu preostaje? Izgubio je sve. Ovi gluvi zidovi polako počinju da ga stežu. Iz pantalona vadi revolver. Pretura ga iz ruke u ruku. Oseća hladan čelik. Kako bi bilo da se ubije? Patnja, bol, jad, čemer, muka, sve bi nestalo. Sramota i bruka koju je nabacio na sebe isto. Prislanja polako cev na čelo i uzdiše. Prolaze trenuci....
Odjednom kao iznemogao spušta pištolj na pod i uz blagi osmeh reče: „ Ah kučko, imamo ja i ti još da se igramo!“.

Komentari

Uh, čovječe, kakav primjer.
I velika pohvala zbog pravilno napisanih navodnika. :)
+

Druga definicija i ovo si napisao? Nemam reči. Prva ti je takođe odlična, neke stvari bih tamo lično doradio, ali ova ti je savršena. Primer je k'o kraj savršene knjige.

„ Ah kučko, imamo ja i ti još da se igramo!“.

Mislim da ovu rečenicu nikada u životu neću zaboraviti. Ako nema ništa protiv, u skorijoj budućnosti bih od ovoga napisao definiciju.

Dobio si i praćenje jer očekujem mnogo od tebe. :D

Jebote, ovo je odlično +

Imaš pratnju i od mene

Stvarno odlično. +

Ovo je jače od mene.

Iz pantalona vadi revolver

:)

Примјер поетски написан
+

Au jbt kao odlomak iz knjige da sam čitao, primer vrhunski napisan +++
Svaka čast!