Prijava
   

Da mogu vratiti vreme...

Kukanje za nepromenljivom prošlošću, očajni vapaj ljudskog bića koji obeležava trenutak u kome shvatiš da je moglo biti mnogo dugačije da si, kad je to bilo moguće, bio malo manji kreten. Situacija u kojoj se kiselo osmehneš, svestan da si za svoje idiotske postupke kriv samo ti i niko više, te ovoga puta ne dozvoljavaš sebi da razloge neuspeha tražiš u nečemu drugom, kao što si to do sad radio, počevši od prvog odlaska u igraonu kad si psovao tastaturu jer su te urokali posle jedva celog minuta na kanteru, ne želeći da se pomiriš sa sopstvenim neznanjem.

Tako pomisliš da je ipak trebalo da poslušaš matorce, odeš u Kamenicu da učiš za pandura, imaš posle srednje siguran posao i da ti cvile jaja, a ne da zapinješ oko odlaska na Akademiju likovnih umetnosti jer lepo crtaš, posle čega čekaš aktuelnog profu da ode u penziju, kako bi sutradan gubio živce oko dvadeset i kusur idiota koji nisu poneli blok peticu.
Tako isto shvatiš da je prema bivšoj curi trebalo da budeš malo drugačiji. Malo manje ljubomorno pseto i tvrdoglavi konj koji je bio u tripu da će po svaku cenu promeniti njene navike koje ti nisu bile po volji, umesto da zažmuriš i budeš zadovoljan jer je imaš. Shvatiš onog trenutka kad je vidiš sa drugim, nakon čega ti tokom prijateljskog razgovora kaže da joj pruža ono što ti nisi.

Sve bi to promenio da možeš vratiti vreme, ali kurac, jer čarobnjaci koji će te poslati u prošlost pomoću prepeličinog jajeta ne postoje.

Sediš, cirkaš pivo, vadiš poslednju pljugu iz pakle i misliš da ćeš ubuduće o svojim postupcima par puta da razmisliš pre nego što napraviš potez. Bar se nadaš...

Komentari

Odlično Ajvare. +

Ајвар мало попио па одлучио да напише нешто овако...

Sviđa mi se iako nisam popio. Da jesam, možda bih sek'o vene.

е вала нис' једини који је попио и написао нешто +

+++++ U traganju za izgubljenim vremenom

Veoma dobra defka: odlično napisana, lepo podeljena, sa i više nego jasnom porukom. Sad, teško je ne primetiti jednu malu, malecku notu patetike, koja vreba "iza ugla", ali baš zbog toga je defka toliko dobra, jer većina ljudi voli da pusti suzu (ili da seče vene, pu pu - bože me sačuvaj) na prozu "lakih nota".

Plusirano, omiljenovano i štiklirano!

Svaka ti dala Ajvar :D Od mene matematički znak i nebesko telo :D

Плусовано по изласку, честитке сада! Свака част!

s' ortacima sedim i ispijam piva,i kao da me nista nije briga...
+++++++++++++++++
amin i jasta i *

Nemoguće je izbeći malu dozu patetike prilikom pisanja na ovakve teme, tako od mene imaš samo reči hvale.

Седиш, циркаш пиво, вадиш последњу пљугу из пакле и мислиш да ћеш убудуће о својим поступцима пар пута да размислиш пре него што направиш потез. Бар се надаш...

Све би нешто промишљали, мудровали а ја би опет исто урадио па да му јебеш матер. Добра +

Predobra + ko kuca ! Ali uvek napravis glupost, i zapamtite ljudi, nikad ali nikad nemojte muvati ribu kad se mrtvi pijani, nego kad se malo pribraniji, i nikad pijani nemojte ulaziti na fejs..
Eto jedan savet koji ce vam sigurno koristiti ! :)

Риха Дисидент

Седиш, циркаш пиво, вадиш последњу пљугу из пакле и мислиш да ћеш убудуће о својим поступцима пар пута да размислиш пре него што направиш потез. Бар се надаш...

Све би нешто промишљали, мудровали а ја би опет исто урадио па да му јебеш матер. Добра +

svi bi tako uradili ali...

Odlično napisano i kao što napusah na prethodnih nekoliko njegovih defki, Ajvar odlično piše. Tačnije odavno ga već smatram ozbiljnim autorom, tako da, kada god zakači naslovnu, to je opravdano debelo.
+

Svaka čast Ajvare, ti izgleda i ne moraš da budeš potpuno trezan za pisanje :)

Не ваља ти ово, Циклоне. Упропастићеш нам Ајвара, почеће сад често да цирка да би пис'о овако боговски. :Д +

Jedna od najboljih koju sam pročitao, bar trenutno imam takav dojam ++++++++++++

Е, другари, хвала вам!

Ајвар мало попио па одлучио да напише нешто овако...

Ако овако пишеш кад си пијан, немој никад да се трезниш. Свака част! + и * од мене.

А добро, није баш да сам био пијан, онако само видно под дејством зајечарског пива.

Схватиш оног тренутка кад је видиш са другим, након чега ти током пријатељског разговора каже да јој пружа оно што ти ниси.

пу све ти јебем +++

Седиш, циркаш пиво, вадиш последњу пљугу из пакле и мислиш да ћеш убудуће о својим поступцима пар пута да размислиш пре него што направиш потез. Бар се надаш...

ијаооооо ★

Браво, Ајварчино... Фино си све ово извео, Циклонштина приметио, тако да - све похвале и честитке.

Pa kad pijes zajecarac, to je to ne moze da prodje bez + i zvezde :D
Defka izuva!

Ajvare, dobro si ovo odradio, na tolerantnom nivou patetike, koja je nekad i veoma bitna, lepo sročeno, sve u svemu - zaslužena naslovna!

krades zanat, m? :)
odlicno si odradio, da ne kenjam previse.
+++

А мора мало...

ispravljam onaj nusmi zvezdicom, ako praštaš... tek sad sam pročitao kekeke

pa realno tako je :)

Baš mi se dopada!!

+++++++++++++++++++ #

Opaaaaaaaaaa +++++++++++

Čestitke Pinđur, zasluženo kiti naslov, a mogu zo još mnoge tvoje.
+++