Prijava
   

Džentlmenski priručnik

Biti džentlmen znači biti istinski muškarac, biti Pravi Džentlmen, doći do određenog nivoa ponašanja i življenja koji podrazumeva integritet i zasluženo poštovanje. Nešto čemu bi svaki primerak mužjaka koji je prestao da sisa palac i otarasio se edipovskih želja da sisa kevu trebalo da teži.

Posebno kod nas na Balkanu. A još posebnije zbog postojanja ruralnog mita o Balkancu kao mačo Tarzanu, jebaču i "frajeru", koji inače ne postoji. Ako igde ima manje mačo muškaraca onda je to u našim krajevima, stoga balkanci kao stereotip uopšte i ne postoje. Fejk iskarikirani šovinizam sa primesama pičkopaćeništva se ne računa u mačizam.

Džentlmen nije gospodin, gospodin može da bude svako ko iskešira dovoljno za Hugo Bos odelo ili je spreman da proda bubreg ne bi li mu italijan fegetlija po meri sašio sako i upario kravatu sa gaćama. Da su gospoda džentlmeni, imali bi punu skupštinu istih, ali nažalost ako bi smo skupštinu nazivali po tome ko u njoj obitava, mogli bi komotno da je zovemo i štala.

Pravi džentlmen mora da bude oličenje ravnoteže u svemu. Da balansira na desnoj nozi dok levom šutira kretena u dupe, u jednoj ruci da ima knjigu dok drugom pokazuje srednji prst sistemu, jednim okom da gleda napred a drugim da merka konobaricu. Mora da bude svestrana osoba, sposobna za sve ali ne i spremna na sve. To razlikuje dileju koja pokušava da probije glavom zid od džentlmena koji zaobiđe zid, uzme pneumatski čekić, sruši ga a onda se vrati i pregazi preko njega. Džentlmen u životu radi ono što voli ali time ne ugrožava druge, ne smeta i ne smara o tome. Veoma je važno ne biti smarač, ne dosađivati svojim stavovima kada niko nije pitao za njih, ne drobiti uvek o istim temama i ne siliti sa duhovitošću. To je odlika Pravog i tu se dobro ocrtava ona ravnoteža što sam je spomenuo. Biti nametljiv kada treba ali ne stalno, imati smisla za ofanzivu i defanzivu, taktičnost je džentlmenska vrlina.

Još par stvari moram da spomenen u vezi džentlmenovanja, jedna je veoma važna, a to su žene. Istinski Pravi poštuje žene, tu se razlikuje od Balkanca koji je i dalje zaljubljen u svoju mamu jer ona zna da ujutru voli prženice sa babinim džemom i kafu sa jednom i po kašičicom šećera i najradije bi se oženio mamom ili ženom koja je podobro emulira. Dakle, poštovanje prema ženama je osnova odnosa sa njima. I da se ne shvati pogrešno, da naglasim, poštovanje a ne lizanje dupeta radi dobijanja pristupa međunožju suprotnog pola.
Da bi neko bio Pravi Džentlmen, mora, nažalost tako je, da ima samo jednu ženu. Zašto? To je jednostavno pitanje sa komplikovanim odgovorom. Da bi se razlikovao od ostatka muške populacije i da bi ostao koncentrisan na važne stvari ne sme da landara k'o muda za veprom. Od toga boli glava, nije higijenski a nema ni smisla. Koncentracija je važna jer se tako fokus prenosi na druge važne stvari u životu, a to žena može da postigne sa Pravim. A i super su žene, ponekada daju smisla besmislu, ponekada oduzimaju smisao svemu ali zato uvek, uvek prijaju.

I zadnja stvar u ionako predugačkoj besedi je poštovanje. Poštovanje ne kao usađen refleks učtivosti koji besmisleno podseća na nekadašnje ideale i obrasce ponašanja već poštovanje kao odraz zdravog razuma i kulture. Da dam jedan banalan primer: Uđeš u GSP, sedneš, do tebe dva starca drve o tome kako je omladina iskvarena, drogira se i generalno kurcu ne vredi, onda te jedan od njih pogleda "ustaj konju, ja sam četresšeste bio na radnoj akciji" pogledom. E sada, takvoj bagri ne treba ustati da mu život ovisi o tome, nije lepo biti fin prema debilima koji te bez upoznavanja okarakterišu loše, besmisleno je i nimalo logično. Po meni, ne bi bilo kulturno ustati takvom čoveku jer reakcija na nekulturu treba da bude sam još veća nekultura, bahatost a ni fizičko nasilje ne bi bilo na odmet. Što opet dovodi do jednog obrasca kojim bi džentlmen trebalo da se vodi. Ko tebe kamenom ti njega nikako hlebom nego pištoljom ili bombom. Ne oko za oko nego glava za jednu dlaku sa dupeta. I po meni, to je skroz ispravno i pošteno. A treba da funkcioniše i u drugom pravcu, ko tebi džak oraha, ti njemu dva džaka oraha dogodine kada tvoj orah rodi. Džentlmen je bolji prema onima koji su dobri prema njemu i gori prema onima koji su loši prema njemu.

Toliko.

Komentari

Ovo je jedndo od najboljih objašnjavanja ikad! Ali, ikad.
Plus i omiljeno!!

Objasnio si sa ovim za vek i vekova šta je džentlmen. Bravo! :) ++

moglo je malo krace,al i ovako je do jaja! +

http://www.youtube.com/watch?v=oHg6SJYHJHAI0

zadnji deo o postovanju posebno postujem.

:О.......................

E jesi ga napis`o :) + i od mene a i Patrik za sve djentlemene :D

Nikada, ali nikada ne bih pomislio da si ti ovo pisao. Skroz drugi stil od onoga na koji sam navikao. Oplodio si defku na jedan skroz drugi način.
Imaš omilj i od mene.

Човече, како си овим ојебао, не могу да верујем! Овде звезда одма'!

Јес добра, одлична!
+++

Israo si se ko foka sa prolivom. Imaš plus ako ne zaboravim.

Хвала :) кукао си без разлога

Само праве џентлмене не мрзи да прочитају ову дојајну дефиницију. Више пута! Свака част!

хвала дојчемарке :)

Jebote pročitam defku, odmah ću da je omiljenujem što sam i planirao, razmišljam kako je dobro napisana i koknem minus lololo
koi sam konj.
Svakako omilj*

Vidi ti pacovaa, opa!
+

Odavno ocenjeno, kobjasn.

Omiljena odavno, Covpa najbolji autor!

I omiljeno, zaboravih da kažem

Svaka ti dala! +++++

Napisano baš onako sa mjerom. Džentlmenski. +

Lepo objašnjeno, omiljena

Прочито сам.

YeahBatch

Прочито сам.

I ja.
:+D, da ne kenjam o pojedinim greščicama koje su se potkrale, reći ću samo da se definitivno potvrđuje floskula:"Svi džentlmeni su umrli."

Пацов родијо!

У ствари, не може тако, мора
ПАЦОВ ОКОТИЈО!!!

+, lepo napisano, mada sam ocekivao humor kad sam video ko je napisao

Svi džentlmenu umrli? Ne slažem se! Evo, ja sam nežan čovek, recimo.

Ne znam što neki kažu da nisu prepoznali autora i da im je čudno što nema humora u defki, pa Covpa ima baš dosta ovako ozbiljnijih i odličnih defki. Sjajan autor.

*+, debeli brate,
zakljucak je odlican, postovanje je veoma bitno, prvo prema sebi, a posle prema drugima i + nema nista gore nego kad neki deda/baba hoce da prodje kroz tebe u gradskom bez ikakvog kulturno/saljivog "ajd pomeri se da baba smesti kosti" vec samo guraju. pa jebem ti mater matoru nekulturnu, sta me boli patka sto si utukao/la 100 godina kad nemas postovanja, imas tamo "miran san" limuzinu pa idi provozaj se posledni put do vecnih lovista!

Ово што сам прочитао значи да дефиниција ваља и да се нисам сморио после првог пасуса. Иначе не читам ништа, али ову сам морао.

Reservoir dog
:+D, da ne kenjam o pojedinim greščicama koje su se potkrale, reći ću samo da se definitivno potvrđuje floskula:"Svi džentlmeni su umrli."

дакле обојица смо се брецнули негде при крају, код пиштоља :)
одличан ти је ово приручник, пацове, некако ми не иде уз тебе (не џентлменство, него овакво писање, лолчић), али ми се допадају ставови.

Kladim se da Debeli Pacov ponekad uveče, kada je sam, umije i da zaplače

Pacove, hvala ti do neba, do danas nisam znao kako sebi da objasnim sebe, posle ove tvoje definicije najzad shvatam da sam u stvari džentlmen!!!
+++

alal tebi patak za ovo + und *

Pacove, hvala ti do neba, do danas nisam znao kako sebi da objasnim sebe, posle ove tvoje definicije najzad shvatam da sam u stvari džentlmen!!!

Иста ствар! Пацове, писаније је опрало!

Али ово

Фејк искарикирани шовинизам са примесама пичкопаћеништва се не рачуна у мачизам.

је архилол!

vjerovatno najbolja definicija koju sam procitao na ovom sajtu

Sranje. Ni veliki humanitarista kao što je Sergej Ćetković ne bi mogao dati plus na ovo

Esencija besede:
Прави џентлмен мора да буде оличење равнотеже у свему.

Svaka čast.
+

Парцове, потрудио си се. +

Наклон мајсторе :клап клап:

Ala sam ja, očigledno, srećna žena :DDD

zaista svaka čast!

A gde je pečat? +

Kakve sam ja stereotipe i predrasude imao o Covpi, to je strašno. Skidam kapu, da ne kažem gospodine, džentlmenu. + i *, baš zasluženo na naslovnoj.

Cavo, alal ti kurac *

hitno pozvati izdavače da ovo ture u čitanke
+++

Malo radikalno, ali dobro... +

covpa, plus na veresiju, pa posle čitam

Meni se vise svidja ono Stingovo "It takes a man to suffer ignorance and smile", nego da ja gadjam bombama i pistoljima onoga ko mene kamenom.

Дао плус, прочитаћу некад

``Пиштољом``... Омиљено! ``не сме да ландара к'о муда за вепром``... због ликова као што си ти треба под хитно увести систем додатног бодовања подпровала у дефиницијама. Јбг, мало је један плус...

Е и пацову, дужан си једну квалитетну дефиницју на израз ФЕГЕТЛИЈА. под хитно!

Од мене плус и звезда и наклон.

Postoji jedan problem u vezi ove definicije - preopširna je da bi mogao da je istetoviraš ljudima na ledja a da i dale bude čitka ;)

covpa, plus na veresiju, pa posle čitam

...pročitao! I evo i zvečku da lupim!

Odlično!!!
Samo mislim da se ovo više odnosi na prave mačo tipove nego na džentlmene.

Suv ti lebac jebem, svaka čast! Na ovo ni pečat ne treba! Poomiljeno, što neko reče posebno zbog onog dela o poštovanju. Nema dalje.

Al' si se isro u defki svaka cast +

Priznaj, ko ti je ovo napisao, a? Bolje ti je priznaj, jer mi znamo ko je!+++

Odličan hejt. Volim odličan hejt. Bravo!

Čitam i mislim se 'jebote ovo je neko opasno žensko pisalo', pogledam ispod ko je pa nastavim 'jebote ovo je opasan trol'. Pacove, pacove, šta ostade od 'nakog preldžije, da se tako šovinistički izrazim.

Pacov se zaljubio.

Tolko puno stvari ovde ima za citiranje, da me mrzi da ih iscitiram sve. + i fav za sva vremena.

Melkijades

Postoji jedan problem u vezi ove definicije - preopširna je da bi mogao da je istetoviraš ljudima na ledja a da i dale bude čitka ;)

Ma može da stane onom "Балканцу као мачо Тарзану, јебачу и "фрајеру"" iz definicije i sve da bude čitka, al jebi ga, ne postoje kao ni trogloditi (mada trogloditi se pojavili u skupštini). LM, kapa dole i od mene debeli.

+, * ! "Џентлмен је бољи према онима који су добри према њему и гори према онима који су лоши према њему."

Šta reći .. izdominirao si nema šta !!
Ne mogu reći da mi se neki dio sviđa više, sve je na mjestu !!

I napomenu me Kolfild ..
http://www.youtube.com/watch?v=d27gTrPPAyk

:D
* i +

Сваки пасус објаснио један део животне филозофије. Шта више рећи кад је све битно написано горе?
Плус, омиљена, повремено цитирање у најави.

Толико.

Последњи пасус фејлује по мом мишљењу, ал' интересантно је штиво овако свеукупно гледано и нагласио си "по мени", тако да може плус. +

Dok sam čitao bio sam uvjeren da je ovo pisala neka gimnazijalka.

Srce moje raspisano.
+

Svaka čast za ovo :D

Reknimo da je ovo opisan Brajan Feri i da zaključimo diskusiju!

Čitam ovo dok ne naučim napamet. Dok sam čitao, mislio sam da sam bipolaran i da taj drugi piše ovde dok ja mislim da spavam. Potpuna identifikacija, naročito deo s poštovanjem.

Zbog ovoga sam se ulogovao, da bih lupio + !!! Sjajno!

Nisam je za DŽ čitala- odlična, bravo!

Ovo svaka kuća treba da ima!

japanca treba prvo svaka kuća dima!!!

Aleksandra dima mlađeg

Navareni Panćera bi uz plastikaner Zaječarca bacio bolji kobjasn dok jedva uspeva da komiran održi balans na naslonu klupice u parku. Verovatno bi mu pošlo za rukom i da isfristajluje dotični u stihu, jer nadmašiti ovakav feces zaista nije greda. Potpisujem da se pacov danas stidi ovoga

Na stranu to što je ovo prenejebački i prenerealno i tek mestimično istinito.. jbg

Haha, i naravno kome bi se drugom svidelo i ko bi drugi odabrao do Ciklon, gospodar svih nelorda interneta, kralj teorije i apsolutni gubitnik svake praktične igre. Nadam se samo da je za ove 4 godine uspeo da nauči da se ponaša

Прочитах и дефку и коментаре. + ;)