Prijava

kakva tema!
tek sad je vidim.

Магија спада у контролисање енергијама, као било шта друго. Као што сам ти већ рекла Жњи, термини црна и бела магија су неадекватни, јер све је то подједнако примитивно и опасно. Поред енергије Сунца, електричне енергије и других, постоји извесна биоенергија, акумулирана у живим бићима. Ако смо и сами изграђени од атома који поседују разне енергије, нпр. енергију јонизације, зашто и ми не би поседовали неку комплекснију енергију која једини те од којих смо изграђени?

Магијом се не треба бавити не зато што она не постоји, или је глупост, како лаици наводе, већ зато што је опасна и сувише смо мизерни за контролу толике количине енергије.

Што се тиче којекаквих ножица, длачица и сличних рожнатих творевина, моје мишљење је да то има симболичну сврху. Човеку је лакше да усмери енергију и мисли на нешто, када то нешто визализује, а поготово ако је то опипљиво. Ето колико је то примитивно и духовно неконтролисано, кад се ниједан магијски ритуал не одвија без материјалних помагала.

To je to!
milice, sve pohvale za ovaj post.

Pohvale za temu.
Ni u šta od crne magije, duhova i proroka ne verujem. Većeg skeptika od sebe još nisam sreo i svemu tražim neko racionalno objašnjenje. Međutim, imao sam par slučajeva koje ne mogu baš da objasnim.
Na primer, kad mi je majka poginula, to veče sam celu noć u hodniku čuo njene korake (a ljude maltene bolje poznajem po koraku i načinu hoda nego po licu:) ), i bio sam siguran da je to ona. Siguran sam da nisam sanjao jer sam celu noć bio budan i siguran sam da nije bio neko drugi, jer nikog i nije bilo u kući. Racionalno objašnjenje tome još ne znam, ali ga sigurno ima.
Predvideo sam smrt nekoliko ljudi, znao sam da će da umru dok sam pričao sa njima. Osećaj kao kad provališ da te neko laže dok pričaš s njim....ne znam, teško ga je opisati. Nisam im ništa rekao jer ne znam kako bi im objasnio kad i sam mislim da je to glupost, slučajnost ili nešto treće.
Neko je spomenuo nešto oko čitanja misli. Najozbiljnije mogu da pogodim koji je broj neko zamislio i u 9/10 slučajeva ne pogrešim. Kako? Nemam blage veze, ali i tu ima neko objašnjenje(oni koji umeju da računaju verovatnoće, kombinacije, permutacije, šta-već iz matematike verovatno bolje znaju da objasne)
Ponovo napominjem da sam veliki skeptik prema svim tim stvarima, da SVEMU postoji logičan, racionalan, prost odgovor, samo ga treba potražiti.

Ima jedan mnogo prost i racionalan odgovor:

Ne moz za sve da se oslonis na racio. Uvek ces jednim svojim, ljudskijim delom biti iracionalan :).

Da, znam, ali se ,,borim'' protiv tog ,,poriva'' da budem iracionalan, jer teško da će iracionalno odvesti do nekog odgovora. :)

Ne bi verovao, ali vodi. Pricao mi jedan lik u snu da je tako :).

U sto sam se dobro setio sad: nije to ta tema, ali jednom sam sanjao da razgovaram sa Moriheijem Ueshibom, osnivacem aikidoa. A jedno godinu dana pre toga sam imao period kada sam mastao o tome da sanjam tako neke snove u kojima razgovaram sa mudrim likovima iz proslosti. I ja ga pitao nesto ne preterano pametno, a on ce meni: "Kada sam dosao, nisam ni znao da cu razgovarati sa nekim tako starim!"
Ja ga kao gledam i kazem:" Ali sensei, ja imam 18 godina."
A on me pogleda onako znalacki, kao da oce da kaze "Znaaaas ti dooobro na sta sam ja mislio."

xD

Ja znam fazon sa krilom slepog misa,za pravljenje narukvice za srecu(ljubav,skola),usivanje dlake u odecu,ono sa kafom...i najgore je to sto stvari stvarno deluju.Ja sam jednom pravila tu narukvicu pre 3,4 godine da se neki decko izlozi na mene,i ona mi je pukla(valjda nije bilo sudjeno,sta ga znam),a ovo ostalo nisam probala niti cu,al cula sam da stvarno deluje,ima dosta primera.

Crna magija...vracanje,bajanje i te gluposti...Ako je neko zainteresovan za to,preporucujem knjigu od Lava Gersmana.(belog maga)kako on sebe naziva.. Ja sam procitala jednu njegovu knjigu ``svet magije`` inace ima vise knjiga.Iskreno ne znam sta da mislim o ovome ,ne znam dal verujem ili ne,ali toliko cudnih stvari ima koje ne mogu da objasnim...uglavnom naslusala sam se dosta takvih prica o vestcama i vracanju.Cak sam cula da je vlaska magija najjaca magija.Sto se tice snova... i ja sam pre imala dosta cudnih snova koje i dan danas ne kapiram. Ali evo jedan san...Sanjala sam da se jedna zena porodila i dobila sina,ja tu zenu slabo poznajem i ne vidjam je cesto,vise znam njenu sestru,bas taj dan kad sam to sanjala naisla je njena sestra i ja je pitam sta ima..itd. kad ona ni 5 ni 6,a porodila mi se setra dobila sina.Ja sam stajala ukopana i pocela da se tresem od straha . Ex, to je jedno moje iskustvo koje ne znam kako da proformulisem,dal je slucajnost ili nesto vise... ;)

Nemoj da ga preformulišavaš, stavi ga u zamrzivač. Ajmo s malo neprskanog seksizma: najčešće žene veruju u crnu magiju i ostala sujeverna sranja, najbolji indikator za to su horoskopi - ribe mnogo smaraju s horoskopom. Ne znam da li je to zato što slabo čitaju i retko postaju revolucionarne naučnikinje i mudrakinje ili zato što su prirodom obdarene za duboko relogiozno osećanje povezanosti s univerzumom

Pa vi ne verujete,al zato vi ste ti koji bivate uhvaceni od strane crne magije.Sto bi muskarac podmetao devojci nesto da se ona uda za njega?'oce boli ga uvo.A zena vec...I tako vi podlegnete,a niste ni sumnjali u to.:)

Mi bivamo uvaćeni zato što smo laki na vaše međunožje, ne treba vam crna mađija da bi nas omađijale, al vi to slabo kapirate. Dovoljno je samo da zavodljivo prekrstite noge ili da nasmešite brk i toliko nam beše. Mi imamo religiozan odnos prema vagini, ona je naše božanstvo a vi ste njene predstavnice, sveštena lica takoreći. Tako da ako muškarac nanjuši permanentni izvor vaginetine on će od leba da se odrekne samo da zadrži to što ima. Kad bolje razmislim, možda to i jeste crna magija, da se tera u tri lepe pizde materine

А за хоџе сам чуо да ако ти они баце неку клетву, да си га угасио, не могу ни Власи да те извуку...тако ја чуо..

Зајебани су то играчи...

Pa ko kaze da vi necete dobiti tu dragocenost,ali fora je sto cete biti ozenjeni papucari.:)

ehhhhhh, šta sve prosečan muškarac ne bi podneo za malo redovnog seksa...

Ne znam sta da da ti kazem,jes zajebano.:)

Еј, не тролујте по овако кул теми.
Лав Гершман је будалетина, не читајте и не уздајте се много у његово писаније.
Ја вам предлажем да све око чега сте скептични испробате сами. Нико не може да вам интерпретира нешто као што то можете сами. Не постоје истомишљеници, не постоје људи који гледају на свет истим очима. Осим ако су им баш оба стаклена ока од истог произвођача.

Ja bih voleo da neka riba isproba na meni malo crne magije ili možda roze. Misim, taki su me ljubavni jadi spopali, da ne bih imao ništa protiv...

Пробај с мастурбацијом и порно сајтовима, батали вукајлију.

Ma vidis da covek hoce ljubav,zasitio se monitora i desnice.

Па видим, зато му и кажем. Мани се мастурбације на вукајлију!

Milice mlogo si slatka. Razmišljam da ti pustim neku high tech rečenicu da te iščašim iz mozga al blokirao sam načisto, iščašila si me iz mozga sa tvojim brkovima