Prijava

samo da kazem da je clannad odlicna serija

Gledala sam tu svašta.
Ove stvari su se meni stvarno svidele:
1. Death Note
2. Monster (obavezno pogledajte, priča je super sa fantastičnim obrtom na kraju)
3. Ghost in the Shell
4. Ergo Proxy (mada su mi preterali sa tragedijom na kraju, majko mila, ali dobar je, mislim da će se Rejvenka oduševiti)
5. Dragon Ball
6. Dragon Ball Z (do Buu sage)
7. Code Geass
8. Vampire Knight (don't hate me)
9. Trinity Blood ♥
10. Hellsing (mada nisam toooliko bila oduševljena kao svi)

Onda volim i ove lajt komedije, koje su tu da te opuste maksimalno.
-Antique Bakery (mnogo je slatko, mislim i ovako, a i puno je kolača i svakakvih recepata)
-He is my master
-Baka to Test
-Hetalia
-Non Non Biyori (ovo je preslatko i jako opušta)
-Umineko no Naku Koro ni (horor)
Ima tu još, al' ne mogu sad baš na prvu ruku da se prisećam.

Da, bila je neka serija Triton, mislim da se zvala kada sam ja bila mala. Mnoooogo dobra stvar, ali ne znam kako se zove na japanskom, baš bih htela ponovo da pogledam.

Saće krenem Elfen Lied, pa da vidimo.

Od filmova:
-Hanasaku Iroha: Home Sweet Home (mnogo je lep filmčić, oduševila sam se)
-Mijazakijevo sve, ako ništa drugo bar da se uživa u animaciji, Mononoke pod broj jedan, mada i Totoro je predivan kao i Howl's moving castle, Spirited Away, nisu loši ni Ponyo i Castle in the sky, i Kiki's Delivery Service.

Pisaću još ako se setim, mada više volim preporuke da sebi skratim vreme tražeći šta da gledam. Ako imate nešto slatko i veselo ili pak na foru Ergo Proxy, preporučite mi.

10. Hellsing (mada nisam toooliko bila oduševljena kao svi)

Helsing ili Helsing Ultimate?
Helsing klasični je 6/10 u najboljem slučaju. Ultimejt je 9/10 jer ima duplo bolju animaciju i priča je mnogo bolje odrađena iako su u suštini isti anime samo je ultimejt nešto kao rimejk i još je izlazio u formatu OVA-e, tj. epizode su po 40 minuta ako se dobro sjećam.

-Umineko no Naku Koro ni (horor)

Ne gledaj anime nego čitaj vizuelnu novelu. Ništa nećeš skapirati u anime jer su izostavili pola bitnih stvari a nije ni sigurno oće li biti druge sezone.
EDIT: Sad vidim da si već gledal. Ništa onda, ali ako ti se baš svidio skini sa fuwanovel "Umineko no naku koro ni Chiru" (epizode od 5-8 vizuelne novele đe ide priča do kraja)

Elfen Lied

Dobar je. Mislim da je ironičnom omiljeni, mada ja od tih slešera preferiram ipak Higuraši (ako ti se sviđeo umineko vjerovatno će i higuraši jer je isti lik pisao vizuelnu novelu, tj. u slučaju anime scenario)

Ako imate nešto slatko i veselo ili pak na foru Ergo Proxy, preporučite mi.

pre 5 minuta

Slatko i veselo: Bilo šta što je rađeno po Key-ovim vizuelnim novelama, znači Clannad (mada je druga sezona mnogo depresivna ali ima prefantastičan kraj ali ipak je vizuelna novela 30 puta bolja iako je sam Clannad kao anime bar u top 10 svih vremena), Little Busters, Kanon (mada kakon je više slatko i depresivno nego slatko i veselo). Van "Keyovih anime" da se uklapaju u taj opis imaš Melancholy of Haruhi Suzumiya (poznat još i kao anime sa najsmaračkijom fanbazom), onda ako ti ne smetaju lezbe možeš da probaš Strawbery Panic!.
Ima još tona takvih samo sad dok se sjetim jebi ga.

Na foru Ergo Proxy: Ne znam je li misliš na foru da bude taj setting ili je dovoljno da priča ima neki mračniji ton je li.
Ako misliš da ima taj neki sci-fi fazon onda možeš da probaš Texhnolyze , Cowboy Bebop, neki od Gundama, Legend of Galactic Heroes.
Stein; Gate ti je isto nekako sci-fi i mislim da se najbolje uklapa u to što tražiš. Inače najbolji anime svih vremena po mom mišljenju (mada je opet vizuelna novela bolja, jelte lol). Svako kome sam predlagao se oduševio iako su većinom u startu batalili poslije treće epizode jer ih je smorio pa se vrnuli da nastave da gledaju na moje insistiranje. Ne bih ništa da spojlujem ali neđe oko 13. epizode ima najbolji obrt koji sam vidio u bilo kojoj industriji.

Kao Ergo sa takvom mračnom postavom.

Kad pogledam Elfen, onda ću videti Melancholy of Haruhi Suzumiya i Strawbery Panic!, mada ne odmah. Fala, Pazl, možda te posle ovih budem smarala još malo za preporuke, ako nije problem, ali sve u svoje vreme.

Onda taman neđe kasnije mo'š stein;gate jer ima baš mračnu atmosferu u drugom dijelu serije a ima i neki... sivkast (loš opis jbg) artwork (S;G je fokusiran na putovanje kroz vrijeme a ima na svakom koraku 4chan i futaba referenci, počev od memeova pa do Johna Titora ali sve preko bi bilo spoiler).

Sličan fazon je Chaos;Head jer isto rađen po nitroplusovoj vizuelnoj noveli ka S;G a oni baš imaju taj imageboard fanservice, mada je anime obrada dosta slabija jer su sjebali zaplet izostaviviši neke stvari a inače je dosta mračna priča isto.

Što se tiče tih najmračnijih, to bi definitivno bili Kara no Shoujo i Swan Song, doduše KnS anime obrada je ispala samo izgovor za hentai a Swan Song sumnjam da će u skorije vrijeme da prave obradu jer na svakih 5 minuta nekome završi sjekira u glavi ili se desi neki morbidan tripli penetrejšn da ne pričam koliko je depresivan.

Pitaj slobodno ako što treba još. Ono, kada ne napušavam ljude volim da provodim slobodno vrijeme u mlaćenju o azijaštinama i tripoznim stvarima.

Dobar je. Mislim da je ironičnom omiljeni

Sad videh ovo. Nije sad da je ne znam šta ali skroz pristojan anime, dobar kraj plus muzika je po mom ukusu. Vidim spominjete S;G, definitivno anime koji treba odgledati, baš vredi.

Bleach-Omiljena Manga-Anime za vazda prolly i to samo zbog Zangecua brata ludoga kada ufati da baca lekcije Ichigu a ovaj ga kao slusa

sad dolje idu prebijesne preporuke

Baccano-''Baccano! (バッカーノ! Baccano!?, Italian for "racket" or "ruckus", Italian pronunciation: bakˈkaːno) is a Japanese light novel series written by Ryohgo Narita and illustrated by Katsumi Enami. The series, often told from multiple points of view, is mostly set within a fictional United States during various time periods, most notably the Prohibition era. It focuses on various people, including alchemists, thieves, thugs, Mafiosi and Camorristi, who are unconnected to one another. After an immortality elixir is recreated in 1930 Manhattan, the characters begin to cross paths, setting off events that spiral further and further out of control.''-Viki brat pa moze li jace od bakana nemre nikako sig znaci citav anime me odusevljava mjesto radnje desavanja likovi top topova ostroga vas a zadnje 4 epizode pa to je nevera nevera ostroga mi

Durarara!!-Radio je isto lik sto je radio Bakano znaci brate ono kidanje do bola
slicnost sa Bakanom je jedino to sto se prica prica iz masu uglova tako je lagano gledat anime da je to bruka prolly bi moga masu ono stand alone epizoda pogledat bez po muke znaci preporuka prebijesna

Ghost in the Shell-zivot moj dalje ne moze znaci sve je gledano iz GitS-a qnem ti se krealju SAITO KRALJU NAJJACI SI OSTROGA VAS

Afro Samurai-Prica ide lik je liku ubio oca pa ovaj sad ide da se sveca znaci 5 epizoda u 5 epizoda je objasnjeno sve preodlicno hip hop+samuraji znaci moze li jace moze samo sačmarai champloo

Sačmarai Champloo-Dva lika znaci totalna ne isti i devojcica idu da traze nekoga lika sto bazdi na neko cvijece SAMO ZATO STO GA JE RADIO ONAJ LIK STO JE PRAVIO BEBOP-A TREBA GA POGLEDAT a ne samo zbog toga sto je prejak qnem ti se krealju plus jedan lik ima glas Zoroa iz uan pisa

Cawboy Bebop-a ne mogu ostroga mi ne mogu znaci kralju qnem ti se ako imalo volis spejs sipove i anime te vrste samo bez mecha previse pogleda Bebop ne moze jace od toga klasika

Trigun-jos jedan klasik krsta mi kralju moze li jace

Psycho Pass-ovo je nesto skorije sto sam gleda pff nije lose znaci samo gledat ako volite slicne Gits-u mada prica ne moze da se mjeri sa legendom nije losa animejsn a da svidja mi se ona igra izmedju ona dva lika

Monster-Moze li jace?

Zetman-Citajte mangu ne gledati slucajno prica me ubila skroz

Junk: Record of the Last Hero-samo manga-Moze li jace?

Gantz-pre pre pre pre pre pre pre pre pre pre pre pre pre preeeejaka prica ali prejaka preporucujem citati al se mere i pogledat

Blade of the immortal-ak se vole samuraji dobar dobar

to je to za sade crnjak me vise ostroga mi pa cu kasnije

ako ima neko da baci neku preporuku za mangu ili anime tipa Ghost in the Shell NEKA PROZBORI

Posle rečenice da je izbeljivač omiljen anime nema potrebe čitati dalje tvoj post, zangecu. :D

jbg brate izbeljivac je izbeljivac probajte vidjite ove gore preporuke znam da su prebolesni anime

Brate Zangecu je onaj najhardkor tip koji samo treš gleda lel

Durarara!!-Radio je isto lik sto je radio Bakano znaci brate ono kidanje do bola
slicnost sa Bakanom je jedino to sto se prica prica iz masu uglova tako je lagano gledat anime da je to bruka prolly bi moga masu ono stand alone epizoda pogledat bez po muke znaci preporuka prebijesna

Vrh je durarara!! ali g sjebali kraj ili bolje reći cijelu drugu polovinu ali je prva polovina preobjasnila a bakano je jedini anime u istoriji koji ima bolji engleski dub nego japanski

ahaha kakvi ste paćenici

Ja sam ovaj gledao do pola i zaspao, evo ga stoji u vočlistu ne znam kad ću za završit.

http://www.imdb.com/title/tt0405821/

Desert Punk-In the future, Japan is a wasteland. In the Great Kanto Desert, scattered humans eke out a living in the hot sand. Among them, a short-statured man they call "Sunabozu" makes a living as a bounty hunter. Like a demon of the sand, he seems unbeatable.

smijesan je jebemu oca

Mica mala, šta bih joj radio :3

Zangecu, čitaj mangu "Gantz" ili gledaj animu "Monster" ili "Trigun".

Soul Iter-Moze li jace?