Prijava

Na skali od 1 do 10, Srbi su paljevine za desetku.

Za sport, za politiku, za pravoslavlje, za muzičke žanrove, protiv zapada, protiv latinice, za Šešelja, za Čedu, za Kosovo i Metohiju...

Da li ima leka za narod zaražen paljevinizmom?

Znam da nismo jedini od naroda što se tiče paljevinizma, ali na prosto se stiče utisak da smo izgubli kontakt sa realnošću i da smo stvarno postali čardak ni na nebu ni na zemlji.

Da li ima leka za narod zaražen paljevinizmom?

Има. Три слова:

РАД

Паљевинизам је својствен народима и појединцима који имају превише слободног времена.

Нпр. муслимани су још веће паљевине од Срба. Зашто? Зато што су згубидани. Чим имају времена да се моле 56 пута дневно, значи да су нерадници, а самим тим су и паљевине. Што Амери нису паљевине? Јер раде. Баш сам се дописивао пре неки дан с другом из Америке. Њему је скоро свеједно да ли ће САД да изгуби или победи. Наравно да навија за своју земљу, али му је битније да се забави тако што ће да гледа добар фудбал.

А кад му ја кажем да су ми псовали мајку кад сам критиковао игру репрезентације, није ми веровао човек. :) Њему је то непознаница.

Скоро се мој буразер упознао с неким Норвежанима и причао им о политичкој ситуацији овде и о историји, пошто му је то струка. Ти људи једноставно нису разумели ситуацију. Они не знају за појам ''национална мржња'' и не могу да појме због чега би неко неког мрзео због вере или политике. Тако су васпитани да их то не интересује. Што је добро.

"Скоро се мој буразер упознао с неким Норвежанима и причао им о политичкој ситуацији овде и о историји, пошто му је то струка. Ти људи једноставно нису разумели ситуацију. Они не знају за појам ''национална мржња'' и не могу да појме због чега би неко неког мрзео због вере или политике. Тако су васпитани да их то не интересује. Што је добро."

Naravno da ne mogu da shvate situaciju.Oni ne znaju za pojam nacionalna mrznja jer su odseceni od sveta.Prve komsije su im iza nekih planincina i zovu se Svedjani,narod koji je takodje odsecen od jedinih komsija ,Finaca, pustom ledinom i hiljadu jezera i mocvara i sta li ti vec.
Sve je to stvar mentaliteta a njega ti odredjuju mnogi nebrojeni faktori.Mi smo paljevine i przevine jer smo tu gde jesmo,bili smo u proslosti u centru desavanja,svako je hteo da nas prejebe,dok je Norvezanin pecao u svom fjordu i razmisljao da li malo da se otisne na more da vidi sta ima tamo na kraju sveta,iz dosade.A mi?I kada tako zivis vekovima,pa , ne mozes da se promenis preko noci.

I kada tako zivis vekovima,pa , ne mozes da se promenis preko noci.

Ма, може. И Енглези су дивљали по стадионима пре 20 година, па су се преко ноћи променили. Батина је из раја изашла. Једну генерацију избатинаш, следећа генерација је већ боље васпитана. У 20-30 година. :)

Мада, опет, по твојој теорији испада да су сви народи са бурном историјом паљевине. Да ли је то заиста тако?

http://americanpowerblog.blogspot.com/

Ни по чему се овде не истичемо посебно. Али увек ће се наћи неко ко ће на основу пар болида да закључи да СМО паљевине, као што ће на основу пар Амера да закључи да је то за њих непознаница.
А да, Амери су највеће паљевине, ал кад могу то себи да приуште, што да не

http://en.wikipedia.org/wiki/Freedom_fries

Камо среће да је ПАР болида... Дај, молим те... Где живиш?

Možda i ima nešto u Lakijevoj teoriji...

Могу људи сада да критикују омладинске радне акције које су одржавали комунисти,алисе барем енергија усмеравала на стварање,а не на уништавање као данас. Стварно,Џими,само рад и ништа друго. Али све је то до опште свести која код нас још није стигла дотле.

Mislim da je izraz "paljevina" neadekvatan za ovo stanje svesti.Ali kad pogledas, to za narode sa burnom istorijom i nije zabluda.Mnogo vise su temperamentniji ti narodi od ovih koji su bili postedjeni toga.Pogledaj samo Balkan i bliski istok i uporedi sa Skandinavijom i Svajcarskom, na primer.

Сад је био проблем у Шведској у граду Малму (или Малм, тако нешто) баш у вези са националном мржњом. Тамо има доста муслимана и сада се шведска омладина качи са њима. Доста људи познајем који живе преко, националне мржње има свугде у свету. Само разлика је у томе колико се то преувеличава или умањује, односно заташкава.

Али...иначе...слажем се са Џимијем, нерад је највећи проблем. Боли неког уво за неког клинца који на нету качи текстове у којима се бране шиптари, срби или ко већ, ако човек има посла и хоће да ради, а не да џабалебари, он ће да се фокусира на то, а не на оно што џабалебароши као што смо ми каче по нету.
То знам и по себи, ја сам правио паузу између средње и факса, са нета се нисам скидао, на свакакве глупости сам се "палио", али чим сам уписао факс, ем сам почео другачије да размишљам, а и неке ствари ме више не дотичу, аман баш...имам ја друге ствари о којима треба да мислим.

Све је то у менталитету, тако да ја мислим да једино код нас важи она : "Сад ћу матори, чим направим паре неке", а паре се не праве него се зарађују. Навикли људи да су другима на грбачи и то ти је то.

Јесмо паљевине. Пример на бази 80% становништва:

13. јун 2010. Србија - Гана 0-1
Реакције се темеље на псовкама упућеним породицама Антић, Жигић, Красић...

18. јун 2010. Србија - Немачка 1-0
Реакције се темеље на глорофикацији породица Антић, Жигић, Красић...

Камо среће да је ПАР болида... Дај, молим те... Где живиш?

Очекивао сам да ћеш да се ваташ за сламку. Поента и није у тих "пар", већ у томе да, не да нису сви, већ није чак ни већина.

И Енглези су дивљали по стадионима пре 20 година, па су се преко ноћи променили.

Нису се променили уопште. Само сад не дивљају на стадионима у Енглеској. Дивљају ван стадиона и на стадионима по Јевропи.

Могу људи сада да критикују омладинске радне акције које су одржавали комунисти,алисе барем енергија усмеравала на стварање,а не на уништавање као данас.

Тако је. Радне акције треба опет увести. Ја не разумем људе који могу да критикују радне акције. Ја сам имао несрећу да не доживим то, али су ми родитељи причали шта се тамо радило.

1. Можеш да радиш колико хоћеш, нико те не тера, а опет сви раде, јер су свесни да раде нешто лепо. Шта је лоше у томе што градиш пут за Џ? Па тај пут ће сви да користе. Шта је лоше у томе што засадиш дрво за Џ? Тај ваздух ће сви да удишу.

2. Раде људи, понесу клопу, па док праве паузу лепо се наједу и уживају.

3. Друже се људи и упознају. Боље да упознаш девојку на радној акцији, него у пушници од неког клуба.

Лепо време беше.

То је добро - да од креативности немаш времена за дивљање.

Била је скоро она акција за Сређивање Србије. Лепо је све то, али џабе кад је један дан. Треба стално да се организује. Шта фали школама да изведу ученике у природу једном недељно на пар сати да се мало ради и чисти ђубре? И да то, наравно, за почетак буде обавезно.

Очекивао сам да ћеш да се ваташ за сламку. Поента и није у тих "пар", већ у томе да, не да нису сви, већ није чак ни већина.

И 20% је много, а ја мислим да их има више.

Џими
pre 3 dana

Хоћу да се кладим да ће Немачка да нам набије више од 3 гола. Иначе се не кладим. Је л' зна неко колика је квота у кладионици? :))

Пример паљевине. :))

Пример паљевине. :))

Стивене. Зајебанција. Ја у животу нисам ушао у кладионицу, нити ћу. ;)

Морам мало да зајебавам неверне Томе. :)

И 20% је много, а ја мислим да их има више.

Не говорим ја да нема ложана,говорим да је ...кхм... непримерено обележавати целу једну популацију таквим епитетима на основу неких примерака, макар и био само један нормалан у том скупу. Нарочито ако се узме у обзир да се то правило не примењује на друге народе. Ем је генерализација, ем је и лицемерно.