Prijava

Да додам, градски дерби је у питању, ал' верујем да се то подразумева ако се каже дерби.

И одиграно их је 515 до данас!

целт убо и земљу и једног учесника, други је исто тако прва асоцијација (бар мени) на фудбал у уругвају.

Дабоме, пењарол.

Дерби насионал - пењарол је одигран дакле 515 пута, а први је одигран 1900. године.

Ја бих рек'о да целт поставља јер је убо и континент, затим и земљу и једног учесника, да није, вероватно би се убијали са аргентинцима и бразилцима бар још 20 минута :)
ал' ако неће целт онда мицкеу.

Rođen je u gradu koji se pominje u naslovu jedne od najpoznatijih opera. Počeo je karijeru u istoimenom klubu. Posle samo jedne sezone, prelazi u klub iz glavnog grada svoje zemlje, igra fenomenalno, davao je golove u obe pobede te sezone protiv najvećeg rivala (koji je mnogo trofejniji i bogatiji). Zatim prelazi na jedno od najpoznatijih evropskih poluostrva i igra za jedan od najvećih klubova na svetu, ali se često povređivao pa je malo igrao. Zadnju sezonu u tom klubu, u principu, provodi na pozajmici svom prethodnom timu. Ipak, možda i vrhunac karijere doživljava u jednom omanjem klubu iz svoje zemlje koji za vreme njegovog igranja tu (doduše sa još nekim fenomenalnim igračima) stiže i do polufinala LŠ. Posle tih nekoliko uspešnih sezona iako su ga mučile povrede, prelazi u gradskog rivala kluba u kojem je počeo karijeru. Zadnje 4 sezone karijere provodi u timovina druge lige svoje zemlje. Za repku je odigrao samo 4 utakmice, iako mu se predviđala fenomenalna karijera. Mada je osvojio srebrnu medalju na OI sa tom reprezentacijom.

Jel neko ko je počeo u Sevilji, igrao za Atletiko Madrid i Viljareal? :D

Jeste Hoze Mari, cepaj dalje.

Penzionisani američki igrač sa desetogodišnjom nba karijerom i dvocifrenom statistikom poena.
Tokom karijere pratila ga je reputacija izuzetno prgavog igrača. Priča se da je nakon utakmice sa Portlandom i koškanja sa Rašidom Valasom i Bonzijem Velsom, zagradio automobilom timski autobus i zajedno sa drugovima, mašući pištoljima i puškama, tražio dotičnu dvojicu, koja su za to vrijeme ležali na podu autobusa.

Da oživimo kviz malo.

Ko je najbolji strelac prve lige Jugoslavije svih vremena? Znači samo period 1946-1992.

Jeste Santrač, cepaj dalje.

Koji nadimak su Cezaru Azpilikueti nadenuli saigrači iz Čelsija?

Jes, ćeraj dalje.