Prijava

Već neko vreme se u medijima priča o formiranju tkzv."Regionalne fudbalske lige", a čuli smo da su se čak Tadić i Josipović složili sa time. Da li ste za ili protiv da se nešto ovako formira koje bi bile prednosti a koje mane ove lige i treba li se uopšte posle svega vraćati na staro.?

mishljenje podeljeno,pa kazhe....

1.regionalna liga u fuci bi bila odlichna za porast kvaliteta i dobre utakmice!doshlo bi do pojave par derbija,sama liga bi bila vrednija,sa mnogo vishe zhara...

2.sa navijachke strane,takva liga bi donela ogroman broj ekscesa,chak i mrtvih,bio bi lov na glave,jedni i drugih!mislim da nijedna strana nije zaboravila sta se sve izdeshavalo poslednjih godina,kao ni politichke promashaje,koji su i doveli do svega toga!

kada bi postojala moguchnost,da nema stavke br.2,bio bih vishe nego odushevljen idejom!
konachno mishljenje je - protiv

Kada bi panduri sa obe strane zatvarali po 5god minimum izgrednike na terenu i oko terena ne bi ni bilo stavke 2.

EDIT: a za manje prestupnike dozivotna zabrana za ulaz na stadione i toliko...

Možda ne bi bilo loše kada bi prvih godina na svim utakmica tipa Dinamo - Crvena Zvezda, Partizan - Hajduk itd. stvorila pojačane mere bezbednosti. Prvih godina bi bilo opasno što se tiče navijača ali mislim da bi se navijači posle privikli. Mada ne znam koliko je to izvodljivo u praksi. Kvalitet fudbala bi veoma porastao. To je nesumnjivo.
Na kraju ipak -

ako bi poslushali celtov predlog,ne bi bilo vishe navijacha,ali zato zatvorenika i previshe!
slazhem se sa njegovim mishljenjem o rigoroznim kaznama...

de de... ne sekiraj se. nisu ni huligani totalni idioti. kad bi videli da nema zajebancije prestali bi.

Upravo to. POjačane mere bezbednosti i uvođenje strožijih kazni u svim zemljama koje učestvuju doprinelo bi da gledamo lep, koliko-toliko fudbal bez nasilja.

Прве 2 године би биле критичне, ако би то прошло без неких тежих последица, после тога би се тензија само смањивала. Тако је било у Јадранској, прве две године, кад је долазила Цибона у Пионир (и код Звезде и код Партизана), било је пуно људи и на ивици тешких инцидената, летели упаљачи, скандирања. Сад дође 500-1000 људи.

Мислим да би 2012 или 2013 требало да крену, обуздаће навијаче, верујем.

Јаче утакмице би много значиле нашим клубовима због европских такмичења. Питање је шта би било са домаћим шампионатом: нисам сигуран да ли је изводљиво да Звезда, Партизан, Војводина и/или ОФК-а учествују оба такмичења, као што је случај са кошарком.

Za formiranje. Taman imamo i izgovor da sva goveda pohapsimo :)

to stoji,za kvalitet fudbala,ali sam ipak pesimista,jer mislim da nikad neche prochi dovoljno vremena...

не могу да читам ове ваше претходне постове, а ни да образлажем свој. апсолутно сам ЗА

едит: прочитао сам Стивенов... мислим да би у том случају требало угасити национална првенства као таква и формирати другу и трећу ексјугословенску лигу. тако би сви играли квалитетан фудбал

едит: сад сам прочитао све коментаре

Apsolutno ZA.Bar bi bilo neopisivo zanimljivo.....

Ova liga kad bi se igrala mogla bi ladno u proleće da se igra, jer do tad bi svi ex Yu timovi poispadali iz Evrope, i mogli bi sredom da igraju ExYu ligu umesto da lade jaja, a subotom normalno domaća prvenstva. Ionako tako već nešto postoji kod Skandinavaca, dok o prohodnosti u evropska takmičenja neće biti ništa.
Inače glavni problem bi bio bezbednost i troškovi. Ako stane neki dobar sponzor i sve države sa policijom i vojskom i vatrogascima ako treba iza te lige bilo bi kul.
A ovako mnogo buke ni oko čega. Koj će im kurac pa i ta liga...Ja bi pre igrao sa Bugarima i Mađarima , barem bi manji troškovi bili, a kvalitet bi bio isti ako ne i bolji.

Евомене, друга и трећа лига би имале превелике трошкове за клубове који би играли у њој.

Pa ako nemamamo nikakvo poboljasanje sto se tice Evrope sta ce nam i liga onda.

Bilo bi super. Ali pre toga, treba doneti dosta novih zakona. Ograničiš da sme doći 100 tuđih navijača, staviš da ko se pobije ide na giljotinu i eto nama dobrog fudbala.

Doduše, mislim da je Hrvatski fudbal u boljem stanju od našeg :)

Pa ako nemamamo nikakvo poboljasanje sto se tice Evrope sta ce nam i liga onda.

Зато што би много значило свим клубовима да играју јаче утакмице. Пролазност у европу би могла да се остварује или кроз регионалну или кроз домаће шампионате, свеједно.

Doduše, mislim da je Hrvatski fudbal u boljem stanju od našeg :)

Није бољи. Ми смо дно, они су дно дна. Или ту негде. Свако ко прати њихову лигу може то да потврди. Динамо? Тим који не продаје играче испод 7-8 милиона евра, добија 10 мил. од града + што све иде за Загреб и опет не могу ништа да ураде... али то је друга тема. Хајдук који је пропао? Остали клубови још гори. Онда Словенија, Македонија и ова лига Федерације и РС. Смешно! Нису бре ово тимови к'о пре, па сад као направићемо лигу - добићемо квалитет. Какве су то приче? Оно је била друга држава, други фудбал.... не знам шта људи очекују. Све је то лепо, јесте, није исто кад тим иде у Кулу или Љубљану и остале глупости али не мислим да ће нам бити нешто боље, пре свега из тог разлога што смо и овакви КВАЛИТЕТНИЈИ од свих осталих и њима је та лига потребнија него нама. Реално.

Ograničiš da sme doći 100 tuđih navijača

По мени једна од ретких ствари која би била добра стварањем оваквог такмичења је навијање. Видим да сви то гледају као неки проблем, а то је у ствари и најбоља ствар. То што би се клали на стадионима је друга прича.

Суштина: имамо боље клубове, стадионе, навијаче... од свих осталих држава. То нам није потребно. То што ће се навоодно пунити стадиони су глупости. Што се сад непуне? Као хулигани на стадионима. Па имаш Запад па седи тамо. Ово ће као нешто да промени. Не, неће јер ће бити још горе и људи ће још више да се трипију. И неко ће вероватно да спомене оно говно од кошаркашке заједничке лиге. То је као добро? Успеси Партизана у Европи су као узрок тога? Погледајте мало друге клубове како су се срозали у баскету, а Партизан би оно направио и овако и онако. Битно је да имамо ту 4 "јака" клуба док су ови у домаћем такмичењу боранија. Да се вратим на ову глупсот. Једина регионална лига која би ваљала је нека са екипама из Румуније али они нас неће јер су бољи 10 пута. То је то.

Ма ђе су у Србији стадиони бољи од хрватских, си луд?! У Србији имаш највише 5 стадиона који би, ако се среде, могли конкурисати за организовање озбиљнијих утакмица. У Босни их има 5-6, у Хрватској десетак таквих

Маракана је најбољи стадион на простору бивше Југославије. ЈНА је у шело стању али је и такав солидан. Карађорђе је сређен, још су надоградили једну трибину тј. изградили неки југозапад и имају нови семафор. Такође, леп. Онда, стадион у Смедереву и Чика Дача у Крагујевцу. Исто добри. За наше стандарде, наравно. Да додам и стадион у Земуну.

Шта имају Хрвати? Распаднути Максимир који није до колена Маракани? Једини леп је Пољуд. Добро, мени се свиђа и Кантрида због места и свега али су њихови стадиони генерално слаби.

Не знам, на које си то мислио???