Prijava

Да ли сте читали фамозну књигу Лако је престати с пушењем или како се већ зове, аутора Алана Кара?
Ко не зна, ради се о следећем: узмеш књигу, читаш је и како завршиш с читањем постао си непушач и то је то.
Сви нешто причају о томе и свачија сестра од тетке је тако оставила цигарете.

Занима ме шта ви мислите о књизи.

Ја сам прочитала и морам признати да је књига имала на мене много већи учинак испирања мозга него што сам очекивала. Једно два сата сам присилно размишљала онако како ме је књига истриповала, међутим, нисам престала да пушим него да једем и ево сад се сушим.

Хтела бих и да приупитам лекаре да ли би могли да објасне сврху никотинских рецептора у мозгу. Наиме, једна од главних идеја књиге је како нико уствари не жели да пуши нити то може да пружи икакав ужитак, па зато питам.

Ето

Hahaha koje sranje. Ne verujem ja u to uopšte, ali neću ni da se cimam da čitam takve gluposti. Možda zato što ni ne želim da prestanem da pušim, pa ni da slušam (ili čitam) trabunjanje o tome :)

E jebeš ga, ovo za receptore sam znao dok sam išao u školu (neka druga-treća godina)... Nema šanse sad da se setim.

Pušenje ne stvara užitak?! Šio mi ga Djura. :)

Ништа на свету не мрзим као антипушачку хистерију. Нисам читао књигу, али ако макар из далека личи на сличне антипушачке брошуре и билтене, онда је тешко срање.

Пушење је велико задовољство и ужитак и свима бих га препоручио.

Пушење је велико задовољство и ужитак и свима бих га препоручио.

Uh , ne znam sta propustam......

Није пушење толико лепо колико је дојајан осећај издувати дим из себе.

Није пушење толико лепо колико је дојајан осећај издувати дим из себе.
svaka ti dala

Nepušač sam i moj stav prema pušenju varira i kreće se od gađenja i velikog antipušačkog raspoloženja, pa do toga da blago zavidim pušačima na tom, ajd da kažem užitku, kao i na nekim društvenim forama i fazonima koje idu uz pušenje, kao što je puš-pauza - prilika za razgovor, muvački fazni "imaš upaljač?" "oš cigaru?", "aj mi pripali?" , "daj da ti pripalim?" i sl.

Kod mene u stavu ipak dominira negativni element, i zato nisam postao pušač, mada probao sam par puta duvan, ali iskreno, nije mi se nešto posebno ni svidio.

Što se tiče negativnih faktora, prije svega bi pomenuo zavisnost. To što je pušenje štetno za zdravlje i nije toliki problem, a i relativno je, ako ti je dobra genetika možeš pušiti, a doživiti stotu.

Pravi problem je zavisnost, koja čovjeka mnogo ograničava. Ne možeš gledati duge filmove u kinu. Moraš se sklanjat na nekim mjestima da zapališ. Kupuješ cigare u dva noću ako ti nestanu i sl. Imaš sužen izbor restorana (naročito je to u Evropi slučaj, a uskoro će i kod nas) i ostalih mjesta na koja možeš ići itd. Praktično pušenje, tj. zavisnost ti diktira sve i upravlja tvojim životom. Rob si navike i ovisnosti. To je glavni negativni faktor. Drugi negativni faktor je smrad. Realno, duvan smrdi, i mora se kuća vjetriti, a i iz usta smrdi pušačima. Treći faktor je ekonomski, skupa je to zajebancija. Tek na četvrtom mjestu u mom razmatranju je zdravstveni faktor.

Apsolutno sam siguran u to da pušenje ima i mnoge pozitivne strane, ali eto iz nekog razloga ja sam nepušač, i zasad to planiram i ostati.

Прочитао ја и престао 3 месеца. После опет почео, јер волим да пурњам, али да књига на неки чудан начин испере човеку мозак то стоји 101%

Sad sam skinuo PDF i prelistao malo i mogu da kažem da je knjiga genijalna, preporučujem i pušačima i nepušačima da je pročitaju. Ako ne smeta kaizenu , postaviću ovdje link (ako mu smeta nek obriše):

http://rapidshare.com/files/261421307/Carr_Allen_-_Lako_Je_Prestati_Pusiti.pdf

Daj bre....najaci osecaj je posle...jela! Definitivno, onako, na pun stomak...mmmm....

Пушење? ПА да вам кажем.... ЈЕсте. Волим да пушим. Обожавам то. Немам никаквих последица... Плућа су ми као бели зец... (Добро не баш тако чупава.)
Цигара након јела, цигара након секса, цигара пред спавање.... Све има своју драж...
Ако ти не смета пушење, немој да пушиш. Ако ти смета што неко други пуши онда се уби јер не гледаш своје прљаве чарапе које си оставио у соби. Сви имају право на избор... ЈА то радим себи... не теби... тако да.... ТИШИНЧИНА

Ma ljudi kakvi flasteri,žvake, knjige, bakrači...nema teorije. Snaga sopstvene volje je jedino delotvorno sredstvo. Ja sam pušila 15 godina, pa sam ostavila za jedan dan zato što sam to želela. Kraj priče.

@natnat

To je takoreci poenta cele price. Super je sto si ti to sama izgurala, svaka cast. Ova knjiga ti najvise pomaze kako da izguras period bez cigara. Nema tu neke sok terapije, da prica o kancerogenim posledicama pusenja ili sta ti ja znam, ne mogu ti opisivati jednostavno te natera pojaca ti volju, koju za razliku od tebe dosta "zavisnika" nema.