Prijava

Pre svega, nemamo dovoljno dugu istorijsku distancu od modernih dešavanja dole, pa je to vrlo škakljiva tema (iako je i Saši Matiću jasno šta se dešava).
Ali istorijski gledano...
Teško da može bilo ko da kaže da je ceo Srpski rod nastao od par plemena u ''onoj zabiti''. Srbi su, po ''naseljavanju'' zauzimali prilično veliko prostranstvo, koje ne uključuje samo Duklju; ali nema smisla ni opovrgavati činjenicu, da su prve, Srpske hrišćanske države, nastale, upravo na tim prostorima.
Takođe, nezaboravan je primer očuvanja Srpstva u, za Srbe, najtežem periodu istorije (Turci).
Zaista, mnogo je, stvarno mnogo primera, u kojima naša braća opravdavaju ideale čojstva i junaštva.
Na žalost, ima i suprotnih primera, i oni su brojniji kako idemo ka ovamo.
Da završim zaključkom, da ''svako ima pravo da se oseća kao Egipćanin''
Da li to ima smisla ili ne, nije na nama da odlučujemo, ni nama niko to isto ne brani, ali imajući u vidu svoje poreklo (75% Crnnogorsko), u lično i ime svih onih koji slično razmišljaju pitam: ''koji to Crnogorci, vazda nijesu bili Srbi''...

Moje misljenje o crnoj gori je otprilike ovako...u bliskoj proslosti i buducnosti...
Prodali su sve rusima..da ne bi albancima kojima su mogli za skuplje..rusi oprali pare i prodali albancima za skuplje...za to vreme su crnogorci sedeli u kaficima..zvakali kasicice od kafe i kenjali...kad su pare nestale..pocela panika..ljudi medjusobno pocnu da pljuju jedni po drugima..ko je na sta potrosio..ko je koga zajebao..itd.. Ok ..pocetni plan im je bio da naprave monte karlo..sto nije losa ideja..al posto opran kes vec lezi u monaku i tamo mu dobro..oni moraju da prihvate poluprljav..znaci..daje azil mafijasima...bivsim ministrima sa istoka itd...cim ovi uspeju da solidno operu kes, crna gora ulazi u uniju..dobro zive vlastodrzci i ti polubiznismeni-mafijasi...obicni gradjani preko cijih ce se ledja sve slomiti.. koji su svoj kes unovcili u par kola, zimovanje na alpima, brdo kafe, umesto u fasadu kuce i jos dva tri sprata kuce za turiste...e ti ce morati da pocnu da sljakaju...samim tim nece biti potrebe da iz bosne i srbije dovlace konobare i prodavce sladoleda...sve u svemu..izgledace ko porse sa bubinim motorom...jbga balkan je to.

Само због људи који се доле и даље изјашњавају као Срби мада им то у новонасталим околностима може донети само белај не би требало пљувачином наступити у овим коментарима, мада лично гајим анимозитет према менталитету макар да ме спрцао лично Његош.

Прави Црногорац ће се изјаснити као Србин или Албанац или шта већ јер зна да је тај епитет само везан за место - као Србијанац. Сваком Црногорцу који се представља као Црногорац мислећи на нацији бих одсеко киту. Зна се добро да смо исти народ по пореклу, а то што се Србија као нација јавила после Зете није разлог сад да ту мрсе муда.

Најжалије ми је што им је бесплатно студирање овде, а различита смо држава, а ми можемо курац да пушимо тамо што се тиче студија (нек ме исправи неко ако грешим). Али скидам капу на томе јер је то одлична дипломатска досетка, и треба да нас искористе сви док се не пробуди неко.

Све у свему у Црну Гору нећу ући у скорије време из доста разлога. Од оцепљења више не идем тамо и не знам када ћу. Ко је из Црне Горе не треба да ово схвата као увреду (а и може - ваше право) јер то више није она земља који сам ценио исто као и Србију, а мало је фалило да ми јуначка суза крене кад се оцепила.

Žem se sla sa Dotterom, konačno :)

A šta reći o njima kad su iz himne " Oj, svijetla majska zoro " izbacili strofu:

Na Lovćenu Njegoš spava,
najmudrija srpska glava.

A na njihov "jezik" da se ne osvrćem, nije ni vredno pomena.

Samo mi žao onih što se još izjašnjavaju kao Srbi.

опет, људи ко људи, има их и тамо и кретена и паметних, а власт им јесте дебилна, са све овим увођењем црногорске граматике и језика, и ја колико се сећем, при отцепљењу њих типа 51% је гласало за а 49% против или тако нека фора, мутно јако. То за студирање не знам зашто им дозвољавамо. А ми им плаћамо је*ену еколошку таксу, грр..

Али нешто морам приметити, Подгорица се лепо развила откако су се одвојили, мало-мало па стигне које милионче од ЕУ, од овога-онога..

Е сад овако, слично размишљам као и Дотер.

Ја сам Црногорац, и нико ме никада неће убедити, нити натерати да кажем како ја то нисам.
Отац ми је рођен доле, деда ми је рођен доле, и тако даље, и сви су они били Црногорци.

Е сад, они су сви себе називали Црногорцима, зато што тада није било потребе да се неко правда да је Црногорац = Србин са простора Црне Горе, исто као што данас Шумадинац, не мора да објашњава да ли је Србин.

Људи који се доле изјашњавају као припадници нека Црногорске нације и сами знају да то што они причају није тачно, то показује и сама чињеница да из неких песама (нпр. химне) избацују речи српски, србин, итд.
Али сад, шта је по мени главни проблем, ми који смо овде у Србији, не треба да се изложимо на њихову причу и да пљујемо по свим Црногорцима.
То што се они представљају као нова нација, њих саме не чини новом нацијом и ми не треба да се ограђујемо и да пљујемо по имену "Црногорац", зато што ако ми то почнемо да радимо они ће испунити свој циљ, а ми ћемо им у томе помоћи.

Зеко, не смета мени да се неко изјасни као Црногорац да би рекао одакле је. Таман посла. Али данас, када се код нас штанцују нације (још мало па ће Шумадинац бити нација)мало је тешко прихватити кад ти неко каже ја сам Босанац или Црногорац, па ми је најдраже када питам некога одакле је, а он ми каже "Ада ја сам ти Србин са Цетиња". То ми се делсилно неколико пута и тако ми је било топло крај срца.

Људи који се доле изјашњавају као припадници нека Црногорске нације и сами знају да то што они причају није тачно, то показује и сама чињеница да из неких песама (нпр. химне) избацују речи српски, србин, итд.

Ти знаш, они знају, а да ли ће твоја деце и њихова деца то знати? То је, по мом мишљењу, и циљ. Да се о томе прећуткује док то не постане "истина".

To za himnu i nema puno veze sa vezom. ''Lijepa naša'' je napisao Srbin, šta bi to trebalo da znači, da je jedan deo Hrvata poreklom srpski... Ha!

Па и са Хрватима је иста прича као и са "Црногорцима", само што се та прича одвијала пре много, много времена, па је и јаз између нас и њих много већи.

Некада су и Хрвати били Срби, или су Срби били Хрвати, како хоћеш....европске силе су нас раздвојиле.

Ти знаш, они знају, а да ли ће твоја деце и њихова деца то знати? То је, по мом мишљењу, и циљ. Да се о томе прећуткује док то не постане "истина".

Знаће се, веруј ми...

Само да у Србији мало попусти одбојност према људима из ЦГ, а ње је били одувек и док смо били у једној држави, а и пре тога. А ако се у Србији настави то одбијање и шиканирање Црногораца, онда ће једног дана они стварно сви забораити ко су и шта су.

Па и са Хрватима је иста прича као и са "Црногорцима", само што се та прича одвијала пре много, много времена, па је и јаз између нас и њих много већи.

Daj Zeko ne seri! Po toj logici bi i Makedonci i Bosanci i jedan deo Bugara bili Srbi! Ne zasmejavaj me!

Сем Бугара, сви смо се заједно доселили на Балкан и тада још није била толико јака подела на Србе, Хрвате, Босанце, Македонце итд... Више је личило на доскорашњу племенску поделу у ЦГ.

А и јесмо били ближи много, пре него што смо ми отишли у православље, Хрвати у католике, а Босанци пришли исламу.

Уосталом, ја нисам рекао да су сви на Балкану у једном моменту били Срби, али били су јединствени.

Некада су и Хрвати били Срби, или су Срби били Хрвати, како хоћеш...

Pojma vi nemate, ali baš pojma, jedini je medikus rekao nešto da valja....

1. Zatupljenost tog tipa što će ko da ti reče je li Crnogorac ili Srbin, je glupa i maloumna.
2. Vlast je ista evo 20 godina, i ne može joj se ništa jer je narod zaglupljen i prodaje se za male pare.
3. Odvojilo nas je to kupovanje ličnih. Znam lika iz Podgorice kod kojeg je bilo 7000 ličnih karata. Ja sam iskreno plakao kad smo se razdvojili, jer sam Srbin, a i da nisam vjerovatno bi isto bilo. To što većina vas pljuje poo nama isto kao i većina nas, to ne može da se iskorijeni, vazda će bit tako.
Tim odvajanjem ja sam izgubio državu, pa onda himnu, zastavu i reprezentaciju, od tog dana ja nemam ništa od toga, vjerovali ili ne... Najviše mi je žao reprezentaciju, jer ja nemam onaj entuzijazam na svjetskim i evropskim prvenstvima kao prije, da, navijam za Srbiju, ali nije to to, i nikad neće bit'.

A ako mislite da je većina za odvajanje bila, bila je kurac moj, i nikad se ne bi odvojili da je bilo pošteno glasanje. Nemate pojma šta je bilo i kako se sve odvijalo... Kad je Kosovo priznato, ja sam među prvima ulazio u dvorišta škola da se derem da izlaze da idemo da štrajkujemo cijeli dan. I vidi čuda, mi se ne pitamo tu bolje nego pita li se pijani sa gaćama...

Da li verujete da je celokupan srpski rod nastao od par plemena u ovoj zabiti?

Prije svega nije ovo zabit... To što smo manja država i što imamo brda, planine i ostalo, ne znači da smo neka vukojebina, a s obzirom da si ti vjerovatno proputovao mnogo mnogo, možeš to da kažeš...

Da li je pozivanje na čojstvo i junaštvo adekvatno od jednog takvog naroda?

I te kako jeste, prouči malo istorijske događaje, pa ćeš da vidiš.

Da li je življenje na tudjoj sisi ceo život korektno?

Nije korektno, ali nismo mi toliko vas muzli kao što ti misliš, jesmo dosta, ali ne premnogo. Jeste bila stvar recimo za eurosong, kada je RTS plaćao 80% svih troškova, a RTCG samo 20%, to nije fer, stvarno.

Da li su dvostruki aršini korektni? Da li srbi imaju ista prava dole kao "montenegrini" ovde?

Nisu dvostruki aršini korektni, ali ne znam đe se to na vas odražava osim na to studiranje?
Montenegrin, a ne znam šta je to, valjda Crbogorac, ima pravo na besplatne studije kod vas, a vi nemate ovamo. Lijepo od vas, stvarno, ali to je odluka vašeg ministarstva. Odluka naših šupaka je da vi ne možete, i to nije neki veliki problem i razlog za bunu.

СМарко бртае...дођи код мене. Озбиљно....имам велики кревет...ја могу и на каучу да спавам....

Ако баш хоћеш могу да сићем доле, па да организујемо неку побуну....

Мислим, нема смисла да вас терају да пишете онако усраним писмом. :Д

И Зеко, само да ти кажем....ми смо Словени...блиски смо, то стоји...али кад су се доселили Словенска племена су била подељена у пар групица....рецимо имаш Захумљане ове оне, они су рецимо већа група, која се назива Срби...и имаш Хрвате....Бугари долазе мало касније и они су Турски народ али су се стопили са Словенима.

Реално, Црногорци су Срби, али увек су имали своју државу и то не би требало да представља проблем. Они су Срби са својом посебном државом...то је ОК.

Ne znam ti ja to pismo, brate, nepismen sam, jer sam 12 godina učio srpski :)

СтереоТрип.

СМарко бртае...дођи код мене. Озбиљно....имам велики кревет

ahahahhahahahahah
Nemojte bre crnogorce da mi dirate tamo letujem svake godine a sto se tice prodavanja kuca albancima ne prodaju kuce crnogorci vec uglavnom srbi ovo ne pricam bezveze jer letujem u dobrim vodama (mesto blizu bara) svake godine i tamo se vec pola brda promenilo a kolko ja znam ni jedan crnogorac nije prodao svoju kucu vec samo srbi

Ако баш хоћеш могу да сићем доле, па да организујемо неку побуну....

ovo mi zvuci mnogo perverzno jel imas krevet na sprat