Prijava

Људи који се користе високим положајем који заузимају у једном систему а који раде директно против виталних интереса истог, за материјалну корист прибављену од стране опонентских система, постоје вероватно од почетака организованог друштва робне размене и робно новчане привреде. Историја познаје неброј таквих примера.

Простије: систем А којим управљаш ти не пружа толико материјалног богатства колико систем Б, који је противнички, може да ти пружи. Ти ако прихватиш понуду система Б и почнеш да радиш против свог матичног - постајеш страни плаћеник и домаћи издајник. Не знам како би се то другачије може да се ослови.

Деведесетих година прошлог века ови називи су постали жешће непопуларни међ' народом јер их је Шешељ+Мира+Слоба екипа обилно употребљавала за апсолутно сваког политичког неистомишљеника. Од тада, поготово од 2000. године називање неког политичара страним плаћеником или/и домаћим издајником је аутоматски морално и на сваки други начин дисквалификовало и етикетирало оног ко се то усудио да уради...

Моје питање је: Има ли страних плаћеника и домаћих издајника у малој земљи сељака на брдовитом Балкану или смо неким чудом оперисани или заштићени од те појаве. Ко су они, по вашем мишљењу, ако постоје? На основу чега утврдити да је неко с.п./д.и.?

Молим вас, без спама, интересује ме ваше мишљење?

Cedomir Jovanovic.

Jebote, tema nije ni zaživila a već je umrla.

Људи неће да упиру прстом - једна је ствар када вичу да си лопов, а друга кад си страни плаћеник.

Ja mislim da su upravo ti koji govore za druge da su strani plaćenici i domaći izdajnici da su oni strani plaćenici i domaći izdajnici.

Ima ih. Po imenice spisak bi bio suviše dugačak ali rećiću samo:
Vlada i Opozicija. I jednoj i drugoj grupi važna je vlast ali ne žrtva.

Ima ih. Po imenice spisak bi bio suviše dugačak ali rećiću samo:
Vlada i Opozicija.

Влада и Бајка, бре!

Meni je to iseravanje. Što bi iko u politici (našoj) bio strani plaćenik kada kod nas uzima ko kako i šta hoće.

А што мора и неко да их плати кад ће они и на лепу реч да руше ово (ни)мало што имамо?

Па кад мало размислим не постоје страни плаћеници, колико сурови бизнисмени - купи неки Индијац металуршку фабрику, исече све пећи, пакује их и пошаље у Индију а све остало остави да трули...

@ Триша

Не ради се о бизнисменима, већ о изабраним представницима власти. Ти који су их изабрали, нису то учинили да би им ови радили против интереса. Сурови бизнисмен (то је плеоназам, не знам да ли постоји онај који није суров) иде за својом кинтом и тачка.
Причам о управљачком слоју, дакле политичарима.

Čanak, Čanak, i opet ,Čanak.

Ево и да изнесем своје мишљење о томе: у 20 веку издајници СИГУРНО нису били

1. Краљеви (Обреновић, Карађорђевићи)
2. Тито

из једног простог разлога што је издајништво врло тешко спојиво са ситуацијом кад управљаш целом земљом малтене сам тј. кад се једино ти питаш (Тито) или кад је твоја пресудна (краљеви). Тад имаш потпуно супротан интерес, што је јачи систем којим управљаш, то си ти јачи као владар. У том случају издајништвом сечеш грану на којој седиш, то јест радиш директно против својих сопствених интереса.

За остале може да се расправља да ли су радили за туђ интерес на штету сопственог народа и државе.

Pa evo, vrnimo se na ovaj poslednji rat. Ko je od njega imao koristi, taj je izdajnik.

@ Дуб

Одвајање Војводине од Србије би многим политичким системима ван наших граница ишло директно на корист, тако да се може запитати која то конкретно мотивација води Н. Чанка у том правцу.

Мислим да је он један од сумњивијих.
У таквој једној независној Војводини би он, без сумње, као заслужан, заузимао веома високу политичку позицију, далеко вишу него сад. А и неке суседне и државе из региона (Хрватска, Мађарска, у првом реду Аустрија) би се томе, хммм вееома обрадовале...

Ma sve si rekao.

Ajde posto je co'ek zamolio bez spama.

Ima ih u svakoj drzavi i bilo ih je uvek, pa i u nasoj. Ima i nasih placenika u nekim drzavama. To je toliko cesta pojava da je jednostavno normalna. Sto je drzava bananizovanija to su tajni "predstavnici" drugih drzava prisutniji.

Naravno,ne bi trebalo zaboraviti ni nevladine organizacije predvodjene Natasom Kandic,Sonjom Biserko,pa onu Sonju Liht...

http://www.youtube.com/watch?v=q7o8IDRqOAU&feature=related
PESMA POSVECENA ZVEZDANU JOVANOVICU!!!

SRBIJA CEKA SESELJA!!!

ZIVELA VELIKA SRBIJA!!!
Jedan od komentara na Bajinu pesmu atentat, prosto ne mogu da verujem da ljudi i dalje ne shvataju ko je bio Djindjic, a da cak ima onih koji smatraju milosevica nacionalnim herojem...