Prijava

Posto sam primetio da ima gomila fanova pink floyda ovde...interesuje me na cijoj ste strani...ciju muziku vise volite...ko je pogresio...zasto je doslo do razlaza...itd.
Pa ajd da ja iznesem neko misljenje...kada sam ih pocinjao slusati gilmor mi je bio "tata" i nisam bas nesto preterano voleo rodzera, niti sam obracao toliko paznju na njegov rad i kada vidim komentare na tjubu o prepucavanjima bio sam u fazonu "sta kenjaju ovi, kakav rodzer..kakve p... materine"..al bem li ga..s godinama mi nekako vise prija rodzer..te je vec duze vreme odavno kod mene presisao gilmora...

Roger. I ne kazem samo to jer idem na koncert uskoro. Smatram da je on pokretac grupe. Bez njega... Ne, bez njega ne ide. :)

Ja više gotivim Gilmora, mada pošto su se raspali svejedno mi je. Jedno je sigurno, muzika koju su (zajedno ili ne) stvarali u Flojdu je neprevaziđena. Baš zbog toga retko ko radi njihove obrade, a i pesme im nisu pevljive u pop fazonu. Sve u svemu obojica su mi ok kao muzičari.

Hmmm, interesantno pitanje, a i tesko za odgovoriti. Pokusacu.

Gilmor i pokojni Vrajt (klavijaturista) su predstavljali muzicko srce Flojda, ali u tehnickom smislu. Oni mu dodju kao Mocart i Betoven 20. veka. Voters je za Flojd bio duhovni guru, tekstopisac, covek koji je Flojdu dao pravac i usmeravao Gilmorov i Vrajtov talenat.

Sva muzika Pink Flojda ne bi bila to sto jeste bez uzajamnog uticaja ove trojice. Naravno i Nick Mason (bubnjar) ima svoje zasluge. Sve u svemu da je kompbinacija bila drugacija ne bi bilo Flojda u danasnjem obliku. Zbog toga ne treba razdvajati stvari jer su oni bili jedan savrsen ... ne tim, ne bend vec muzicki organizam. Suprotstavljati Gilmora Votersu je besmisleno jer jedan drugog su stvarali, gradili i usmeravali kao i celu masinu Flojda.

Za mene je muzika Pink Flojda nesto najlepse u muzici uopste, bez obzira na pravac. Siguran sam da sve to ne bi bilo tako da se bas ta cetvorka nije okupila krajem sezdesetih (i vreme je bitno) i odradila sve to za nas. Najbolji su. Br. 1 u svakom pogledu. A kako vreme odmice sve je vise ozbiljnih kriticara koji to potvrdjuju.

Waters je sisa kojoj je kinta bila presudna....Gilmour,syd,mason,wright su ono što je za mene Pink Floyd ili ono što je od njega ostalo...Stvar je bila u tome što je njegov ego bio veći od benda i sujeta što je doveo gilmoura a sad je ovaj najpopularniji u bendu.....I šta odem na Watersov koncert i slušam bas liniju MOney ? Izvinite ali jednom Gilmour zauvek gilmour.Subjektivno mišljenje :D

Слажем се са Виртуелним Србином, мада ми је Гилмор ипак некако симпатичнији.

Само Сид је тру.
Иначе, Дејвида волим због гитаре, али овако ауторски, ипак Роџер. А и нисам фан Флојда...
:)))

Waters je sisa kojoj je kinta bila presudna....Gilmour,syd,mason,wright su ono što je za mene Pink Floyd ili ono što je od njega ostalo...

Ne stoji. Voters nije zbog para napustio Floyd. Secam se da sam procitao njegovu izjavu u smislu da se umorio od Floyda i da je smatrao da bend nema sta vise novo da kaze. Da mu je bilo do para ostao bi u Flojdu. Realno, Flojd je bio masina za pravljenje para u vecoj meri nego bilo koja solo karijera. Ja nekako kontam da je bolje sto su prekinuli daleke 1985. godine, mada je Vrajt napustio bend jos 1979. tako da optuzbe da je Voters "naceo" bend takodje ne stoje.

Sto se tice pokojnog Sida Bereta on je samo legenda. I bukvalno. Covek koji je krajem sezdesetih bio clan benda, oboleo od teske psihijatrijske bolesti i nikada kasnije nije znacajno participirao u radu benda. U stvari on uopste nije nicim doprineo stvaranju remek-dela Flojda. Prica o Sidu je prenaduvana i marketinska. Naravno, buvu o guru-Sidu su pustili mendzeri i sami clanovi benda posvetivsi mu pesmu "Shine on you crazy diamond" koja slovi za najznacajnije delo u roku svih vremena. Malo su zloupotrebili nesrecnog Sida koji veci deo vremena nije ni bio svestan sta se dogadja.

Pare u smislu ''moja pesma'' jer koliko znam album se prodavao kao pink floyd i ceo bend je potpisivan ispod pesme? a stvar je takva da u muzickom svetu (citaj od ostalih kolega) floydi nisu toliko cenjeni,npr kad je gilmour svirao sa nekim da kazes ''poznatim gitaristom'' ??
Cela ta stvar oko Floyda je malo prenaduvana sto kazes ti od strane menadzera....Licno mi smeta taj mrtvacki stil Gilmoura i imam osecaj da i dalje zivi sa roditeljima...Totalno je ravnodusan na sceni...A u par muzickih autobiografija niko nije toliko nahvalio watersa a dosta njih je islo na turneje sa njim...A to za sida da nije bio deo benda gresis...ceo njihov period krajem 60ih je u vecini bio zamisao syda

A to za sida da nije bio deo benda gresis...ceo njihov period krajem 60ih je u vecini bio zamisao syda

Ma gde gresim, najneproduktivniji period Pink Floyda je bio do pocetka sedamdesetih tj. dok je Sid bio sa njima. Kada je krajem sezdesetih dosao Gilmor bend je oziveo i poceo da stvara remek dela, a ne neka specificna, engleska, underground izdrkavanja. Svu kvalitetnu muziku su napravili sa Gilmorom. Sid je tada vec bio u ludackoj kosulji.

Pa eto meni je npr draži Piper at the gates of down nego neki komercijalni floyd....Mada stoji to da se deli floyd na dve faze.....
Pre sam se kao klinac ložio na flojde sad slušam neki blues,jazz i tako to....postoji par stvari koje su baš vrhunske ali ne bih stvarno mogao da ih slušam duže od nedelju dana

Što se tiče izgleda, Dejvid je uvek bio kul,
Rodžer je jedino bio kul u devedesetim
http://pixhost.info/avaxhome/2007-11-16/roger_waters_K_the_wall_H_live_in_berlin.1K34F17.324.jpg
ostatak vremena izgleda kao
a)debil
http://www.morethings.com/music/pink_floyd/roger-waters-106.jpg
b)da je bio debil, pa pokušava da bude kul
http://www.tonsoftickets.com/new-images/roger-waters-tickets.jpg

Nick Mason je mogao da ne dođe na koncert i drugi bi skapirali to tek na pauzi, ionako ga je mogao zameniti prateći bubnjar, a i niko od publike actually ne obraca pažnju na njega.

@DylanDog onda ti i nisi neki fan Flojda, stoga mani se analize njihovog dela.

evo ti link za skidanje dobre muzike

http://muzic.spb.ru/album/160716/randy_pie_/_kitsch_1973_/_1975.html

Skini ova dva albuma Randy Pie / Kitsch i Highway Driver fast-forward je sranje, ali ova dva otkidaju.

@TheVlajko Voters je stvarno ruzan k'o pas, ali ja na njih ne gledam kao na seksualne objekte vec kao na muzicare. A sto se tice sexa sa muzicarkama ja sam odavno odabrao

http://www.youtube.com/watch?v=5NDuj-MyVyA

Не знам дал би се са тим око Сидовог доприноса сложили њихови фанови из тих дана... Све има своје.

Nisam mogao da odolim, kad se vec prica o seksu sa muzicarkama.
http://www.youtube.com/watch?v=GR6c_JkzEAQ

izvini Virtualni fanu PF... Srednja škola,Venecija 89...Ako si pravi fan kako se predstavljaš to ti je dovoljno....Svaka roba ima svoga kupca a i zamisli da svaki dan oblačiš istu majicu npr,dosadi posle nekog vremena.... Velika stvar je bio PULSE ali i dalje kažem Waters je apsolutno suvišan....Jeste da je muzičko pitanje ali zna li neko kako je GIlmour odsvirao echoes,tj kako je dobio onakav zvuk na solaži?

@DylanDog

Jesam fan PF, i kao takav mogu da ih slusam uvek. Mogu slobodno da kazem da sam preslusavao PF bukvalno hiljadama sati. Slusam prvo celinu, pa ponovo ali uz izdvajanje samo basa, pa klavijatura, pa gitare itd.

Meni zvuk gitare u Echoes ne zvuci posebno zagonetno. Gilmor je voleo da koristi vibrato rucicu, razne naprstke kao i njihove kombinacije.

PF nikada ne bi bio to što je bio da nije bilo Rodžera. Gilmor je gitarski genije ali bez Votersa bi bio nešto poput Beka - dobar gitarista i to je to. Inače obožavam PF i nikada nisam padao na te priče Gilmor ili Voters - gotivio sam uvek obojicu.