Prijava

Врхунац организовања војске је кад ти ћале направи испраћај.

РООООФЉ!

Amerika (USA) u rasulu

jes kurac.

ima lijevih novosti ali mislim da na pr ako je tacno Ahmadinedzadu nije svejedno sto se rasirila prica da su saudijci trazili napad na Iran...ako posvadjaju ikoga njima je super....

tasmanijski djavo

verujem da amerika nije u rasulu niti može biti, ali mi je mnogo žao kad iz nekih postova odavde vidim toliko ushićenje i želju da amerika propadne. mislim, nama će možda biti bolje onda?

zekana + :)...

i da, ne znam kakve veze ima broj stanovnika Indonezija ima mnogo vise pa je niko ne pominje, i Indija pa od Rusa iznajmljuju podmornice i sl. ko da je svaki stanovnik vojnik ili pripadnih ko zna kakvih tajnih sluzbi....sto se tice amerike ja je ne mrzim al oni nisu vodeci vec 3000 godina kao sto bi se po necijim izjavama moglo zakljuciti i nece biti ni narednih 3000...

Није у расулу.

Zanimljiva tema. Da li je US u rasulu? Mislim da ne, ali se definitivno nesto dogadja sa njima u poslednjih 10 godina a narocito u poslednjih 5.
Citajuci postove vidim da u Srbiji kasni spoznaja o tome da se stvari u sveti brzo menjaju jer US nije vise ono sto je nekada bila. Ubrzano se rastace njihova naucna i obrazovna infrastruktura, ekonomija je u problemima, nikada nije bilo vise tesko korumpiranih politicara i ono sto je za mene najvaznije: mladi Amerikanci pokazuju sve manje i manje interesovanja za nauku i ostale drustvene vrednosti.
Pre dve nedelje sam prisustvovao jednom predavanju gde je predavac argumentovano predvideo da ce za 5-10 godina EU biti vodeca naucna sila, bas kao sto je to bila Nemacka izmedju dva svetska rata. Prema istom autoru, u narednih 30-50 godina, a mozda i pre, ta ista moc ce se preneti u Aziju.
Realno, popularnost US opada od vijetnamskog rata i sada se nalazi na najnizem nivou. Ono sto je novo je u stvari to da su se pojavile mnoge drzave koje vise nisu u nekoj zavisnosti od US, pa sada mogu to otvoreno da kazu, ali i ne samoda kazu vec i da delaju protiv US.
Povodom teorija zavere. Amerikanci nisu rezirali 11. Septembar. To je bio veliki poraz i velika sramota za sve drzavne strukture tako da ne postoji nijedan interes niti novac koji bi jednu ovakvu akciju ucinio “isplativom”. Jedina istina je to da su ih udarili teroristi. Isti slucaj je i sa wikiliksom. Asanz je provalio navedena dokumenta i to je fakat. Ono sto za sada otkrivaju dokumenta predstavlja neke ne tako vazne personalne pikanterije iz diplomatskih krugova. Medjutim, sama cinjenica da je 250.000 stranica diplomatske prepiske dospela u tabloide je za US porazavajuca. Ne mora da se u tim papirima nalaze bog zna kako velike stvari, njihovo curenje je cist dokaz da je u drzavi nesto trulo i dotrajalo.

http://www.youtube.com/v/5rXPrfnU3G0

Ovaj snimak je takodje porazavajuc za US. Ovakva egzekucija i cisto STRELJANJE nevinih ljudi se mogla videti samo na nekim snimcima iz drugog svetskog rata i na snimcima iz “nedemokratskih rezima” u Aziji. Porazavajuca slika za demokratsku Ameriku vise nego sigurno. Mislim da ovome niko nista ne moze prigovoriti. O ponizenju americke vojske na svim nivoima takodje je suvisno pricati.
US je uvek krasila prilagodljivost. Ta osobina ih je i dovelo na mesto br. 1. Moje misljenje je da sada US ima problem prilagodjavanja multicentricnom svetu. Naravno, to je samo privremeno lutanje. Onog trenutka kada pociste svoje dvoriste i odrede svoju pravu i realnu poziciju u multicentricnom svetu US ce ponovo dobiti jake karte.

Пар кратких факата:

1. "Процурела" документација не садржи ништа битно (ништа битно се није по медијима прочуло, јуууу Ангела Меркел кува лошу кафу и не брије ноге редовно)
2. Дигла се велика халабука
3. Практично ништа у политици се не догађа случајно
4. Аје нек неко украде документе од најмоћније информатичке тврђаве на планети

1+2+3+4 = Акција је изведена са дебелом намером, УСА није претрпела никакву озбиљнију штету (тврдити супротно је исто као и тврдити да смо им ми 1999. нанели озбиљнију штету) а веееелика медијска халабука је толиких размера да су, на пример, ратна догађања на корејском полуострву отишла у 124789173480712 план.

Ја са аспекта последица тумачим пертходне догађаје и доводим их у везу. Потпуно сам сигуран да су ово сами себи наместили да затрпају 100 пута битније догађаје.

Поводом љубави према УСА... Американци ЈЕСУ изрежирали 11. септембар, јер су, опет, из тога извукли дебелу корист на свим плановима. Пустили су групу организованих исламских фанатика да одради своје, како би после имали "морално оправдање" да раде оно што су и до тада радили - ратују и гуше људске слободе. Авганистан и укидање грађанских слобода у својој кући. Држава којој 48% (стат. из 2008) производње (а ја не знам шта све они не производе) отпада на оружије и војни материјал - живи од рата и мора да ратује. Повод за рат јој је злата вредан, много вреднији од пар хиљада људских живота и неколико срушених зграда.

п.с. Сећа ли се неко приче о оружију масовног уништења које Садам штека по Ираку? И на крају кад су проливањем мора крви заузели ту земљу - нису нашли ништа. И још то јавно и признали.

Ја истину о Америци утврђујем на следећи начин: саслушам ЦНН и све што сам чуо окренем наопачке. Тако добијаш готову истину.

tom ripli, udaj se za mene

Ја истину о Америци утврђујем на следећи начин: саслушам ЦНН и све што сам чуо окренем наопачке. Тако добијаш готову истину.

Како обожавам ликове који нису у стању да разграниче емоције и разум.

Ripli i ti ga pretera sad sa ovim što je citirao GM. Mislim, nemoguće je pričati suvu neistinu, a da se to ne provali. Problem je kada se istina prilagodjava onome što želi da se postigne. E, to oni rade, ali ne rade samo oni, već svi. To što su vodeća svetsja sila njihova muljanja ističe u prvi plan, ali sad - da su najgora govna, nisu. Samo su najjača govna.

Како обожавам ликове који нису у стању

Како обожавам... Обожавам?

И онда мени (?) неко нешто каже за емоције... Да, и иначе, обожавање ликова који нису у стању да разграниче емоције и разум је баш убитачан контрааргумент ономе што сам ја написао. Примерено.

Гамби, самим тим што су најјача говна то их чини и најгорим говнима, аутоматски, зато што имају највећи утицај и највећи потенцијал да направе срања. То је моје мишљење. Најмоћнији се - најжешће срање можеш да направиш. И обрнуто. Онај сајко Ким Џонг Ил из Северне Кореје није гори од УСА, зато што је опсег његовог терора ограничен на северни део Корејског полуострва и цирка 9 милиона људи...

Ђаволице, може, ал' ништа пре брака.

Како обожавам... Обожавам?

И онда мени (?) неко нешто каже за емоције... Да, и иначе, обожавање ликова који нису у стању да разграниче емоције и разум је баш убитачан контрааргумент ономе што сам ја написао. Примерено.

Шта ког мог?! Није ти нико ништа рекао за емоције. Рекао ти је за уплитање емоција у расуђивање. Читање само оног дела који ти одговара, а игнорисање остатка је још један добар пример лошег резоновања.
Оно што сам написао није ни требало да буде контрааргумент, већ мој став. Црно-бело гледање на свет је разлог за такав став. У корену таквог гледања је оно мешање надлежности које сам спомињао у претходном посту.
Много си захтеван што се тиче аргумената, кад узмеш у обзир колико их дајеш.

самим тим што су најјача говна то их чини и најгорим говнима, аутоматски, зато што имају највећи утицај и највећи потенцијал да направе срања. То је моје мишљење. Најмоћнији се - најжешће срање можеш да направиш. И обрнуто. Онај сајко Ким Џонг Ил из Северне Кореје није гори од УСА, зато што је опсег његовог терора ограничен на северни део Корејског полуострва и цирка 9 милиона људи...

Ne znam vala, ako bih morao da biram da li da dopadnem šaka Amerima ili Kim-Džong-Ilu, birao bih Amere. Naravno, najviše sranja prave jer su najmoćniji, i najbolje bi bilo da ima više centara moći u svetu koji se međusobno ograničavaju, ali u situaciji kada imamo jednu dominantnu silu nisu Amerikanci ništa gori od ostalih. Ako se ostvare prognoze o dominaciji Kineza, tek ćemo onda da škrgućemo zubima. :) Ovo je samo moj lični utisak, ne pretendujem sad na ne znam kakvu objektivnost. Kad smo već kod toga, da nije ovo

Држава којој 48% (стат. из 2008) производње (а ја не знам шта све они не производе) отпада на оружије и војни материјал

malo previše? Istina je da oni imaju ogroman vojni budžet, ne samo bruto, već i procentualno gledano u odnosu na ukupan budžet, ali polovina američke proizvodnje je baš mnogo. Odakle ti ovaj podatak? I šta se sve podrazumeva pod "oružje i vojni materijal"?

Не да је мало превише, већ је смешно. Сума војних буџета свих држава је око трилион ипо долара, од тога на Америку отпада отприлике 500 милијарди. Ако под "оружје и војни материјал" укључимо и оно оружје које купују физичка лица, а то не може бити веће од онога што се троши на војску, ал рецимо да је исто толико (1,5 трилиона), то је онда 3 трилиона, на светском нивоу. Вредност америчке производње је преко 14 трилиона. Дакле, светска производња свега тога не може бити већа од 25% Америчке годишње производње ни у теорији.

Држава којој 48% (стат. из 2008) производње (а ја не знам шта све они не производе) отпада на оружије и војни материјал

Ovo je tacan podatak.

Iz nekog mog ugla gledanja takav budzet omogucava vojnu dominaciju ali je istovremeno i kamen oko vrata. Mislim treba da privreda izdrzi te rashode. Sa druge strane tako velika kolicina novca u rukama vojske neminovno nagna ceo sistem na beskrajne cikluse ratovanja sto predstavlja nista drugo nego hodanje po zici.

Виртуале, гди може бити тачан? Јесу говна, ал нема потребе да измишљамо да су два говнета, само зато што их не волимо.

Није само оружје и војна опрема, већ и плате, установе, простори, бла бла бла.

Ne vredi, opet je mnogo. :)

Није много јер Амери имају невероватан унутрашњи дуг. Одатле им и могућност да финансирају све и свашта, а нарочито војску.

Дотере, војни буџет укључује и плате и сво те друге трошкове. И опет изађе неких 500-600 милијарди.

Виртуале, гди може бити тачан? Јесу говна, ал нема потребе да измишљамо да су два говнета, само зато што их не волимо.

GM, tacan je podatak. Ima tu i tzv. "skrivenih" izdataka, istrazivanja, razvijanje novih sistema. Znas ono sto oni danas ulazu u vojna istrazivanja postane vidljivo tek za 10 godina. A plus ovo sto dotter kaze.